1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. HJÆLP! Vil gerne flytte fra roomie, men hvordan...

HJÆLP! Vil gerne flytte fra roomie, men hvordan håndterer jeg det?

crispy

crispy

25 indlæg
  • Skrevet
Hej
Jeg har boet sammen med min roomie i et års tid her i Århus. Vi har kendt hinanden mange år i forevejen. Vores lejekontrakt udløber om 2 år, så vi har på forhånd været klar over, at dette kun skulle være midlertidigt.
Men allerede nu er jeg blevet meget træt af at bo sammen med hende. Det er kun en 2-værelses lejlighed, så vi har ikke noget fællesrum, og derfor er det rart, hvis man kunne få lov at lukke døren og være sig selv. Hun har det med at gå ind på mit værelse, selvom jeg har lukket døren. Hun forventer at kunne se TV med mig på mit værelse og tager det meget personligt, hvis jeg beder hende gå ud, fordi jeg har brug for at være lidt alene i mit eget hjem.
Når jeg har veninder på besøg, skal hun altid sidde med på mit værelse, og hun bliver sur, hvis jeg ikke inviterer hende med til de aftaler, jeg har med mine veninder. Hun skal blande sig i, hvad jeg bruger mine penge. Hvis jeg ikke er så meget hjemme nogle dage i træk, tror hun straks, at jeg har et problem med hende. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind, og jeg har prøvet at snakke med hende om det, men det hjælper ikke.

Jeg er nu blevet tilbudt en lejlighed, som jeg virkelig har lyst til at sige ja til. Både for at kunne få lov at bo alene og samtidig også for ikke at ødelægge mig og hendes venskab ved at blive boende.

Jeg har brug for noget hjælp til, hvordan jeg kan tage snakken med hende. Jeg ved allerede nu, at hun vil tage det ekstremt personligt, blive sur og fornærmet m.m. Desuden er jeg bange for, at hun ikke har råd til at blive boende i lejligheden...

Tak på forhånd.
Maggiemus

Maggiemus

91 indlæg
  • Skrevet
Har i en lejekontrakt? For så skal du bare sige det til hende som det er og hurtigst muligt fraflytte lejligheden så du ikke skal betale yderligere husleje. :) Du siger bare stille og roligt til hende, at du gerne vil opsige værelset og at du flytter ud pr. xx dato. Det er ikke dit problem om hun kan betale huslejen eller om hun bliver sur. Det kan du ikke stå til ansvar for. Du kan eks. starte samtalen ud med "jeg har tænkt over noget, jeg har fundet en lejlighed og den ønsker jeg at flytte ind i, derfor vil jeg gerne opsige vores kontrakt". Så undgår du også den der "vi skal snakke sammen" snak, som næsten altid ender i noget bavl. Der er jo heller ikke nogen der siger at i bliver uvenner, det er mere hvordan du får sagt tingene rigtig og så bare hold bolden på din banehalvdel. :)
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Hvis i ikke har lavet en kontrakt, og bare har forventet at "om 2 år når vores fælles kontrakt udløber, så tager vi den dér", så tænker jeg at du må prøve at være lidt large, og tilbyde at betale din halvdel af huslejen, i den opsigelsesperiode der er på jeres fælles kontrakt (normalt 2-3 måneder), uanset om du ellers er fraflyttet eller ej.
Hvad hun har råd til, og hvordan hun stiller sig, det er principielt set ikke din bekymring, hvis du varsler hende i god nok tid, til at hun kan finde på en god løsning til sig selv. Du VED jo ikke hvad hun vil, hvis du flytter, så der er ingen grund til at bekymre sig unødigt.

Men ud over det rent juridiske og moralske, så er der jo også alt det følelsemæssige at tage højde for.
Du må tage samtalen med hende, fortæl hende hvad det er i DIG der gerne vil flytte, ikke hvad der er i hende der motiverer dig til den beslutning. F.eks. "hej rommie, jeg har gået og tænkt meget på tingene, og jeg har altså brug for (noget mere privatliv/mere plads/at være tættere på xxx/osv), så jeg har fundet mig en anden lejlighed. Hvordan har du det med at jeg flytter ud den og den dato ?"
Hvis hun bliver ked af det, så må du jo holde fast i at det også vil styrke jeres bånd, at i ikke behøver at have alle de konflikter, og istedet kan være sammen, når i begge er jeres bedste selv.

Mest populære tråde