1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Flere mandlige pædagoger?

Flere mandlige pædagoger?

skønling

skønling

9 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres holdning til om i mener vi skal have flere mandlige pædagoger i børneinstitutionerne af hensyn til drengebørn?
For på den ene side de fleste børn i dag tilbringer en meget stor del af deres dagligdag i institutioner uden for hjemmet. Pædagoger, lærere m.fl, der er ansat i børns og unges institutioner, er oftest kvinder. Børn og unge vokser derfor op i miljøer, der har en markant overvægt af kvinder - det gælder ikke mindst for børn af enlige mødre. Børn og unge har imidlertid brug for at være sammen med både mænd og kvinder i hverdagen.

Hvad mener i?

Mussi1981

Mussi1981

8 indlæg
  • Skrevet

Jeg mener helt klart at det kunne være skønt med flere mænd ansat som pædagoger. Min erfaring fra mine praktikker i forbindelse med uddannelsen til pædagog, siger mig at der er brug for mænd på institutionerne.
Der ER bare nogle ting som vi kvinder ikke kan gøre som mænd kan gøre det. Spille fodbold, lave bål, i ved, alle de der "mandeting"
Meeeeen.. Jeg tror såmænd ikke problemet ligger i at mænd ikke vil være pædagoger. Jeg tror det handler om at mænd ikke føler sig trygge ved at arbejde i en verden hvor en forkert bemærkning kan opfattes HELT forkert. Og hvor et kram kan tolkes forkert, bare fordi det er en mand som giver det og ikke en kvinde.
Jeg går på seminariet med flere fyre, og en del af dem siger at de havde mange overvejelser inden de turde søge ind på seminariet, fordi de er nervøse pga alle de sager der findes med seksuelle overgreb i de danske institutioner... Så jeg tror såmænd det er der skoen trykker.
Men som sagt er min erfaring af drengene i institutionerne har brug for mænd omkring sig. Jeg var i praktik på et behandlingshjem hvor børnene bor der. Havde det ikke været for mændende, så var drengene på stedet da blevet sindssyge. Det var så fedt at se hvordan drengene løb i røven af den mand som var på arbejde, og de snakkede stort set kun om de mandlige pædagoger..
Ja, jeg fik det vist kringlet rimelig godt, og det jeg ville sige var egentlig bare, Jo- der er for lidt mænd

Mussi1981

Mussi1981

8 indlæg
  • Skrevet

Og endvidere må jeg også soge at det vil være fint for de kvindelige pædagoger at få nogle flere mænd på deres arbejdsplads. Mange kvinder samlet bliver ofte til en hønsegård, og med det andet køn i hønsegården mener jeg også at der kan blive udvekslet ny og brugbar viden kvinder og mænd imellem

Dreamer_girl

Dreamer_girl

3 indlæg
  • Skrevet

Jeg er helt enig.. Jeg er selv pædagogmedhjælper, og har altid synes om at arbejde med det modsatte køn.. Som der også bliver nævnt, så kan det hurtig blive en hønsegård hvis der kun er kvinder på arbejdspladsen.. Børnene er også glade for at have både kvinder og mænd omkring sig.. Især drengene, så de kan lave drenge ting..

Tulle

Tulle

92 indlæg
  • Skrevet

Jeg synes også at der skal flere mænd som pædagoer. Begge mine drenge har elsket når der har været mænd i praktik i deres børnehave hvor der næsten altid kun var kvinder. Men jeg tror da det er lige så godt for pigerne som for drengene at der er begge køn i deres institutioner. Begge køn har brug for at omgåes både kvinder og mænd.