1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Er det en god ide at optage su-lån til at betal...

Er det en god ide at optage su-lån til at betale af på et boliglån?

Maggiemus

Maggiemus

94 indlæg
  • Skrevet
Ja kære Woman kvinder er det en god ide? Jeg er igang med at forhandle renten ned på mit boliglån og for at undgå at jeg evt. skal bo sammen med en roomie i min lejlighed, overvejer jeg at tage su-lån for at kunne få det til at løbe rundt økonomisk. Min bankrådgiver var da ikke helt med på ideen, fordi hun synes det er tosset at optage et lån for at betale af på en andet, men renten er jo væsentligt lavere på et su-lån end på et boliglån. Jeg håber virkelig der er nogen af jer der kan gøre mig klogere på min problematik. Hav en skøøn weekend alle sammen. :)
contrast

contrast

1864 indlæg
  • Skrevet
Jeg kan godt se princippet i det, din bankrådgiver siger. Det kommer nok an på hvor meget du skal låne og hvor hurtigt du forventer at betale det tilbage. Hvis du lægger en plan for, hvornår du kan betale det bolig- og SU-lånet tilbage, så står det måske mere stærkt over for din bankrådgiver. Jeg mener også der er nogle regler i forhold til at betale et lån af med et andet lån. Det er nok en god idé at tjekke op på, hvis du ikke allerede har gjort det.
Maggiemus

Maggiemus

94 indlæg
Jeg er allerede igang med at afdrage på mit boliglån og det er under 200.000kr tilbage så det er ikke særlig meget. Men banken får jo ikke ligeså mange penge i kassen hvis jeg vælger at afdrage gælden med et su-lån. For renten vil altid være lavere end på et banklån. Så jeg tror egentlig det er derfor at min bankrådgiver siger det. Et su-lån har langt flere fordele end et boliglån. Jeg læste også en artikel hvor de faktisk anbefalede at hvis man havde gæld i form af et boliglån, så var det en god ide at afvikle den vha. su-lån, netop fordi renterne er bedre, men jeg venter og ser hvad min bankrådgiver siger. Tak fordi du gad bruge tid på at svare mig. :)
Dengroenne

Dengroenne

1 indlæg
  • Skrevet
Jeg optog boliglån til min andelsbolig så sent som i sommers, og der var min bankrådgiver nærmest fortaler for at jeg tog SU-lån til, hvis det blev nødvendigt, i og med renten var lavere. Nu er jeg ikke selv ekspert på området, men ved ikke om din rådgiver bare siger det for at du kun låner hos dem, eller om der er en god grund til hun udtaler det :-D Du kan også overveje og se, om der er andre banker, der måske er billigere og mere villige til, at du tager SU-lån. Jeg fandt mit lån via mybanker, og der fandt jeg den billigste bank – som samtidigt viste sig (heldigvis) at være super nice!