1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. HJÆLP! Svigerfar laver drama!

HJÆLP! Svigerfar laver drama!

lisberg88

lisberg88

1 indlæg
  • Skrevet
Min mand og jeg blev gift i august, og har nu et problem jeg håber at nogen kan hjælpe os med: Vi er 100% enige om at vi gerne vil have samme navn, vi synes at det er så fint og romantisk. Vi har hver to navne, et fra vores mødre og et fra vores fædre, og har besluttet at hedde Fornavn HansMorsNavn MinMorsNavn - han bliver kaldt sin mors efternavn som kælenavn, og jeg føler mig også meget knyttet til navnet fra min mor, og generelt den side af familien. Min far har ingen holdning til vores valgte navn, han bruger selv stort set kun min mors efternavn. Men da min mand inden brylluppet fortalte sine forældre, hvad vi planlagde at hedde, blev hans far så gal! Efter først at have stillet sig totalt uforstående for den beslutning, dernæst kalde min mand en tøs og sige at han ville 'gøre ham arveløs', gik han og talte ikke med os i flere uger efter. Det kom endda til at min mands mor grædende opsøgte min mad på hans arbejde og bad ham genoverveje det, for hans far var helt ulidelig og deprimeret. På grund af det drama valgte vi IKKE at ændre navn på bryllupsdagen, for man har op til 3 måneder efter vielsen til at ændre det, så vi valgte at udskyde. Det skrev min mand til sin far i en sms inden brylluppet. Nu er der så gået snart 2 måneder, og hver gang jeg bringer emnet på bane bliver vi uvenner, fordi min mand ikke aner hvordan han skal håndtere det, og bliver sur på mig fordi han ikke føler at jeg kommer med noget, han kan bruge. Så hvad gør vi? Min mand insisterer på at hans far ikke er til at snakke med, så han slår alle mine forslag om hvad vi kan sige til ham ned. Hans mor har gjort det klart at den ENESTE løsning, hans far vil kunne acceptere, er hvis min mand beholder hans navn, og det SKAL være det sidste navn! Vi foreslog nemlig at min mand kan hedde Fornavn HansMorsNavn HansFarsNavn MinMorsNavn, men det duede åbenbart ikke, og vi har ikke lyst til at han skal have sit fars navn til sidst (det er et kedeligt og uoriginalt navn, og vi bryder os ikke om at få det tvunget på os). Er der en løsning, vi ikke ser? Den kan ikke indeholde nogen form for kompromissøgning med hans far, eller at vi føjer ham og ikke får lov til at hedde det vi gerne vil...
EsbenA

EsbenA

6 indlæg
  • Skrevet
Løsningen er at faren kommer over sig selv. Det ikke jeres problem. Det lyder komplet vanvittigt den måde du beskriver det på.
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Det skriger til himlen. Det er jeres liv, i skal dele alt nu. I kalder jer det i vil og så må svigerfar acceptere det med tiden. Helt grundlæggende skal forældre ikke blande sig så meget i deres børns liv. Send en flaske whisky til svigerfar som plaster på såret.
Afrodites

Afrodites

53 indlæg
  • Skrevet
Altså du skriver selv svaret.. Der er tre muligheder: 1. I føjer ham totalt og får et navn, I ikke vil have.. 2. I går på kompromis og får hans navn, men bare ikke som det sidste navn.. 3. I tager det navn, som I selv vil have.. Og som du siger, så kan det ikke komme på tale, at I laver kompromis eller føjer ham.. Ergo er der kun én mulighed tilbage.. Nemlig at I glemmer alt om hans egoistiske og barnlige adfærd, og så tager I det navn, som I vil have.. Allersidste mulighed kan være, at I bare ikke hedder det samme.. Så du tager det navn, du vil have, og din mand så får påtvunget det navn, som hans far vil have..