1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Følelseskold?

Følelseskold?

bahse

bahse

2 indlæg
 • Skrevet
Hejsa, Jeg er en 19 årig pige, som for nyligt mistede min mor. I november 2016 fik vi af vide at hun havde slemt kræft, som ikke kunne helbredes. Efter denne nyhed lå jeg søvnløs i tre dage, men havde ellers ingen reaktion. Den 24. juli sov min mor stille ind om natten, hele familien var samlet med hende. Ej heller her havde jeg nogen reaktion, jeg græd ikke og ønskede egentligt bare at komme hjem. Nu er det så snart et halvt år siden, og jeg har så mange problemer med mine følelser. Jeg har været på psykiatrisk efter en henvisning ang. svær depression, hvor de blot afviste mig og mente jeg havde det svært pga. min mors død. Jeg føler aldrig glæde, jeg bliver ikke ked af det, hvis jeg endelig skal føle noget, så er det irritation - men selv dette er sjælendt. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, for at få disse følelser tilbage, da jeg er bange for hvor hårdt det faktisk vil ramme mig, når de engang kommer igen. Håber I kan hjælpe mig!
gitte345

gitte345

846 indlæg
 • Skrevet
Der kan gå flere år. Sådan oplevede min ekskæreste det, da hans far døde. Og derefter gik han i byen i et par år. Det er ikke alle, der reagerer ved at græde. Hvis jeg var dig, ville jeg nok tage hen et sted alene, på en rejse. Så kan det være, at du får tid og fred til at mærke dine følelser.
contrast

contrast

1864 indlæg
 • Skrevet
Jeg vil også bare lige sige, at du ikke er alene. Min kæreste mistede sin mor, da han var lille, og han oplevede også at sorgen kom MEGET forskudt. Som Gitte siger, kan der måske gå flere år. Men han har ligesom dig haft meget svært ved at andre fx græd med det samme over tabet, og at der nærmest lå en forventning i luften om at man skulle vise sin sorg på den måde.
bahse

bahse

2 indlæg
 • Skrevet
Nu er det ikke kun min mors døds jeg tænker på, kære kvinder. Jeg har ingen følelser ang. noget for tiden, de sidste par måneder. Min far har nærmest sparket mig ud af hans liv, en fyr dumpede mig ret så kraftigt - og jeg knap nok blinkede ved mogen af tingene. Jeg ved alle reagerer forskelligt ang. død, min mor er ikke den første der er død i mit liv - som 11 årig fandt jeg min bedsteveninde død, hvilket er noget jeg stadig går og tænker over. Men mit helt store spørgsmål er; hvordan stopper jeg med at være så følelseskold?
Naika

Naika

455 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Det er fordi dit system er gået i overlevelsesmode reaktionerne udebliver klaphat din far...... http://psykologannesoelberg.dk/traumer-og-ptsd når du er omgivet af personer,der udviser støtte,og omsorg,når du atter føler tryghed <3
gitte345

gitte345

846 indlæg
 • Skrevet
Jeg var følelseskold indtil jeg blev cirka 27 år, fordi jeg havde oplevet nogle voldsomme ting. Derefter blev jeg det modsatte! Jeg kender en del kvinder og mænd, der er følelseskolde til de er sidst i tyverne. Tag det med ro, bare det, at du selv er klar over det gør, at jeg tænker, at der ikke er så langt ind til dine følelser. Hvis det var slemt, tror jeg du ville "fake" følelser og slet ikke fortælle om det til andre. Ro på, det kommer.
chikua

[slettet bruger]

507 indlæg
 • Skrevet
Siden du skriver du bange i din første tråd, så er du jo ikke helt følelseskold.
vaniljestang

vaniljestang

387 indlæg
 • Skrevet
Jeg synes ikke det lyder som om du er følelseskold. Mere bare at du reagere på en anderledes måde. Man behøves ikke græde, for at være ked af det. Nogle viser vrede, nogle lukker sig ind i sig selv osv osv. Men det hele er en reaktion på følelser. Hvis man er følelseskold, så vil det sige man ikke bliver påvirket af noget som fx død. At man bare lever videre, som om intet var hændt. Hvis man er følelseskold, har man også ofte mangel på empati og sympati. Fx mordere der ikke har en snert af dårlig samvittighed og egentlig bare er ligeglade med den de har dræbt, deres familier osv. Jeg tror mere bare du har svært ved at håndtere følelserne. Jeg ville anbefale dig at gå til psykolog og få snakket ud om de ting der er sket. :-)