1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. HUNDEFODER , mærke , pris , meninger, osv .

HUNDEFODER , mærke , pris , meninger, osv .

Lady_D

Lady_D

272 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Til alle hunde ejere

Hvilken mærke hundefoder køber i til jeres hunde/e ? Hvor meget betaler i for hundefoder om måneden ?

Der er en del meninger om hundefoder . Nogle mener det ene , andre mener det andet . Jeg bidder tit mærke i , at hundeejer skriver at de aldrig kunne finde på og købe et vis mærke hundefoder til deres hunde . F.eks Pedigree , eller anden slags hundefoder man kan købe i diverse supermarkeder .

Mig og min kæreste køber p.t Chappi hundefoder til vores hund , (chappi minder en del om pedigree) Vi køber det fra Netto , mener også man købe det i andre supermarkeder . En pose på 10 kg koster 120 kr . Og vores hund trives rigtig godt på det . Han er sund og rask , super fin pels , aktiv , osv.

Min holdning med hensyn til hundefoder er , at hvis ens hund trives godt på det , er sund og rask , glad og aktiv ,får de rigtige mineraler osv. så gøre det ingen forskel om det er købt fra dyrlægen eller et supermarked .

Men , hvad synes i ?

sianca

sianca

624 indlæg
 • Skrevet

Min hund får foder fra Orijen og giver 629.- for 13,5 kg.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

For hver hundeejer er der en mening om hundefoder Og nogle af dem kan være ret voldsomme.

Førhen købte mine forældre altid forder fra dagligvarebutikker, enten Brugsen eller Bilka, men nu køber de Olivers. Jeg er så heldig, at få leveret fra dem, da min lille hund er lang tid om at kæmpe sig igennem en sæk på 13,5 kg. Vi bestiller en del ad gangen, så vi kommer ned på omkring 400 kr. pr. sæk. Vi varierer mellem varianten med fisk og den normale med kylling. Derudover får begge hunde lakseolie i foderet. Til aften får de kød/fisk, grøntsager og ris/pasta/kartofler.

Det er min skyld at vi skiftede foder i sin tid. Jeg havde hørt, at det billige foder ikke indeholder de stoffer hunden har brug for. Det er senere modbevist, men når det gælder mine hunde, tør jeg ikke tage chancer. Så da de begge fungerer fantastisk på Olivers, tør jeg ikke skifte foder. På en eller anden måde, tror jeg ikke på, at de billige mærker er lige så gode.

lovelife<3

lovelife<3

1297 indlæg
 • Skrevet

Vi køber noget der hedder Chicopee. Og det køber vi af en hundetræner, der får det hjem fra Tyskland. Koster 300 kr for 15 kg.
Det har vi været tilfredse med, vores hund er blevet rigtig flot i pelsen.

IChange

IChange

1099 indlæg
 • Skrevet

Jeg ved at min far som har en hundekennel, siger at det ikke altid er de dyre mærker som er de bedste, da det tit er navnet som man betaler for. Det samme har deres dyrlæge også sagt..
Men jeg ved at min fars kennel bruger nutra nuggets, da det var der de billigst kunne få en samarbejdsaftale (:

coolstorybro

coolstorybro

1635 indlæg
 • Skrevet

Min hund spiser frolic, som købes i diverse supermarkeder.
Betaler ca 50 i måneden så det er ikke så slemt.
Det er det eneste hundefoder min hund vil spise, tro mig, jeg har prøvet med alt muligt fra dyrehandlen til pedigree. Dengang den fik det dyre ville den slet ikke spise, så den får det den vil have

Nunchuck-

Nunchuck-

5930 indlæg
 • Skrevet

Jeg er lige begyndt at bruge Acana til min snuffer, så det er jeg spændt på. Men jeg tror det er rigtig godt!

MsFab

MsFab

7444 indlæg
 • Skrevet

Min hund får Pedigree. Jeg har ikke behov for at gå ud og bruge flere hundrede kroner på noget dyrt foder, så længe det billige er godt nok. Så længe han kan lide Pedigree, og det er sundt for ham, og han får de vitaminer og mineraler, han skal have, ser jeg intet problem. Jeg har ikke behov for at smide en masse penge ud af vinduet pga. et fancy navn. Selvfølgelig kommer min hunds helbred i første række - ingen tvivl om det -, men det dyrere er ikke altid bedre.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Oh dear god.

Jeg går op i, at min hunds foder kun indeholder gode ingredienser. Ingen fyldstoffer, ingen biprodukter, ingen lort på pose - som Pedigree og Chabbi f.eks. er.
Jeg går derfor udenom alle kornprodukter, udenom ris og uden om soya. Det er fyld, det er billigt og de er super allergifremkaldende - for ikke at tale om hamrende unødvendigt. En hunds kost bør bestå af 60-70% kød, og 30-40% frugt og grønt.

Jeg bruger Orijen (Regional Red, ikke Fish mere, da jeg kun vil købe MSC mærket fisk) , James Welbeloved og Wolfsblut Wide Plain (med hest) .. Dertil får min hund tilføjet fisk til kosten, f.eks. sildefilet'er, makrelfilet'er, eller lign + forskellig tørret kød til træning, og rå kraftben én gang i ugen.

Jeg vil tro, at min hund spiser for 4-600 kr. om måneden. Hun er en mellemstørrelse hund, på 26 kg. og med et medium aktivitetsniveau.

Man bør gå udenom mærker som Hills, Royal Canin, Eukanuba, Pedigree osv. Ikke alene fordi det er dårligt foder, men også fordi man betaler vanvittig mange penge, for mærket alene. Dyrlægerne aner stort set intet, om det foder de sælger, da de er godt betalte af den enkelte producent, og da de ikke har lært noget særligt om foder og ernæring, under deres uddannelse. En dyrlæge vil altså altid anbefale, at man køber deres foder.

En hund er hvad den spiser, akkurat ligesom vi selv er det. Ville I andre leve af junkfood og en vitaminpille, for at være sikker på at få den næring I skal have? Jeg vil ikke, og min hund skal heller ikke. Kun det bedste er godt nok til hende.

IChange

IChange

1099 indlæg
 • Skrevet

*Stegtflæsk sagde:

Oh dear god.
Dyrlægerne aner stort set intet, om det foder de sælger, da de er godt betalte af den enkelte producent, og da de ikke har lært noget særligt om foder og ernæring, under deres uddannelse. En dyrlæge vil altså altid anbefale, at man køber deres foder.


Der er jeg ikke enig.. Det er bestemt ikke alle dyrlæger som anbefaler deres hundefoder. Jeg ved da at vores dyrlæge siger at han synes vi skal købe andet, da det ikke det behov min hund har brug for. Og jo de er nu uddannet i at vide noget om foder, ligesom de ved noget om det forskellige tilbehør man kan få hos dem. de kommer på kurser osv, det gør vores dyrlæger ihvertfald (:

Seneste tråde