1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Huskøb - Gode råd??

Huskøb - Gode råd??

BC86

BC86

78 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej

Min kæreste og jeg er meget tæt på at købe hus nu. Vi har endnu ikke skrevet under på noget, men er der blevet enig med sælger om en pris.. Men men men.. Nu er vi jo førstegangs købere og aner absolut intet om huskøb, og hvilke faldgrubber der kan være.

Er der nogen der har nogle gode råd til hvad vi skal være opmærksomme på eller andre behjælpelige forslag?

På forhånd tak

PrinsesseMusen

PrinsesseMusen

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
BC86

BC86

78 indlæg
 • Skrevet

Det har vi også overvejet, men det er simpelthen et must..?

PrinsesseMusen

PrinsesseMusen

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
miabella

miabella

68 indlæg
 • Skrevet

Der gir jeg prinsessemusen ret. -
skaf jer altid en advokat.
Mig og min køreste har lige skrevet papirene under for en uge siden og er også første gang for os. i hele forløbet, og der hvor vi har haft kontakt til egendomsmægleren har det været en selvfølge at der er en advokat inde over som står for en stor del af det.

Er der nogle ting som i ikke har opdaget og sælgerne ikke har oplyst er det advokaten som oplyser jer det når han går hele købs aftalen igennem. så vil i være på den sikre side start med en advokat.
Nu til dags har mange egendomsmæglere erstattet advokaten så han både skal råde jer og sælger. Det er bare ikke det samme som at have sin egen advokat på sin side.
Held og lykke med det hele.

anna3pilt

anna3pilt

108 indlæg
 • Skrevet

jeg har aldrig prøvet at købe hus, men jeg tror at en advokat er en god invesering. at købe hus er jo ikke noget man gør hver dag...held og lykke med huset

BC86

BC86

78 indlæg
 • Skrevet

Ok, tak for svarene

Ved I hvormeget en advokat ca. kommer til at koste?

[slettet bruger]

[slettet bruger]

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
FiieBiie

FiieBiie

27 indlæg
 • Skrevet

har også lige købt hus med min kæreste.. mener det er et krav at der skal en advokat på var det i hvert fald her.. under alle omstændigheder skal en advokat i hvert fald hjælpe med skøde så vidt jeg ved.. men ellers husk diverse indbo/hus forsikring og find ud af om i vil have en ejerskifte (skal være ordnet inden overtagelsesdagen) og ja forhør jer rundt omkring .. priserne kan varier meget på det hele ..

DoctorLove

DoctorLove

3199 indlæg
 • Skrevet

Står i samme dejlige situation som jer, min kæreste og jeg har opså netop købt lejlighed.

Papirerne skal lige været helt færdige, så vi har ikke fået advokatregningen endnu. Men inkl. skøde og tinglysning brugte et par af mine venner ca. 30000 på advokaten. Det er nok meget almindeligt. Jeg skriver lige igen, når vores advokat har sendt regningen.

Ellers skal du huske at tænke på den månedlige udgift - den må ikke være for høj, ellers har I bare ikke råd til ferier og biografen!

Måske I overveje at gøre jeres realkreditlån afdragsfrit i de første år, så kan I afdrage jeres (dyre) banklån meget hurtigere og samlet set spare penge på renter i sidste ende.

I ved godt, at 80% af lånet er (billigt) realkreditlån og 20% er (dyrt) banklån, ikke?

Ellers se hér:

http://www.penge.dk/cm/1.580

Jyske Bank har nogel meget overskuelige brochurer om boligkøb - men Jyske Bank er MEGET dyr... Brochurerne er gratis, så dem kan du bare hente.

Held og lykke!