1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. det der med at tage kørekort..

det der med at tage kørekort..

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg er næsten lige begyndt at tage kørekort som jeg har ventet på i lang tid. Men, det er lidt svære end jeg troede det ville være -.- har nogle tidspunkter hvor jeg bare tænker at jeg ikke kan finde ud af tingene, men laver tanken om fordi jeg VIL det her, men bliver let ked af det.. det er såå træls! Hvilken ting synes i (som har taget.kørekort) var svært? Og hvad gjorde i for at det blev lettere, og så man kunne forstå det?

Lige nu synes jeg egentlig det er lidt koblingen og gearne der er svære.. og skal kører med kørelæreren på onsdag :/ åha.

LimitedEdition

LimitedEdition

1846 indlæg
 • Skrevet

Da jeg i sin tid tog kørekort, synes jeg slet ikke det var svært. Jeg havde ikke prøvet at køre en bil før første gang på køreteknisk anlæg, men det faldt mig utrolig naturligt at køre bil der, og jeg lærte enormt hurtigt at finde koblingspunktet osv Efter 10 min wroomede jeg derud ad
Men prøv at lyt til bilen når du kører, det sagde min kørerlærer altid. Noget med at man hurtigt kan hører hvis der er noget galt (tid til at skifte gear ect) og sådan. Og husk at det er ligemeget om du går i stå, din kørerlærer skal nok guide dig frem.

Louboutin_xoxo01

Louboutin_xoxo01

20 indlæg
 • Skrevet

Uf, det er lang tid siden jeg tog kørekort Men ærligt så havde jeg også en del problemer med kobling, synes det var så svært at finde det rette punkt -.- Min kørelærer synes ellers jeg var super til at køre bil -.- Da jeg fortalte hende at jeg sved hver gang jeg skulle sætte i gang, og skifte gear, så lavede vi en øvelse på en landevej. Bilen var slukket, så skulle jeg tænde den, komme i gang, skifte til 1, 2, 3, 4 osv. Så slukke bilen og komme igang igen osv. Og den øvelsen lave vi i en uge, hvor jeg skulle lære at sætte igang og finde koblingspunktet, og det hjalp vildt!

Pervette

Pervette

1794 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde det ligesom dig dengang. Jeg græd hver gang jeg havde været til køretime. Syntes simpelthen det var så frygteligt at jeg ikke kunne få det til at fungere. Der var SÅÅ mange ting at holde styr på; reglerne i trafikken, gearskifte, kobling, orientering, at finde vej osv osv. Men for mig handlede det om rutine, så jeg blev tryg ved at køre bil og derved fik mere overskud til alle tingene. Det skal NOK komme, det gør det for alle mennesker. Lige pludselig en dag vil du opleve at du har kontrol over bilen, og så er det bare FEDT at kunne køre bilen lige hvor man vil. Men jeg kan godt forstå hvordan du føler, og at kørekortet føles meget langt væk nogen gange.

lulala

lulala

4813 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

jeg havde også svært ved det da jeg i sin tid tog kørekort. der er rigtig mange der reelt set først lærer at køre bil læææænge efter de har fået deres kørekort. jeg synes stadig (efter 5 år med kørekort) at det er skræmmende at køre i en fremmed bil, køre i høje hæle, eller køre i byen hvis jeg ikke har kørt i et par måneder.
det skal nok komme, det tager bare noget tid. når du skal til køreprøve ved motorsagkyndig jo godt at du kun har haft x-antal køretimer, og h*n forventer jo slet ikke at du kører perfekt.
husk på at alle mennesker kan lære at køre bil. du er slet ikke dum - der findes tonsvis af folk der har fået kørekort før dig, og så kan du også.

anilara

[slettet bruger]

0 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Deleted
average

average

2205 indlæg
 • Skrevet

Sådan havde jeg det også da jeg startede til kørekort. Jeg tænkte at jeg var ekstremt dum og at jeg aldrig ville kunne finde ud af det. Jeg tror det har noget at gøre med alle de informationer man får kastet i hovedet på én gang og som man bare skal kunne. Jeg synes heller ikke jeg var så god til at køre bil og da min kørelærer en dag sagde "nu er du klar til køreprøve" kiggede jeg bare på hende og tænkte HVAD?.. Hun var kendt som den der havde den laveste dumpeprocent med hendes elever så jeg blev totalt nervøs over at jeg nu skulle til at ødelægge hendes gode ry
Jeg var så nervøs og dagen inden køreprøven kørte jeg af helveds til (sagde hun også selv haha) så det gjorde det ikke bedre. Men jeg bestod køreprøven, den køresagkyndige have intet at sætte en finger på og jeg var så sindssygt stolt af mig selv.

Jeg er sikker på du nok skal klare den.. og så skal du glæde dig helt vildt til du får dit kørekort, det er virkelig en fantastisk følelse! Havde det selv lidt som om jeg havde fået 12 i en sindssygt vigtig eksamen

average

average

2205 indlæg
 • Skrevet

.. og så skal du være glad for at du tager kørekort nu her hvor det begynder at blive godt vejr. Min køreprøve lå i januar for nogle år siden hvor der lå sne og sjap over det hele og der var glat. Puha

Petite

Petite

7660 indlæg
 • Skrevet

Jeg forstår dig virkelig godt. Jeg skal op til min 3. køreprøve imorgen, og jeg er et sandt nervevrag

Una-Donna

Una-Donna

92 indlæg
 • Skrevet

Du skal bare overhovedet slet ikke være ked af det! Der er så mange, der har problemer med det i starten - der er jo en grund til, at man skal lære det
Jeg havde nu ingen problemer, men jeg brød mig ikke om min kørelærer til sidst, og det gjorde, at jeg bare gerne ville have køretimerne overstået, så jeg kunne komme til prøve.
Lige inden prøven steg han ud af bilen og rystede på hovedet og sagde: ''Una-Donna, det her kan du lige så godt glemme.'' Så sad jeg der. Og da sagkyndige kom ind, startede jeg ud med at gå i stå to gange indenfor de første 10 minutter, og SÅ blev jeg vred. Jeg var ikke klar over, at han havde bedt mig bytte plads med ham og køre tilbage, hvis jeg var dumpet, så jeg troede, at jeg var dumpet. Fra det øjeblik glemte jeg alt om nervøsitet og fokuserede kun på at køre ordentligt, retted min vrede mod min dumme kørelærer, så jeg kunne komme hurtigt tilbage til stationen og gå hjem i min seng og tude.
Da jeg kom tilbage, sagde sagkyndige, at han ikke havde set en køre så godt før, og at jeg viste en utrolig flot ro, da jeg gik i stå. Og så fik jeg mit kort.
Jeg blev så glad, at jeg gav ham et kæmpe kram
Det betyder rigtig meget, at man har en kørelærer, man føler sig tryg ved! Ellers forsøg at gøre, som jeg altid gør: Fokuser. Brug tidligere oplevelser. Gør, hvad der får dig til at slappe af og fremkalde de rigtige følelser til situationen. Det lyder måske mærkeligt, men det gør jeg altid.
Og det er slet ikke så svært at køre bil. Du skal nok bare have lidt mere tid i den ALENE uden at føle dig overvåget. Så er det altså meeeeget lettere!
Og det med koblingen er forskelligt fra bil til bil - det skal du nok lære! Jeg lærte gearene, fordi jeg ikke måtte kigge på gearstangen, når jeg skiftede gear. Så kom det lidt af sig selv. Prøv evt. det

Held og lykke - og tag det helt roligt!