1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Bryllup og forlovelse

Bryllup og forlovelse

LauraMaria

LauraMaria

6 indlæg
  • Skrevet
Hej, jeg er i tvivl om hvordan forlovelse og bryllup fungerer 😅 Hvad jeg tror jeg ved er hvis min kæreste frier til mig, så får jeg en forlovelsesring og så er vi forlovede som betyder at vi skal giftes inden for den nærmeste fremtid. Så bliver vi gift og vi får begge en vielsesring. Men hvis nu man er i vores situtation hvor min kæreste ikke tror på ægteskab og ikke kan se meningen i det og jeg gerne vil giftes. Kan man så godt “bare” blive forlovet og så kun være det. Og er der andre måder man kan gøre tingene på?
culpa

culpa

689 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Nu er forlovelse jo et løfte om at man skal giftes. Jovist, man kan godt bare være forlovet, det kan man gøre som det passer en, men vil det virkelig have samme mening, hvis du ved, at han aldrig vil giftes? Så er det jo det samme som "bare" at være kærester. Man kan sagtens være forlovet i 15 år, men så mister forlovelsen lidt sin mening. Du kan også blive gift uden at have været forlovet. "Forlovet" er en gammel titel som slet ikke bruges på samme måde nu, som den gjorde før i tiden. Uden et løfte om at blive gift, betyder det intet. Og der kommer selvfølgelig ingen juridiske fordele med at være forlovet.
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Den eneste fordel ved forlovelsen, er den ekstra ring...
Og teknisk set også glæden ved at planlægge et fantastisk bryllup sammen.
I "almen" forstand, er en forlovelse den tid der går forud for ægteskabet, men efter man har indvilget i at indgå det. Dvs. normalt tiden fra der bliver friet, til man bliver gift. Hvor meget man så gør ud af det, det er lidt forskelligt. Her i Danmark har vi måske ikke så stor en tradition for at værdsætte forlovelsesperioden, det som man har i lidt mere traditionelle kulturer (se bare på de katolske lande).
Hvis din kæreste ikke "tror på" ægteskab, så er der nok en årsag. Jeg ville nu nok spørge ind til den årsag, i sær hvis du selv har en forventning og et ønske om et bryllup. For hvis det ikke betyder noget for ham, så kan han vel godt give DIG den oplevelse ? Mens hvis han faktisk er IMOD traditionen, så er det jo en helt anden snak.
LauraMaria

LauraMaria

6 indlæg
Han mener at folk kun er gift for at blive skilt igen, at det kun koster penge, og så har han en eller anden åndssvag idé om at kvinder mener de ejer manden når de bliver gift. Han brugte altid sine forældre som argument indtil de for kort tid siden gik fra hinanden, de havde været sammen i over 25 år uden at være gift og de var stadig sammen... Jeg synes det er nogle dumme argumenter der ikke holder. For mig handler det om at bekræfte sin kærlighed og love hinanden sin kærlighed resten af livet
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
Argumentet skal ikke være løftet. Løftet bliver ikke mere vigtigt for ham, af at han giver det til dig i en kirke/rådhus. Når folk lover hinanden troskab, så er det (forhåbentligt) altid den intention at det er en livslang kærlighed. Der kan ske meget på 25 år (eller mindre), der kan ændre på det. Men det er så ting man skal tage på DET tidspunkt. For hvis man tager sorgerne på forskud, så tager man sig ikke tid til glæden man har nu.
Og det er vel egentligt det fornuftige argument. At man igennem den fejring, bekræfter overfor hinanden at forholdet her er DET forhold man ønsker, og ingen andre. At man ikke behøver muligheden for hurtigt og nemt at kunne stikke af fra regningen. At man viser tillid til at ens partner vil en det godt. Forhåbentligt for evigt (eller der omkring).
Selvfølgelig koster det nogle penge at holde en stor fest, og ja, der skal måske et par vielsesringe på bordet, noget nyt tøj, og en bryllupsrejse... Men helt ærligt ? Ville i ikke alligevel have rejst sammen på et tidspunkt ? Have købt lidt nyt tøj, nogle smykker ? Måske inviteret nogle venner hjem til middag ? At man vælger at gøre det hele på en gang, gør det jo ikke billigere end at sprede det ud over et år. Og man kan faktisk leve længe på at have holdt bryllup. Så er der ingen der forventer at man inviterer igen det næste års tid :)
Hvis i er unge, så tag et lån, hold evt. reception og middag hver for sig, hvis i ikke har råd til spisning for alle. Tag bryllupsrejsen i lavsæsonen, køb de nye klude i et designer outlet istedet for på strøget. Der er mange muligheder for at spare hist og her, hvis prisen er argumentet. Og i kommer til at have et par år til at betale et lån tilbage alligevel. SÅ længe er i vel trods alt sammen, ikke ?
Og det vigtigste argument af alle: Hvis det er vigtigt for dig, og uvæsentligt for ham, hvad er så problemet i at imødekomme dit ønske ? Havde det været hans fodboldVM med Danmark i finalen, som han måtte undvære for at bage brownies med dig, for 4. gang i denne uge, så havde det jo også været en uvæsentlig afståelse for dig, og vigtigt for ham, hvis han fik det som han ville have det... I et forhold skal der være plads til jer alle tre. Dig, ham og jer.
LauraMaria

LauraMaria

6 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
LauraMaria

LauraMaria

6 indlæg
Han har gået og tænkt på det i et stykke tid og han har i dag friet til mig, med henblik på at blive gift om nogle år 😃 han virkede virkelig glad og lykkelig, så jeg tror han fik ændret sin mening omkring det 😄
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
Jamen, så er der vel ikke så meget tilbage end at sige tillykke. Dejligt at han selv har den indsigt, at han kan forstå, at han også skal tage det ekstra hensyn til dig. Skønt at vide at der stadig er mange af os gode mænd tilbage derude....