1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Hjælp! - SRP Snyd! :-(

Hjælp! - SRP Snyd! :-(

lovelyz

lovelyz

7 indlæg
 • Skrevet

Hej til alle.

SRP-ugen er ovre, og jeg erkender at jeg har snydt. Jeg har skrevet i mat A og Hi A om koleraepidemien i london, et frygteligt emne, som jeg havde fortrudt undervejs fordi jeg troede det vil gå godt - men nej. Nu går jeg rundt og har dårlig samvittighed og frygter at jeg bliver opdaget; og det kan risikere at jeg skal tage et år om! det ved jeg ikke helt.. Det vil jeg ikke... åh gud... Jeg har det så dårligt for tiden og mit selvværd er helt nede i kuldkælderen. Hvorfor gjorde jeg det...? Hvorfor skrev jeg ikke bare til mine lærere...? Det var så dumt af mig at skrive så sent...
Jeg havde mest problemer med matematikdelen (mit svageste led) og sir-modellen som jeg skulle lave for at vise en epidemi udvikling. Jeg valgte så at hente "inspiration" fra en anden opgave (godt nok var det om den spanske syge) men jeg har ikke skrevet direkte af, men noget af den originale opgavens beregninger har jeg bare sat ind og lade stå uden nogen som helst form for begrundelse, hvorfor jeg har det med. Jeg indrømmer at jeg var så stresset, og var nær ved at græde fordi jeg ikke kunne finde ud af matematikdelen. Men jeg bukkede under til sidst. Jeg har ikke kopieret 100%, og har selvfølgelig prøvet at henvise til mine kilder, og lavet fodnoter. Men matematikdelen er virkelig sjusket. (den bliver sikker bedømt til 00). Aldrig i hele mit liv har jeg sjusket så meget i eksamensopgave. Og aldrig har jeg snydt i eksamen - indtil nu. Jeg har ingen rigtige resultater eller noget i matematik... det er bare klippet og klistret. Dog havde jeg ingen problemer i historiedelen (den er okay nok, men ikke fremragende)

Jeg står nu i den situation at jeg har hjertebanken fordi jeg frygter at jeg bliver taget i at snyde. Jeg vil så gerne bestå - bare en lille 02 vil gøre mig glad.. Hvis jeg får 00 og ikke risikerer at tage et år om, så er jeg glad - så skal jeg bare kæmpe i de andre fag. Passer det at hvis jeg dumper SRP så kan jeg stadigvæk få min studentereksamen? (please lad det være sandt!) Det her er en kæmpe lærestreg - hvis jeg slipper godt fra det, lover jeg at jeg aldrig mere vil snyde! amar(?) halshug!
Er der nogen der har oplevet noget lignende? hvis ja, er der nogle gode råd til at dæmpe lidt ned på min frygt om at blive opdaget, så jeg kan tage det med ro?

Er der virkelig at en venlig sjæl herinde, som gider at skimme min opgave igennem og se, hvor jeg karaktermæssigt ligger. Jeg sender den originale opgave samt min egen skreven opgave via email, så I kan se forskellen. Vil I ikke være søde at hjælpe?

venlig hilsen,
den nedtrykte og deprimeret pige...

1987-male

1987-male

3069 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej, jeg kan desværre ikke hjælpe dig i forhold til det tekniske om du kan bestå hvis du dumper srp, men jeg ved at de inde på studieportalen.dk ved en masse om sådan noget.

I forhold til din angst for at blive taget kan jeg godt hjælpe dig. Du skriver "og frygter at jeg bliver opdaget". Du er ikke blevet optaget endnu. Psykologer siger at 90% af vores tanker er irrelevante. Hvis du bliver opdaget i det, laver du et indlæg på studieportalen.dk og spørger hvad du skal gøre, men indtil det sker, så går du ud og nyder livet. Hvad elsker du at lave? Danse, synge, ridde på heste? Gør det Du er i fremtiden i dine tanker. Prøv at være i nutiden. Læs bogen Eckhart Tolle - En ny jord. Den vil hjælpe dig med at være i nutiden. Jeg siger ikke at det er rigtigt at snyde, men er du klar over hvad bankdirektører, embedsmænd, politikere og alle alle andre, hvor meget de snyder? Er du klar over hvor mange at de politikere der sidder og regerer europa der har snydt i deres opgaver inden de blev politikere? Nej, jeg kender det heller ikke, jeg har ingen beviser, men jeg har hørt i egen vennekreds at det er rigtig rigtig mange... Tænk på finanskrisen i 2007 hvor meget blev der snydt for der, de folk der gjorde det, det gik ud over mennesker i usa der ikke kunne forsøge deres famillie i mange år fremover. Hvilken samvittighed har de i forhold til hvad du har gjort? Din er rent som sne i forhold til deres. Der er ingen mennesker der vil sulte i mange år fordi du har sjusket lidt. Jeg ville ønske jeg kunne give dig et kram og sige tillykke med at du har afleveret, tag dig et langt og behageligt bad og sov så rigtig rigtig godt i nat og tænk på alt det der interesserer dig. Hvor meget tror du manolo blahnik sko vil blive sat ned fra første januar? 30% 40%? 50%? Hvor ville du købe dem henne? Altså tænk på alt andet end den opgave, den er afleveret slut

