1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. bil budget

bil budget

MieM

MieM

1243 indlæg
 • Skrevet

Hej

Jeg har længe gerne vil have bil, men samtidig har jeg også synes det vat lidt dumt at bruge penge på, nu har jeg dog fået nyt job, hvor der ikke rigtig kører busser, derfor er det faktisk ret nødvendigt at jeg har en bil dertil.
Men hvad giver i for at have bil?
Jeg ved godt det er meget forskelligt mht hvilken bil, hvor gammel man er, hvor meget man kører osv. Men bare sådan så jeg kan få et lille overblik over det

Så må jeg høre?

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Der er på mange af forsikrings hjemmesiderne i dag, hvor du man gå ind og beregne en cirka pris.
Hvis du ikke har haft bil før, og du er under 25 kan det godt gå hen og blive en meget dyr fornøjelse.

Hvis du kigger på bruge bil inde på f. eks bilbasen.dk - mener jeg du kan se hvad den koster i vægtafgift om året.

Håber du kan bruge det til noget.

Malouna

Malouna

781 indlæg
 • Skrevet

Vi giver 583 halvårligt i grøn ejerafgift (vægtafgift).... Forsikring giver vi ca 7000 kr om året for. Det er så en splinterny bil fra december 2011. Forsikringen var et slags introtilbud fra forhandlerens samarbejdspartner, hvor vi kun gav 1800 r for de første 6 måneder. Derefter, dvs nu giver vi så de 7000 ca om året. Men det er så også min kæreste der er gået helt amok i at forsikre den for dit og dat så vi er fuldt ud forsikret ved alt slags skade. Tror vist han er lidt paranoid på det område

Sefnutte

Sefnutte

979 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde en alto som 18 årig. Gav 6000 om året i forsikring og 250 hvert halve år i grøn ejerafgift

luko

luko

296 indlæg
 • Skrevet

MieM sagde:

Hej

Jeg har længe gerne vil have bil, men samtidig har jeg også synes det vat lidt dumt at bruge penge på, nu har jeg dog fået nyt job, hvor der ikke rigtig kører busser, derfor er det faktisk ret nødvendigt at jeg har en bil dertil.
Men hvad giver i for at have bil?
Jeg ved godt det er meget forskelligt mht hvilken bil, hvor gammel man er, hvor meget man kører osv. Men bare sådan så jeg kan få et lille overblik over det

Så må jeg høre?

Jeg købte en helt ny bil i 2010, en Chevrolet Spark, som må gå under minibiler.
Den kostede mig 100.000 kr. i indkøb, derudover 260 kr. i halvårlig afgift, jeg kører ca. 20.000 km om året, så det bliver til ca. 2.200 kr. i service pr. år. Derudover ca. 3.500 kr. i kaskoforsikring årligt (er elitebilist). + det løse til motorolie, pærer, sprinklervæske, evt. vask osv.
Og så selvfølgelig benzinen, men har du over 24 km kørsel dagligt til og fra arbejde, får du kørselsfradrag, som kan trækkes fra over skatten. Bare til info. Jeg kører fx 120 km om dagen på arbejde (kører ca. 15 gange om måneden) og kan trække ca. 33.000 kr. fra i skat om året, så det dækker rigeligt benzinomkostningerne.

Aries3003

Aries3003

595 indlæg
 • Skrevet

Jeg har en Polo fra 97, som jeg købte for lidt over et år siden for 18.000. Forsikringen koster 5000 om året (Lærestandens Brandforskikring, så det er en lidt speciel forsikring, og er ikke kaskoforsikret) og vægt/grønafgift ca 1100 2 x gange årligt.
Jeg har ikke super langt til arbejde, og bruger mellem 400 og 600 om måneden på benzin.

average

average

2205 indlæg
 • Skrevet

Jeg købte min første bil for 3-4 måneder siden. Jeg gav 11.000 kr for den (brugt lille Opel fra 95). Derudover betaler jeg cirka 7000 kr. i forsikring årligt (GF) og vægtafgiften kan jeg ikke helt huske men tror det er omkring 500 kr. hvert halve år.
Jeg bruger min bil dagligt da den er nødvendig for at jeg kan komme på arbejde. (kører cirka 50 km dagligt +/-) Så jeg bruger cirka 300 kr. om ugen på benzin. Jeg fylder den i hvert fald op ugentligt hvilket er cirka 27 liter i gennemsnit. Det er desværre røvdyrt men nødvendigt og det giver en frihed at vide at man altid lige kan tage bilen et sted hen.

Husk at regne med mekanikerregninger også. Jeg har allerede oplevet at mine dæk har tabt luft og nu har jeg lige fået hul i udstødningen som også skal laves. Øvbøv

MH88

MH88

35 indlæg
 • Skrevet

Jeg er netop selv midt i bilkøb!
Mit studiejob ligger ca. 140 km. fra hvor jeg bor, og efter et års tid med offentlig transport på 5 timer en gang om ugen når jeg skal afsted, så går det ikke længere.

Jeg synes du skal gøre dig klart, om du / nogle i din familie har forstand på biler? Så heldig er jeg ikke i min familie, og jeg har derfor besluttet mig for at købe en spritny bil, da jeg ikke har nogle der kan makke i en brugt bil.
Den bil jeg har valgt, har jeg fået presset ned til omkring 100.000 kr. inkl. levering. Vi taler en minibil i form af Toyota Aygo T2 air 5 dørs. Som 23-årig førstegangskøber bliver forsikringen ganske dyr, men man skal jo starte et sted. Min forsikring ligger årligt på 10.355 kr., og det er altså okay billigt for førstegangskøber under 25 (læser jura, og kan få en fordelagtig forsikring gennem DJØF). Med en helt ny, lille bil, er den grønne afgift/vægtafgift kun på omkring 500 kr. om året, så det er jo billigt. Og så skal du jo have sparet sammen til syn som man skal med en ny bil hvert år, ca. 2400 kr.
Så alt i alt, med en helt ny bil med at hvad det indebærer, dvs. også lån i banken og månedlig opsparing til syn, kommer jeg til at betale ca. 2050 kr. pr. måned. Og så kommer benzin selvfølgelig derudover.

Min fremgangsmåde var at tage ud til de forskellige forhandlere, og høre hvad de ville tilbyde, og få dem til at regne et finansieringsforslag ud. Herefter tog jeg kontakt til banken, der gerne ville låne mig pengene - uden det blev dyrere på lang sigt. Vær opmærksom på, at bilforhandlernes fianasieringsselskaber ofte har en lavere rente end i banken, mens ÅOP (årlige omkostninger i procent) ofte er væsentligt lavere hos banken.

Held og lykke! Jeg glæder mig som et lille barn til at få min bil!

somjit1980

somjit1980

1 indlæg
 • Skrevet
SportBet2
[url=https://www.gclub28.com/sbobet/][color=#262626]แทงบอล[/color][/url]
LiseH

LiseH

2 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted