1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. hvad koster det at flytte hjemmefra?

hvad koster det at flytte hjemmefra?

Cillemis

Cillemis

22 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Sammen med min bedste veninde tænker jeg på at flytte hjemmefra.

Men vi ved ikke hvad det vil korste.. vi regner med at have 3200 i SU hver(udeboende). og så have 1500-2000 kr fra vores arbejde hver. altså 9400-10.400 kr ialt om måneden vi tænker på en lejlighed eller et kollegie til 3700 pr. månede. og vi vil dele alle udgifter. så vi ville gerne vide hvad man skal regne med at sætte af til mad, el, vand osv. alle de ting der hører med.. og om vi så vil have råd. for vi vil ikke flytte før vi ved vi kan klare det..

majaa

majaa

382 indlæg
 • Skrevet

Det er jo meget svært at svare på.

Hos os har vi lagt regningerne for et HELT år sammen og så delt det med 12 måneder. Det var regning for el, varme og internet hvilket blev 1000 kr ialt pr. måned. Dertil kommer huslejen (som i jeres tilfælde er 3700 kr). Madbudget skal der også være plads til; vi lever nok lidt i den dyre ende, vi bruger 3200 kr på mad om måneden. Men hvis man vil spare osv, kan man nok godt klare sig med 2000 kr for begge.
(vores vandforbrug er incl. i vores husleje)

Dvs. i følge mit regnskab skal I bruge følgende om måneden:
3700 + 1000 + 2000 = 6700 kr.

Dertil kommer tøj, fester, tandlægeregning, køkkenting (hvis I ikke har det), uforudsete udgifter osv. Det er altid en god ide at ligge penge fra hver måned til uforusete udgifter - ellers kan man meget let blive klemt økonomisk.

Men som sagt: alle økonomi er ikke ens. Men jeg ville tro I godt kunne klare jer uden at sulte!

DenGyldneGiraf

DenGyldneGiraf

11 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Udgifter til lejlighed, varme, el osv. afhænger jo af den lejlighed i finder. Jeg vil nu sige, at man kan presse madbudgettet noget længere ned! Min kæreste og jeg bruger ca. 1200 om måneden og vi lider altså heller ikke nogen nød.

I har helt sikkert råd til at flytte hjemmefra, hvis I har ca 10.000 kr til rådighed.

MissMille

MissMille

75 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil råde jer til at lave en fælles budgetkonto, så i er sikre på at i ikke "kommer" til at bruge nogle penge der skulle have været brugt til regninger. osv.

Jeg vil også råde jer til at finde et sted at bo hvor alt er inkl. (varme, vand, el), hvis det er muligt. Så i slipper for lige pludselig at få fx. en stor efterregning.

Husk også at der kommer licensregninger fra DR. på ca. 1200 hver halve år, det skal i også huske at regne med i budgettet.

Jeg brugte ca. 1000 kr. på mad om måneden, da jeg boede sammen med én. Dette kræver dog at man handler i netto og ikke i irma

Mit sidste råd er at i skal holde en masse fester, man kan købe en masse mad for pant flasker

Brokenkiss

Brokenkiss

591 indlæg
 • Skrevet

hehe miss mille fedt du er sådan en nettofan elsker bare den butik

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

er i 21 begge to ?