P.S: Beklager på forhånd hvis indlægget virkede arrogant på nogen. Det var ikke meningen. Jeg synes bare at man skal nyde livet som det er når man nu ikke kan lave om på fortiden alligevel

blondiebug

blondiebug

2077 indlæg
 • Skrevet

Rent statistisk set menes det, at flere unge snyder i sin SRP i dag end før i tiden. Jeg ved dog ikke, om det er sandt, eller om unge i dag er mere ærlige omkring det.
Det er jo din egen fejl, hvis du direkte har snydt, så må du jo også være villig til at tage konsekvenserne af det. Du er et voksent menneske - eller i hvert fald derhen af, og hvis det bliver opdaget, ja så har du taget et valg, et valg du må stå ved, for du kan ikke ændre på det. Men konsekvenserne er så også derefter, hvis du bliver opdaget. Der er ikke andet at gøre end at acceptere det.
Så vidt jeg ved, kan du godt bestå din studentereksamen og dumpe i SRP. SRP gælder for en dobbeltkarakter, det gjorde det i hvert fald, da jeg selv var gymnasieelev, men hvis du i det samlede gennemsnit har over 2, så har du teknisk set bestået din studentereksamen, også selvom du skulle gå hen og dumpe din SRP-opgave. Desværre kan det til gengæld gå hen og give en del nedslag i resten af dit gennemsnit, da den jo gælder for en dobbeltkarakter. Det har en betydning i en studentereksamen, hvor man ofte skal ud og søge ind på uddannelser efterfølgende baseret på gennemsnit. Jeg er dog ikke ekspert i gymnasiets regler. Er du i tvivl, så spørg din lære.

zzz

zzz

788 indlæg
 • Skrevet

Rent statistisk set menes det, at flere unge snyder i sin SRP i dag end før i tiden. Jeg ved dog ikke, om det er sandt, eller om unge i dag er mere ærlige omkring det.


Eller fordi der er kommet flere/bedre muligheder for at snyde....

Lion

Lion

156 indlæg
 • Skrevet

Man må altså gerne hente inspiration fra andre opgaver, så længe du ikke direkte kopierer og husker at henvise med fodnoter der hvor du er blevet inspireret

uniquee

uniquee

136 indlæg
 • Skrevet

Lærerene har en masse midler til at kunne finde ud af om der er begået plagiat mv. De bruger bl.a. Urkund. Hvis din opgave har en hvis procentdel af den opgave du har ladet dig inspirere af, vil det højest sandsynlig blive betraget som snyd. Men hvis du ikke decideret har skrevet af eller andet, kan jeg ikke tro, at der er grund til bekymring. Hvor meget af det har du kopiret eller ladet dig inspirere af. :/

bones

bones

371 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil gerne kigge på din opgave (og den anden). mail: [email protected]

enspænder

enspænder

1820 indlæg
 • Skrevet

Jeg kopierede hele min dansk-historie opgave i 1.g, den var dog ret dårlig, men dorekte kopieret fra studieportalen. Det blev aldrig opdaget.

blondiebug

blondiebug

2077 indlæg
 • Skrevet

zzz sagde:

Rent statistisk set menes det, at flere unge snyder i sin SRP i dag end før i tiden. Jeg ved dog ikke, om det er sandt, eller om unge i dag er mere ærlige omkring det.


Eller fordi der er kommet flere/bedre muligheder for at snyde....

Det har du fuldkommen ret i. Jeg læste om en elev, der solgte SRP opgaver for 5-6000 kr pr opgave. Til gengæld lovede han 10 eller 12.

missmadness

missmadness

193 indlæg
 • Skrevet

Jeg havde en ven i 3g som også snød. Han blev bortvist og fik lov til at gå 3g om på en anden skole - alene af den grund at min rektor var det sødeste mennesker i hele verden og han lod være med at fortælle det til den nye skole. Min gamle rektor gav folk rigtig mange chancer, men han blev også nogen gange nødt til at føle reglerne