1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Fjernelse af mandler - erfaringer

Fjernelse af mandler - erfaringer

FruSPedersen

FruSPedersen

701 indlæg
 • Skrevet

Halløj alle

Jeg ligger her og er ekstremt pyller, da jeg i Onsdags fik fjernet mandlerne og holy Mother of s*** !
Det gør hammer ondt, så er sat op i smertestillende medicin. Så pga det er det kun slemt, hvis jeg bruger munden (så den er lukket).
Men jeg kunne virkelig godt tænke mig, at høre om jeres erfaringer, da i fik fjernet mandler?
Gjorde det så ondt at i også røg op i medicin eller kunne i nøjes med det i fik?

Jeg er 24, så ville gerne have erfaringer for nogen der fik deres fjernet som voksen

Primerose-

Primerose-

2225 indlæg
 • Skrevet

Jeg fik mine mandler fjernet forrige år da jeg var 23. Jeg havde det ekstremt dårligt i en hel uge efterfølgende for jeg tålte ikke de morfinlignende præparater jeg fik for smerterne. Jeg havde også en ubehagelig efterreaktion på narkosen. Disse to ting resulterede i, at jeg lå med mega kvalme og kastede op i en hel uge efter operationen. Og det er altså ikke det sjoveste med store sår i halsen.
Jeg måtte lynhurtigt holde op med at tage morfin pga bivirkningerne, men så fik jeg til gengæld de mest ubehagelige abstinenser med uro, høj puls og rysten.
Flere gange i ugen efter operationen tænkte jeg, at det var så forfærdeligt, at jeg blev i tvivl om det overhovedet var det værd. Men i de to år der er gået siden, har jeg bare været SÅ glad for at jeg fik det gjort.
Så hold ud, det bliver bedre.

FruSPedersen

FruSPedersen

701 indlæg
 • Skrevet

Jeg er nu nået til dag 5 og det er det største smerter, jeg har haft siden selve operationsddagen :/

sophaya

sophaya

747 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde rigtig ondt den første uge, men så blev det hurtigt bedre. Håber du snart er ovre det værste!

FruSPedersen

FruSPedersen

701 indlæg
 • Skrevet

Tak.
Er på dag 5 og ifølge al den information lægerne gav mig og i den folder jeg fik er det nu her det skulle gøre ekstra ondt pga sårskorperne.
Det er simpelthen et helvede

Har heldigvis kun blødt 1 gang, men det var simpelthen så lidt, at det var på størrelse med en prik fra en kuglepen.
Jeg oplever nok heller ikke at bløde, for spiser så mange isterninger, at hvis man smeltede dem alle, så ville Afrika ALDRIG tørste.
Har sikkert forfrysninger, når alt det her er ovre xD

sunglory

sunglory

13 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Øv hvor træls!
Har du feber? Synes du helt seriøst skal at du skulle tage en smut forbi længen. Jeg kender desværre flere der endte op med infektion i såret efter de fik dem fjernet. Det sker heldigvis ikke så tit, men synes ikke man kan have nok respekt for den slags. God bedring!

FruSPedersen

FruSPedersen

701 indlæg
 • Skrevet

SunGlory - har ingen feber, det er derfor jeg ikke har været ved lægen. :/

Luize

Luize

270 indlæg
 • Skrevet

Fik fjernet mandler da jeg var 22. Synes slet ikke det var så slemt, som mange beskriver det som. Men måske har jeg bare været heldig, jeg kunne ikke tåle morfin, så fik bare de piller man får med (kan ikke huske, hvad de hedder, noget med def...) og så panodiler. Kunne spise ret godt 3 dage efter og helt normalt efter 5 dage, holdt også op med at tage smertestillende efter 5 dage og mærkede slet ikke noget til sårskorper.

Synes faktisk at is (sodavandsis) hjalp meget bedre, når jeg havde smerter end medicinen gjorde. Jeg fik sådan et skema over, hvornår jeg skulle tage smertestillende, og derfor havde jeg måske ikke så mange smerter. Hvis du kommer til at tage smertestillende for sent i frohold til "planen", går der jo ekstra tid før de virker, og så har du jo mange smerter i mellemtiden.

Desuden hjalp det meget at jeg kunne spise, i starten var det som at synke et pindsvin, men man vender sig til det, og synes jeg blev mere "frisk" fordi jeg kunne spise, og dermed havde mere energi. Husk endelig også at drikke meget, jeg drak rigtig meget isvand. Hvis det er helt slemt kan du lægge en pose frosne ærter på halsen, det hjalp mig

FruSPedersen

FruSPedersen

701 indlæg
 • Skrevet

Luize - må indrømme, at det er da super fedt, at høre fra en der faktisk havde det super nemt, ved dette for mig "pinefulde forløb"
Du må hele super godt! Bare det var mig!

Jeg er desværre ikke lige så heldig som dig. Selvom jeg ville give alle mine penge i flere måneder, bare for at få det bedre

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
 • Skrevet

Jeg fik fjernet mandler forrige vinter og det er på listen over det allermest udmattende og smertefulde jeg nogensinde har prøvet.
Og jeg måtte ikke få kraftig smertestillende. Jeg skulle nøjes med panodiler (min far havde heldigvis nogle 6-800 mg ipren liggende, se tog toppen).
Til sidst var jeg nødt til at købe stikpiller, fordi det gjorde alt for ondt at sluge piller.
Og jeg var så sulten altså.... Årh det var forfærdelig