1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. HJÆLP lejlighed el. bolig i københavn

HJÆLP lejlighed el. bolig i københavn

 • Skrevet

Hej Woman

Sagen er den at jeg står og højst sandsynligt skal flytte fra Fyn til København næste år for at studere.
Jeg skal derfor have fundet mig et sted at bo, hvor jeg og min kæreste forhåbentligt kan bo sammen.
Da jeg pt bor hjemme, og på Fyn, har jeg hverken kendskab til det at finde en lejlighed, ikke særlig mange gode kontakter og heller ikke den store mulighed for at slentre rundt og tjekke markedet ud. Faktisk er jeg lidt på bar bund.
Jeg vil derfor høre om nogle af jer har kendskab til at finde lejlighed i københavn? - nogle gode hjemmesider, udlejnings firmaer, studiebolig opskrivnings lister eller lign.?
Samtidig vil jeg gerne høre om nogle har gode råd til områder eller lign, eller noget bestemt jeg bør kigge efter?
og sidst men ikke mindst, kunne det være der sad en derude som ved at vedkomne om et lille års tid skal flytte fra sin lejlighed i/nær københavn? Huslejen må gerne være så lav som mulig, men da vi er to om at betale den, vil lidt højere husleje være mulig, den må meget gerne ligge i københavn i nærheden af de forskellige studiesteder, og ellers i "forstaden" men med mulighed for transport til de forskellige skoler.
Jeg håber at der sidder en venlig sjæl derude, som muligvis kan komme med gode råd, hjælp eller lign. som kan lette lejlighedsøgningen lidt!
- Skriv også gerne en besked privat hvis du sidder med en mulighed, men som du gerne holder lidt privat

hendedér

hendedér

152 indlæg
 • Skrevet

Jeg har været på udkig de sidste 5 måneders tid med en ven. Det er hamrende svært og hårdt at finde lejlighed i København og omegn. Lejen er dyr, man skal være heldig for at kunne betale mindre end eller 8.000 månedligt for en lille toværelses. Og så er der depositum på mindst 22.000. Det er ihvertfald mine erfarringer det sidste halve år.. Vi har sendt 63 ansøgninger ud og fået 3 invitationer til åbent hus.

 • Skrevet

Det er vanvittigt... Og egentligt også forkert, at man som "ikke indfødt" ikke skal have muligheden for at studere det man gerne vil, fordi der ikke er noget sted at bo.. Er bare så bange for at det ikke kan lykkedes, eller at man må fravælge det studie fordi der er umuligt at bo i nærheden - og det med at pendle fra Fyn til København HVER dag bliver altså ikke en realitet

munskin

munskin

3641 indlæg
 • Skrevet

Du kan jo starte med at finde et sted at bo lige uden for Kbh. Der er det noget nemmere at finde bolig og man kan sagtens komme ind til byen på 30-45 minutter. Og så kan du jo altid søge videre når du har fået et bedre netværk.

 • Skrevet

Ja, det havde jeg også tænkt
Grunden til vi gerne ville tættere på var også for at spare udgifterne ved offentlig transport, ihvertfald for den ene af os. Men vi kigger også udenfor København, men leder først og fremmest efter noget der bare er lidt i nærheden af

bones

bones

371 indlæg
 • Skrevet

Når du studere kan du jo få ungdomskort, det koster vidst 5-600 om måneden for de videregående uddannelser. Det er voldsomt dyrt at bo i Kbh (medmindre man kender nogen, der kender nogen og det der) og er sikker på, at du vil spare langt mere ved at flytte længere væk fra byen, selvom du modregner udgifterne til ungdomskort.

munskin

munskin

3641 indlæg
 • Skrevet

bones sagde:

Når du studere kan du jo få ungdomskort, det koster vidst 5-600 om måneden for de videregående uddannelser. Det er voldsomt dyrt at bo i Kbh (medmindre man kender nogen, der kender nogen og det der) og er sikker på, at du vil spare langt mere ved at flytte længere væk fra byen, selvom du modregner udgifterne til ungdomskort.

Præcis. Man sparer hurtigt et par tusind kr i husleje om måneden ved at bo lidt uden for byen.

blondiebug

blondiebug

2077 indlæg
 • Skrevet

Til gengæld så er det jo muligt, men hvis du skal bo inde i København, så skal du nok være villig til at gå på kompromis eller nedprioritere drømmescenariet med dit nye hjem. I hvert fald, hvad jeg er orienteret om via venner fra København, så er det bare lettere at søge værelser at bo på, og ikke lige så umuligt som at søge lejligheder - specielt 2 værelser. Så måske skal du overveje, om du og din kæreste skal bo sammen, eller om I skal søge nogle værelser hver for sig.
Det er ikke umuligt at få en bolig, men det kan godt tage lang tid, endnu længere hvis I partout skal bo sammen i egen lejlighed imens i begge studerer og dermed ikke har en indkomst, der kan klare den normale husleje for en lille toværelses i København.

 • Skrevet

Tak for jeres svar
Som sagt - vi kigger også på en lejlighed udenfor københavn. Det der dog har været lidt er, at hvis vi tager lyntoget herfra og til hovedbanegården tager det 60 minutter, hvor hvis vi bor et stykke udenfor København og ikke kan komme med et direkte togforbindelse, kan det også hurtigt tage den samme tid at komme ind til centrum også videre med bus/s-tog og lign til skolerne. Derfor skal det ligge i en afstand så det kan betale sig at flytte - men igen, vi kigger bestemt også udenfor København, men hvis der byder sig noget brugbart i København foretrækker vi det fremfor andet.
Vi har ikke overvejet at bo i et værelse to forskellige steder, da vi allerede nu har købt forskellige ting og sager til deling til når vi flytter, og vi ville pludselig skulle investere en masse igen for at få dobbelt op på de ting, og det ville være lidt skørt - men det er bestemt en mulighed
Iforhold til "drømmesenariet" - det har vi ikke, og det har jeg heller ikke sagt Vi er begge klar over at vi er nødt til at gå på kompromis med en del ting for det kan lykkedes, og ved udemærket godt at vi det første lange stykke tid ikke kommer til at bo spor luksuriøst eller have meget plads - det vigtigste for os er bare at finde ud af om det kan lykkedes at flytte derover og studere, eller om vi skal satse på at finde en lign uddannelse et andet sted i landet

taskeholic

taskeholic

19 indlæg
 • Skrevet

Der er rift om lejlighederne i KBH - det er vist ikke nogen hemmelighed. Men dermed sagt er det ikke umuligt, men indstil jer på det godt kan tage lidt tid.
Har I prøvet at skrive jer op på forskellige boligsider? F.eks. boligportal, lejebolig, boligbasen osv. Prøv at søge "leje bolig København" så dukker der en masse forskellige boligsider op.