1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Dilemma om udlån af min bil

Dilemma om udlån af min bil

123anonym123

123anonym123

56 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej alle sammen. For et halvt år siden købte jeg min første bil - en splinterny en af slagsen, og jeg er meget øm omkring den. Især renligheden i den, er noget jeg stadig har stor fokus på. Derudover har jeg mig en kat, som tit er med mig på lange ture i min bil, da jeg har mig et langdistanceforhold, hvor vi køre i bil i ca. 2,5t af gangen, og bilen er endelig blevet trygt for den, så den kan være rolig under hele turen. Jeg har så en veninde der spurgte, om hun måt låne min bil til at komme hjem til sin fars fødselsdag i Vestjylland den første weekend i december. Vi bor selv i Odense og offentlig transport dertil er virkelig bøvlet for et par timer. Så selvfølgelig må hun det, jeg skal ikke bruge bilen i den wekeend alligevel. Efterfølgende, og gennem omveje, har jeg fundet ud af, at hun skal transportere sin langhårede, våd-hund-lugtende,- og savlende hund hjem i min bil. Hun har ikke selv spurgt mig, om det er okay. Jeg fandt ud af det ved, at hun sendte en snap og fortalte, at hun kom til at savne sin hund, som hun lige havde afleveret hjemme ved sine forældre. Jeg spurgte, hvor længe den skulle være der hjemme, og det skulle den indtil d. 2/12 (dagen hun låner min bil). Hertil kan jeg jo godt lægge to og to sammen, og hun vil låne min bil, så hun nemmere kan fragte sin hund med hjem til Odense igen..... Jeg kan bare mærke, at jeg virkelig ikke har lyst til, at hendes hund skal være i min bil. Jeg véd at den vil blive beskidt, og alt kommer til at lugte af hund. Min kat vil også tydeligt kunne lugte det, næste gang jeg skal på tur med den, og min kat kan virkelig ikke lide hendes hund (de er forsøgt introduceret for hinanden nogle gange). Så kære jer.. Hvad skal jeg stille op? Hvordan får man det sagt? Kan jeg overhovedet tillade mig at trække i land?
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Selvfølgelig kan du tillade dig at stille krav. At undlade, er at ikke respektere dig selv. Det får ingen af jer noget godt ud af.
Jeg ville ringe til hende, og sige at du havde set snappen om hunden, og har fået en fornemmelse af at hun gerne vil låne din bil til at køre med hunden, og om det er korrekt opfattet. Hvis hun siger ja, så skal du selvfølgelig fortælle hende om dine betænkeligheder. Fortæl hende de samme ting som du har skrevet her. At du er bange for at din bil kommer til at blive beskidt og lugte og at selvom hun tilbyder at gøre rent, er du bange for at katten vil blive ked af at skulle være i en bil der lugter af hund, og at du helst gerne vil forebygge dette problem, ved at bede hende om at undlade at transportere sin hund i din bil.
Siger hun at hun ikke skal transportere hunden, så er alt jo i orden.
Lyver hun for dig, så har i et helt andet problem, som ingen industriel rengøring vil kunne fikse.
Jeg har også selv oplevet at få min nye bil misbrugt, så jeg forstår fuldt ud din problemstilling. Men du kommer ikke til at være glad for at gå på kompromis med dine følelser.

Mest populære tråde