1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. At flytte til/få job i København

At flytte til/få job i København

alalala

alalala

5 indlæg
  • Skrevet
Hejsa. Jeg har aldrig prøvet at lave sådan en tråd her før, så hvis jeg har gjort noget forkert, siger I bare til ;) Jeg har oprettet en bruger her, fordi jeg har rigtig meget brug for råd og håber nogen herinde kan hjælpe lidt... Jeg er 21 år gammel, fra Odense, og har lige gennemført mit (første) sabbatår. Jeg skal ikke studere efter sommer, for jeg ved ikke hvad jeg vil læse. Overhovedet. MEN det er som sådan ikke dét der er mit problem. Mit problem er, at jeg brændende - mere end noget andet, ønsker at flytte til København. Det gør jeg fordi, at jeg er kørt træt i min hverdag her i Odense. Jeg føler jeg sidder i stå, spilder min tid og ikke udnytter det faktum, at jeg ikke har noget der binder mig til Odense. Jeg har ingen kæreste, ingen bofæller, intet vigtigt job jeg ikke kan opsige, intet studie jeg skal passe og ingen familie i Odense. Jeg er rastløs, umotiveret og har brug for noget nyt. Nye omgivelser, mennesker og udfordringer. Det er det mest sikre jeg har været på noget som helst i meget lang tid. Da jeg ikke skal læse, skal jeg jo arbejde. Men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal finde job i KBH, når jeg sidder herhjemme i Odense. Er det nok bare at søge over nettet, eller kan jeg først få job når jeg er flyttet (og kan tage ud fysisk)? Hvordan ville I bære jer ad? Og er det meget svært i KBH at finde job (som ufaglært 21-årig). Derudover skal jeg jo self også finde et sted at bo, men jeg er slet ikke kræsen. Mit eneste krav er, at jeg vil bo sammen med andre. Har I nogle forslag til, hvordan jeg bedst finder nogen at bo sammen med? Jeg har ikke så mange venner i KBH, på nær to som flytter derhen her i august, og så nogle få andre mindre tætte venner. Jeg har derfor ikke så mange kontakter at trække på... Og generelt, hvis I har andre råd eller erfaringer ang. det at flytte til storbyen, så kom endelig med dem :D Tak på forhånd
babycrew

babycrew

115 indlæg
  • Skrevet
Jeg søgte job over nettet.. Tog så toget over til et jobinterview og blev derefter ringet op få dage senere.. Spørgsmålet var: Kan du starte på mandag? Her stod jeg i Viborg om fredagen og svarede ja med det samme.. Ringede til en gammel klassekammerat, om jeg kunne bo ved ham til jeg fik bolig selv.. Fik min kammerat i Jylland til at passe hunden og pakkede en taske og hoppede i toget derover.. Jeg havde på det tidspunkt dog ingen lejlighed i Jylland selv, da jeg var gået fra kæresten.. Boede ved min kammerat i knapt 2 måneder og fik så egen lejlighed og hentet hund, møbler mv.. Har siden hen købt bolig og fået nyt job.. Jeg var 21 år dengang.. Så ddt er 9 år siden..
chikua

[slettet bruger]

507 indlæg
  • Skrevet
Jeg ved ikke, hvor nemt det er at få job som ufaglært, men ved det kam være virkelig svært at finde et sted at bo, hvis du ikke har noget netværk. Hvis du bare har en sofa du kan bo på, så ville jeg søge job online og så tage er job og bo på sofaen.
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Jeg er meget enig med Chikua her... Det er sandsynligvis meget vanskeligere at få et job end et sted at bo. Med mindre man er kræsen.... Der er gode facebookgrupper, boligportaler, osv. hvor man kan søge roomies til billige bofællesskaber, og ellers så kender man måske nogen man kan bo på sofaen hos i et par dage (jeg har oplevet en veninde der blev i 6 måneder, det gav anledning til en del diskutioner med kæresten, så af ren erfaring, så husk at frisk fisk og overnattende gæster begynder at lugte grimt efter 3-4 dage)

Jobbet kan du søge efter behov. Ring, skriv, mail. Hvis du får mange tilbud, så kan du evt. prøve at aftale at dine samtaler ligger på samme dag, så du kan spare et par rejser.