1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Eksamens angst.

Eksamens angst.

Schmidt

Schmidt

373 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg ved ikke helt hvor denne skal placeres, men dette var det mest passende sted. Nu håber jeg bare, at der er nogen, der kigger forbi denne tråd.

Vi nærmer os slutningen af maj og alle os studerende skal ind og svede foran det grønne bord (som ikke engang er grønt der hvor jeg kommer). Jeg skal ind og sige det, dem der sidder på den anden side gerne vil høre, men jeg aner ikke hvad de gerne vil høre.

Det er heldigvis sidste gang (i denne omgang), jeg skal sidde på den side af bordet. Næste gang (måske allerede næste år) er det på den anden side, alt efter hvor længe jeg holder ud...

Angsten er allerede begyndt at melde sig. I går kastede jeg op første gang, og jeg har grændt de sidste par dage. I dag sad jeg foran en computer på sem, og pludselig trillede tårene ned ad kinderne på mig. Jeg fik bræk fornemmelser af at være der. Ikke før jeg var et godt stykke væk fra sem, begyndte jeg igen at få farve i hovedet.
Aldrig har jeg oplevet så kraftig og tidlig eksamensangst som denne gang. Min største frygt er, at jeg ikke lever op til forventningerne og anses for dum. En god karrakter er min måde, at bevise jeg er god nok, at jeg har værdi. Jeg ved ikke hvorfor det er sådan. Men hvis du har nogen gode råd til hvordan man får buk med angsten, så lad høre, for jeg er helt ude i tovene, og bliver i perioder handlingslammet, hvilket jo ikke er videre sundt for forberedelserne...

Glæder mig til at høre om jeres erfaringer.

majaa

majaa

382 indlæg
 • Skrevet


Nu lider jeg ikke selv af eksamensangst, men det lyder altså som om, du er nødt til at gå til lægen.

Derudover vil jeg gerne sige til dig, at ingen mennesker er perfekte. Og selvom man "fejler" til en eksamen gør det ikke en til et dårligt menneske. Man gør det bedste, man kan, og mere kan man ikke gøre.

Du kunne måsker her i eksamensperioden finde nogle, som du kunne fortælle tingene til, altså dem du skal op i. Så kan de stille en masse spørgsmål til det, som du så skal svare på. Det kan måske vise dig, at det ikke er så "farligt" igen. Og du kan finde ud af, hvor dine eventuelle svagheder ligger fagligt. Så har du et godt udgangspunkt for at forberede dig.

Håber du finder en løsning. Held og lykke til eksamen.

ingenmellemrum

ingenmellemrum

1143 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Har I ikke nogle studievejledere på seminariet som underviser i hvordan man overkommer sin eksamensangst?
Det ved jeg at vi har på mit uddannelsessted og jeg tror at det er godt. Dog kan jeg ikke selv dele ud af mine erfaringer, men jeg vil helt klart råde dig til at tale med en studievejleder.
Hvis ikke vedkommende ligger inde med et kursus så må der i det mindste være et par råd at hente.

Held og lykke med dét og eksamen.

- Ingenmellemrum

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg lider selv af eksamens angst.

jeg får hjertebanken, svedture og bryder til tider grædende sammen.. jeg har også haft det tidligere end normalt. og jeg har derfor været nødt til at kontakte min læge. Du skal også tage at ringe til din læge, så han kan give dig noget mod de fysiske tegn eksamen-angsten sætter. men selvom du får en recept med hjem på nogle der kan dulme symptomerne, så er det ikke bare det. Du skal i gang med at gøre et stykke arbejde selv..

Min læge fortalte hvordan man allerede på nuværende tidspunkt havde "dumpet" sig selv, og var derfor ude i krisesituationen..
Dette er råd fra min læge:

- Find et sted med mange mennesker ( ved ikke hvor du er fra men steder som magasin osv ) oh hold en tale på 3 minutter. Det er lige meget hvad du snakker om, og det er lige meget om folk høre efter. Principet er at du øver dig på din præsentationsangst(?)

- Find en læsegruppe, og fremlæg noget for dem.. Forbered noget og bed så dem om at lytte mens DU snakker.. Igen for at øve det at skulle præstere-

- Du skal lave visualiseringsøvelser(?) for din egen eksamen.. Tænke dig til at det for eksempel er i dag kl 13, du er god forberedt, solen skinner og du er rigtig glad. du er kun en smule nervøs, som egentlig kan sammenlignes med at du er spændt på den gode måde. Du går ind og begynder at snakke og det går rigtig fint..

- Lav afspænding: tæl fra 5 og ned til 1, og spænd så alle musklerne og tæl op til 5 igen.

- dyrk noget "medidation". det vil typisk tage omkring 20 minutter når man ikke er vant til det. men sæt dig ned, og du må kun tænke på din vejrtrækning. ( det vil tage omkring 10 minutter at tømme hovedet når du ikke er vant til det, og så 10 minutter hvor du bare slapper helt af )

hvis du ikke synes dette er nok, kan du ( hvis i har tilknyttet en psykolog til uddannelsesstedet ) tage kontakt dertil. Det gjorde en af mine veninder, og har haft megen gavn af det..

Håber du kan bruge det. ellers må du skrive og så vil jeg se om jeg kan hjælpe

held og lykke..

Schmidt

Schmidt

373 indlæg
 • Skrevet

Tak for de mange gode bud Jeg vil prøve at benytte mig af dem. Tror dog ikke jeg når at komme til lægen, tror mest, det handler om at være forberedt, men jeg læser og læser, og mit største problem lige nu er, at jeg ikke ved, hvordan jeg skal strukturere min eksamen (primært bacelor).

