1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Er min veninde en dårlig ven eller overreagerer...

Er min veninde en dårlig ven eller overreagerer jeg bare?

maria_09

maria_09

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hejsa, håber i har tid og lyst til at læse mit indlæg vedr. en indre konflikt jeg har med en veninde og ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har en veninde kaldet A og vi har været bedste veninder siden børnehaven. Har gennem tiden altid lagt mærke til nogle træk ved hende, som personligt frustrerer mig. Hun har en tendens til at bagtale folk samt tit handle meget ud fra hendes egne behov. Ved at ingen er perfekte og det er jeg bestemt heller ikke selv. Har også altid tænkt at de dårlige sider af folk blev opvejet af de gode - for hun har bestemt også mange gode træk. Vi startede begge på hhx i samme klasse i år 2017 (første gang vi skulle gå på samme skole) og da vores klasse var meget grupperet i starten, var vi to meget sammen. Hun bagtalte tit denne pige ved navn B og slut første 1g begyndte jeg stille og rolig at blive venner med B og en pige C. A var og har altid været min første prioritet og selvom jeg snakkede med de andre, var jeg stadig mest sammen med hende. Jeg inviterede A over sammen med en hygge aften med B og C, da jeg tænkte det var en oplagt mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Den efterfølgende uge begyndte A langsomt at ignorer mig mere og mere og hver gang jeg snakkede med B og C, brød hun altid ind og afbrød mig eller fejrede mig til side. Jeg er lidt genert anlagt, se det med at få venner fra day 1 har altid været lidt en udfordring. Vi skulle på studietur i slut 2g og siden da har vores venskab bare blevet dårligere og dårligere. På studieturen føltes jeg det som om hun gjorde alt få at udelukke mig for gruppen fx da vi skulle gå fra hotellet for at få en is spurgte C mig om jeg ville med, da jeg sagde ja men skulle bare lige binde mine snørebånd brød A ind og sagde at det var åndsvagt at de skulle vente på det og tog de andre under armen og hev dem med. Siden den tur har jeg reflekteret meget over vores venskab og i 3g har hun næsten kun henvendt sig til mig hvis hun har brug for noget fx hjælp til lektier, kørsel eller andet. Når det bare er os to sammen har vi det godt, som om alting er som det plejede at være. Nu her spurgte jeg fx C om hun havde lyst til at arbejde med mig over ferien da min chef manglede en mere hjælper, men A (som går meget op i at tjene penge) møvede sig lige ind og sagde det ville hun. Jeg føler hun bruger mig og giver sjældent noget igen, men samtidig er jeg bange for at miste hende for vi har så mange gode minder sammen. Derudover har hun også tit snakket om at tage ud at rejse med mig i sabbatåret, men føler lidt hun kun vil det pga. der er ingen andre hun kender, som har lyst til at rejse. Men ved ikke om jeg længere har lyst til at rejse med hende, da jeg er bange for hendes opførsel ikke ændre sig, hvilket tager psykisk hårdt på en. Det kan også godt være det bare er mig, som er meget følsom og overreagerer, men er bare enormt frustreret over det hele lige pt. Beklager det blev langt, men ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre ved denne situation.
Hardstyle4ever

Hardstyle4ever

18 indlæg
  • Skrevet
Jeg ville tage en snak med veninde A om dine tanker og følelser om at du har svært ved at få veninder hvorfor du er glad for du har kunne finde nogen i gym. Og så se hvordan hun reagere på det. Hvis hun ikke bider på det så sig du føler det svært at hun ikke kan rumme du har andre.. Men du skal altså ikke beholde hende bare fordi i har kendt hinanden længe..
BeigeGuldElsker

BeigeGuldElsker

18 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes overhovedet ikke at du skal tage ud og rejse med hende hvis du ikke har lyst. jeg vil dog minde dig om, at hvis du ikke gør noget, så ved jeg heller ikke hvor meget det her kommer til at ændre sig. Jeg tror hun kører et form for spil, og jeg tror hun har regnet ud, at når hun har sådan en afvisende adfærd, så ''jagter'' du hende måske mere eller mindre. Det er ikke sikkert at hun selv er så bevidst om det, men det er måske bare en taktik som hun har lært fungerer, for at få folk til at ''ville'' hende. Prøv at ignorer hende lidt, du behøver ikke give hende den kolde skulder, men vis hende, at der skal to til at danse tango, og tango er altså ikke, at man falder og slår sig konstant, og har dårlig kommunikation, samt. man bare danser med den anden, for at vedkommende kan gribe en når man læner sig tilbage. Alle ting skal spille. :)

Seneste tråde