1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Er jeg et dårligt menneske?

Er jeg et dårligt menneske?

Emilie01

Emilie01

7 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hejsa! Jeg har været min kæreste utro og jeg ved ikke om jeg skal fortælle ham det? Det var kun en gang og jeg elsker min kæreste højt og har ingen tanker om at gå fra ham. Fyren var en god ven og vi fik lidt for meget at drikke og kyssede. Jeg har haft det så dårligt med det, men jeg ved ikke om jeg skal fortælle ham det?
xxmahaloxx

xxmahaloxx

1047 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det er en svær situation og der er delte meninger om hvad der er det rigtige at gøre. I følge nogle skal man selvfølgelig fortælle det da det er egoistisk at fortsætte et forhold hvor den ene part ikke kender alle forudsætningerne og at man således må tage straffen hvis kæresten vælger at smutte, mens andre synes at det er egoistisk at fortælle da partneren således tvinges til at bære byrden og leve velvidende at han/hun er blevet cheatet på og at man derfor i stedet må leve med straffen i form af dårlig samvittighed resten af livet. Personligt ville jeg ikke kunne holde det for mig selv. Jeg ville fortælle min kæreste det med det samme, tudbrøle og frygte at han gik fra mig, men jeg ville aldrig kunne være sammen med ham velvidende at jeg har forrådt hans tillid på den måde. Jeg synes han skulle have lov at vælge om han ville kunne fortsætte forholdet. Som i enhver anden sag er der valg og konsekvenser og når man vælger at være utro må man også tage konsekvensen, hvad end den så er at leve, måske resten af dit liv, velvidende at du udnyttede din kærestes tillid, eller at han vælger at smutte. Hvis du er heldig vurderer han måske at I kan arbejde Jer igennem det - min kæreste påstår selv at han nok ikke ville gå fra mig hvis jeg ‘bare’ kyssede med en anden, mens jeg selv er 100% afklaret med at jeg går hvis han laver noget som helst med en anden. Men det er der jo kun én måde at finde ud af på.
Sukkermuss

Sukkermuss

33 indlæg
  • Skrevet
Du er ikke et dårligt menneske fordi du har begået en fejl. Det er menneskeligt at begå fejl og det gør vi allesammen. Når det så er sagt, og det her er jo bare min personlig mening. Man burde altid være ærlig og så til ansvar for sine handlinger også selvom konsekvensen bliver hård. Vend det om og spørger dig selv, om ikke du ville vide det hvis det var din kæreste der gjorde det. En anden ting jeg vil sige og som jeg undrer mig over. Det er ikke henvendt til dig men generelt til folk som drikker og de begår sådanne fejl, de i virkeligheden ville være foruden. Hvorfor drikker man hvis ikke man kan styre sig?
Supernova1

Supernova1

511 indlæg
  • Skrevet
Nej ikke et dårligt menneske, et illoyalt menneske😊
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Start med at svare på spørgsmålet "hvad er utroskab ?"
Overraskende nok, så har de fleste nemlig en forskellig ide om hvad utroskab indebærer. For nogle er det når der er sex involveret, for andre er det hvis man forelsker sig i en anden, for nogle er det måske allerede hvis man kysser lidt, eller den helt håbløse "hvis der er nogen der lægger an på dig". Jeg har selv haft en kæreste der var ligeglad med sex, jeg måtte bare ikke have hemmeligheder og interne jokes med andre end hende.

Pointen er at utroskab er når du bryder din partners tillid. Men fordi det er din partners tillid du bryder ved utroskab, så er det jo hans grænser du skal gå over før du har brudt den. Så principielt set kan du gå og have nok så meget ubehag over at du har kysset med en fyr mens du var fuld, men teknisk set kan det jo være at din kæreste bare vil bryde sammen af grin og sige "åh gud ? Ikke andet ?"
Det ved du bedst selv.
Men hvis du har det så dårligt over at have småkysset lidt med en fyr, så skal du da helt sikkert tale med din kæreste om det, søge tilgivelsen, og få snakken om grænser og utroskab. Det glemmer de fleste, og regner med at vi alle tænker ens. Og så kommer vi til at såre os selv, eller vores partner, uden at være klar over det.

Før eller siden skal du nok også tænke over HVORFOR du begyndte at kysse med en anden. Langt de fleste "utroskaber" har en årsag i det forhold man er i. Og hvis du vil undgå situationen en anden gang, så er det vigtigt at være sikker på sit forhold.