Jeg har talt med min studievejleder, for det var helt galt på 2. år også. Men han mente ikke det var særlig slemt. Der er helt sikkert også folk, der har det værre, men det her er dog det værste. Normalt starter det aftenen før, men nu har jeg tudet i en lille uge. Jeg er så bange for, at jeg ikke får struktur på.

Ville der være idé i, at sende en mail til mine eksaminatore, hvori jeg fortæller om min angst? Det har jeg hørt andre gøre. Bare sådan, at de ikke bliver bange, når jeg kommer ind og er helt hvid i hovedet.
Jeg har aldrig prøvet at besvime, eller gå i sort (bortset fra en enkelt gang, hvor en eksaminator bad os sprige noget over, og pludselig rejste sig, og vendte ryggen til...).

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

hvornår skal du til eksamen??

angående det at maile til din eksaminatore, er en rigtig god idé og fik også selv at vide at jeg skulle fortælle at jeg havde et problem med angsten for eksamener, dog først når jeg kom ind til eksamen. Og det er nok også der jeg vil foretrække at gøre det. forklare stille og roligt, at der muligvis vil komme nogle pauser undervejs, men det er fordi jeg har brug for at samle tankerne en gang imellem og få kontrol på angsten under eksamen..

Det som du siger med at du læser og læser er også en af de ting der typisk viser sig ved eksamens angst. enten læser man en sørens masse og kan ikke finde ud af give sig selv pause ( nu ved jeg ikke om du har det sådan?? )

og dem som slet ikke kan læse noget som helst fordi de hæmmes af angten og det er den der tager kontrol over en ( jeg er den sidste )

Sådan som du beskriver det er jeg skuffet over at din studievejleder har fejet dig af og sagt det ikke var noget slemt..

Den måde hvorpå din krop reagere er et tydeligt tegn på at du er en af dem som lider af eksamens angst og at du også er en af dem der har det slemt..

Schmidt

Schmidt

373 indlæg
 • Skrevet

Det er måske egentlig nok sådan, at jeg forsøger at læse og læse, men er hele tiden bange for, at jeg ikke ved nok, og at jeg ikke har skrevet en god nok opgave, ikke svaret på min problemformulering, ikke skrevet på et højt nok niveau osv...

Men det der med ikke at få læst kender jeg os, og da jeg ikke er den hurtigste læser, er det os et problem for mig.

Jeg starter på onsdag med min bachelor, følgende onsdag er det idræt (der er jeg sygeligt bange for den ene af vores undervisere) og d. 10/6 er det samfundsfag. Og så skulle det gerne være helt slut

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

synes du skulle tage at ringe til din læge mandag, og se hvad han/hun siger til det. bare forklar hvordan det står til, du vil højest sandsynligt få en tid, så du kan fortælle, hvordan du har det, og hvis lægen mener, at du har brug for nogle piller så får du dem.

Tror det er rigtig vigtig hvis du er en af dem der sætter sig hen og begraver dig helt i din læsning, at du sørger for at bruge de 20 minutter en gang om dagen på at tømme alle tankerne ud af hovedet samt forestillingen af din eksamner.

En anden vigtig ting er at du får nogle pauser så du ikke stresser dig selv for meget.. Man siger at mennesket er i stand til at holde en fuld koncentration i 45 minutter, derfor er det en god ting at stille et ur når man læser og efter 45 minutter så tager man lige en runde i lejlighed/hus, op og ned af trapperne, for at få tilføjet nyt ilt og blod rundt i kroppen, eller drikker et glas vand.. For at give dig selv en pause, for at undgå stress og for at gøre det hele mere overskueligt..

( jeg bruger selv det med pauserne for i det hele taget at kunne klar at læse. jeg er båndlagt til en stram læseplan for at kunne læse og forholde mig roligt )

majaa

majaa

382 indlæg
 • Skrevet


Du snakker om, at du ikke ved, hvordan du skal struktuere dine ting. Det synes jeg du skal bruge en del tid på, så det ikke kokser til eksamen.
Nu kender jeg jo ikke det, du skal op i. Men som regel er det en god ide, at starte med det nemmeste først. Hermed undgår du at lave en bommert til at starte med, og du kan lige nå at se situationen og censoren an inden de sværere kommer.

Det er meget forskelligt, hvordan man læser godt til eksamen. Jeg synes personligt, at det er "spild af tid" at læse ens bøger fra ende til anden. For mig handler forberedelsen om at strukturere mine noter, læser mine noter igennem, får styr på det, hvor jeg tænker, at det ved jeg INTET om. Derudover (hvis det er tilfældet) få læst det, som du endnu ikke har fået læst i forbindelse med undervisningen. Lav nogle oversigtark til de forskellige emner ud fra dine noter osv. Hvis I fx i samfundsfag har 5 emner, så aftal med dig selv, at du skal skrive de 5-10 vigtigste ting op til hvert emne. Men som sagt: vi forbereder os forskellige, dette er blot et forsøg på at hjælpe ved at give inspiration til, hvordan du OGSÅ kan forberede dig.

Schmidt

Schmidt

373 indlæg
 • Skrevet

Så er der ved at være en form for struktur. Nu er jeg bare nervøs for min evaluering, den kan jeg bare slet ikke overskue. Jeg begynder at være bange for, at min opgave ikke er god nok...

Har ikke været til lægen, men talt med nogle medstuderende, og det har hjulpet gevaldigt.

Nu må jeg bare prøve at have is i maven, og give den gas -jeg kan jo godt mit stof!