1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Angst og sørgmodig om aftenen

Angst og sørgmodig om aftenen

Sannie

Sannie

12 indlæg
  • Skrevet
For et par uger siden var jeg rigtig syg. Det startede med halsbetændelse, så blev det til mavesår, mellemørebetændelse og til sidst infektion i maven. Efter 14 utrolig hårde dage kom jeg endelig ovenpå igen og jeg kunne starte på arbejde. Men lige siden har jeg haft en uro i kroppen om aftenen. Jeg bliver ked af det og tænker utrolig meget på døden og det at miste. Jeg ligger i min seng og ser de samme afsnit af "Venner" om og om igen for at skabe noget tryghed. Jeg har det fint om morgenen og i løbet af dagen, men med det samme klokken bliver omkring 20.00 så bliver jeg ked af det, føler mig ensom og bange. Jeg vågner også om natten og er bange og ked af det. Jeg er mest bange for at miste min familie og selv at dø. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre, da jeg ikke er klar over hvor problemet ligger. Er jeg bange for at blive syg? Er det fordi jeg føler at jeg har mistet kontrollen? Jeg overvejer hypnose, men jeg ved ikke hvad jeg skal sige der er problemet. Håber der er nogen der kan hjælpe lidt.
Kaskade

Kaskade

40 indlæg
  • Skrevet
Hej :) Det lyder som om, du selv lidt tænker at dét at være blevet pludseligt syg og have følt sig sårbar måske har rystet dig mere end du havde regnet med, og har sat en masse tanker i gang hos dig. Men det er altså en helt naturlig og forståelig reaktion :) Det er også meget normalt at have det værst om natten, hvor det bliver mørkt udenfor og man har tid til at gå at tænke og bekymre sig. Det er godt at du prøver at skabe noget tryghed når du er bange og ked af det :) Prøv også at holde dig beskæftiget med noget der gør dig glad, om aftenen, og at tænke på nogen rare ting, i stedet for at give efter for bekymringerne. Jeg synes helt sikkert, du skal tale med nogen om det, så du ikke går og har det sådan unødigt længe :) Bare sig det samme som du har skrevet her: at du har været syg og nu har en reaktion, som du godt kunne tænke dig at få hjælp til at håndtere :)
Sidra

Sidra

7 indlæg
  • Skrevet
Hej Sannie, Jeg føler virkelig med dig - det kunne have været mig der havde skrevet det indlæg - får præcis samme følelser om aftenen og jeg sætter også altid Venner på! Lige nu lyder det som om at du mest af alt har brug for tryghed - fordi du føler så meget utryghed og bliver så angst/bange. Det er helt okay at du føler dig utryg og angst, det er en naturlig reaktion på noget som nok har været meget overvældende for dig. Det kan være, du har brug for at gøre nogle ting i løbet af dagen, som afstresser dit nervesystem og får ro - sådan så du har en følelse af tryghed i dagtimerne, og måske så bedre kan finde ro om aftenen. Det er helt normalt at dit sind gerne vil flygte og se Venner, og jeg synes bare du skal gøre det, som gør dig allermest tryg - det kan være meget ubehageligt at blive konfronteret med de tanker, bekymringer og følelser du får, især fordi det ofte gør at du får det værre. Når du får mere ro i dit system og mere tryghed igen, så kan du måske begynde at arbejde mere med den underliggende angst du har - og som vi jo alle nok har, angsten for at miste/for selv at dø. Det er helt naturligt at du oplever en stor utryghed lige nu og du har ret til at gøre de ting der gør dig tryg lige nu, også selvom du så må flygte fra dine følelser. Mange kærlige hilsner fra en ligesindet
Sannie

Sannie

12 indlæg
Hej Sidra. Jeg ved godt at det er lang tid siden du svarede på min tråd, men jeg vil gerne sige tusind tak for svar. Der er gået nogle måneder og jeg har fået det bedre. Aftentimerne er stadig lidt hårde, men jeg er gået videre til Sex and the City og har lagt Venner lidt på hylden ;) Jeg har stadig brug for tryghed men jeg tænker dog ikke så meget på døden som før. Frygten er blevet mere udefinerbar og jeg håber at det er et godt tegn. Jeg håber også at du har fundet mere tryghed om aftenen. Kærlig hilsen Sannie.
Sannie

Sannie

12 indlæg
Tusind tak for svar :)
Line21

Line21

1 indlæg
  • Skrevet
Waow..jeg ved godt dette er en gammel tråd, men jeg har det på præcis samme måde😐😱 jeg har nu haft angst i en 4-5 mdr. Tid.. så det er stadig meget nyt..og jeg kan nikke genkendende til det der.. om dagen har jeg det egentlig ganske godt, og så her om aftenen kan jeg mærke uroen og nervøsiteten stige helt nede fra fødderne og op, hjertebanken, klump i halsen, følelse af ikke at kunne få ordenligt luft,brændende fornemmelse i halsen, kvalme osv. Osv. Og jeg sætter også gerne venner på! Ligger faktisk og ser det lige nu, og prøver at stoppe mig selv i alle de her " katastrofe tanker" jeg lider også af sygdomsangst og være bange for at dø..og tager mig selv i at google alt muligt hele tiden, eller læse alle mulige dumme artikler om forskellige symptomer på forskellige sygdomme..og ja så er der mange af de syptomer som folk med angst også har..og ja så får jeg jo prikket endnu mere til min angst...men det hjælper mig dog lidt en gang imellem at læse om folk der hsr det ligesom mig..så føler jeg mig ikke ligeså "alene"
chikua

[slettet bruger]

507 indlæg
  • Skrevet
Hej Line :) Jeg har skrevet en privat besked til dig