1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Generation Fucked Up

Generation Fucked Up

1987-male

1987-male

3069 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Vi tager lige udviklingen siden fb blev stort i 2010: Før 2010, når jeg skrev til en ven, en veninde eller kollega, og de ikke ku det jeg foreslog, så skrev de altid: "jeg kan desværre ikke denne weekend, men lad os tales ved i næste og se om vi kan finde ud af noget". Næste weekend skrev vi sammen igen, de skrev eller jeg skrev, og så fandt vi ud af noget eller vi fandt ikke ud af noget, fint fint. Det er sådan det skal være. Så tager vi 2010 og op hvor folk bruger mere og mere tid på fb og sociale medier. I dag, når jeg fx skriver til en ven/veninde/bekendt fx, svarer de ofte ikke. Der går to uger og jeg skriver igen, kan folk, så får jeg svar med det samme, vi mødes og nyder hinandens selskab. Stemningen er perfekt. Alt er i orden. Det jeg så ikke fatter er, hvad der lige er sket med folk, siden de ikke kan tænke bare en lille smule i retningen af "ok, hvad vil den anden gerne have at jeg gør nu". Han vil nok gerne have at jeg svarer, "nej, jeg kan ikke". Jeg mener seriøst, wtf? Er vi slet ikke længere i stand til at se hvad den anden ønsker? Det grænser jo til sociopati at vi bare ikke KAN dette længere. Så har jeg prøvet at grave lidt i det og spurgt et par stykker i forhold til deres adfærd. Årsag: Depression/Lav Energi. Når folk er deprimerede er de ikke i stand til at svare på en besked, heller ikke med et nej. Men når de ikke er deprimerede, er de i stand til at svare ja. De samme mennesker kan omvendt sagtens selv skrive og forvente et ja/nej svar om man kan mødes, men det gælder ikke den anden vej. Jeg siger ikke at alle mine venner og bekendskaber er sådan, men jeg har seriøst ikke haft det problem før hele verden gik all in på sociale medier. Så mit spørgsmål: Hvad er der sket? Har vi mistet følelser for hinanden samt evnen til empati eller er det blot kulturen i dag - ikke at svare også hvis man gider folk? Så skal den anden selv sætte 2+2 sammen og sige "ok, han plejer at gide mig, men siden han ikke svarer nu, gider han ikke noget nu" Det er jo lamt. Det giver ikke mening at gide den anden og så ikke at svare. Ja, jeg ved godt at en pc kan forudsige vores adfærd totalt nu og vide hvornår vi skal have justeat reklamen og hvornår vi ikke skal via vores cookies history. MEN vi bør sgu da kunne se, at sådan er andre mennesker ikke! Andre mennesker kan da ikke se, hvornår du gider/ikke gider at æde. Pc'en lærer jo en, at hvis du ikke er interesseret i at bestille pizza nu, så ignorerer du bare justeat reklamen. Den må bare lære at komme på det rigtige tidspunkt næste gang for du gider godt pizza, bare ikke nu. Så næste gang den kommer, så gider du godt og så siger du ja. Det samme med en besked fra en ven, beskeden må bare lære at komme på det rigtige tidspunkt. Er det det der er ved at ske? Er det det skærmen har lært os? Er min teori rigtig ud fra hvad jeg kan se på omverdenen? For hvis den er rigtig, så bevæger vi os alle sammen i denne her retning: https://www.youtube.com/watch?v=dJTU48_yghs
Flowerpot

Flowerpot

71 indlæg
 • Skrevet
Jeg har ikke et svar på dit dilemma, men kan ikke lade være med at tænke, at det har noget at gøre med, at vi på de sociale medier er tilgængelige 24/7 og at meget kontakt foregår den vej og mindre irl. Nå men jeg tænker, at det er noget med, at folk er nødt til at tage en pause og derfor ikke svarer hele tiden, lidt på samme måde som når vi ignorerer justeat reklamerne.
gitte345

gitte345

846 indlæg
 • Skrevet
Hmmm...jeg har et svar, du ikke kan lide. Min erfaring er, for jeg har også "venner" der glemmer at svare mig til tider. Men hvis jeg så skriver for at invitere dem til en premiere eller et kendis arrangement, så svarer de lynhurtigt. Det betyder bare, at det du skriver til dem ikke har deres interesse. Prøv at invitere dem til en aften, hvor du laver mad, gratis, og har inviteret nogle lækre damer. Så svarer de hurtigt. Jeg er ikke længere på de sociale medier og jeg har skilt mig af med de her venner, blokeret dem på mail, fordi de gør mit liv ringere. Få nogle få, rigtige venner, der værdsætter dig. Drop de smarte der blot er, hvor der er fordelagtigt at være.
1987-male

1987-male

3069 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
ok
ChaChaCha

ChaChaCha

287 indlæg
 • Skrevet
Jeg aner heller ikke, hvad der sker for det. Jeg har oplevet en del af den slags med folk der bare ignorere ens besked selv når det en venlig besked med et spørgsmål. Mange er egoistiske og tænker ikke over de kan gøre en anden ked af det ved ikke at svare
Camilla 2.0

Camilla 2.0

30 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Jeg tror at vi har rykket os forbi det stadie hvor folk havde hang til at mødes irl, jeg har selv oplevet det der op til flere gange, hvor man enten planlægger en hel aften og de så aflyser eller at der slet ikke bliver svaret når man spørger vedkommende om hvad de f.eks laver eller om de har tid til at mødes. Eller også svare de, og man mødes, men at de sidder og er asociale med hovedet ned i telefonen fra start til slut. Vi er blevet et utroligt asocialt og egoistisk folkefærd som kun tænker på den nemme løsning og hvor meget det kan give i goder. Selvom vi er blevet det, så er der intet nyt i det, jo mere avanceret teknologien bliver, jo mindre tid har vi til de nærmeste. Jeg kan huske lidt af en dokumentar jeg engang så for nogle år siden, hvor professorer advarede os om, at på et tidspunkt bliver vi så sløve og ugidelige at hele verden er det tekniske og at vi mister al lyst til det fysiske og til den sociale kontakt, pga alt foregår igennem ens primære ting. I dag mødes man virtuelt, og det er nok for utrolig mange mennesker. Så kan desværre ikke berolige dig med at det bliver bedre, for verden er gået af lave, så dee er kun én ting at sige, og det er; at du nok ikke skal regne med forbedringer foreløbig. Desværre.
1987-male

1987-male

3069 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Seneste tråde