1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. kørt træt i mit job

kørt træt i mit job

Misskalla

Misskalla

53 indlæg
  • Skrevet
Jeg har arbejdet som handicaphjæler i en meget lang årrække, jeg har længe gerne ville videre i et andet job, eller igang med en uddannelse. Mit problem er bare at jeg ikke aner hvad jeg vil jobmæssigt eller uddannelsesmæssigt. Jeg beundrer virkelig de mennesker der ved hvad de vil jobmæssigt eller uddannelsesmæssigt. Hvor må det være fedt at have en passion indefor noget og så også at kunne arbejde idenfor det. Hvad arbejeder/studere i forskellige folk herinde, og hvorfor har i netop valgt dette? i må også gerne skrive hvis I har hørt om et spændende job eller en spændende uddannelse. Håber at I kan hjælpe mig med lidt input, på forhånd tak! :)
1987-male

1987-male

3103 indlæg
  • Skrevet
"Hvor må det være fedt at have en passion indefor noget og så også at kunne arbejde idenfor det."
Både og. Jeg har som så mange andre drenge drømt om noget inden for fodbold, fordi linjen var jo ligesom lagt for os alle fra starten. "Rigtige" drenge gik op i fodbold i skolen. "Rigtige" piger gik op i spicegirls. Så hvis man skulle være en "rigtig" dreng, så skulle man være god til at spille fodbold, men hvis man skulle være "rigtig rigtig" dreng, så skulle man være noget inden for fodbold, og ikke blot spille det. Og det blev jeg så. God til noget inden for fodbold. Det var min passion, men den endte med at hænge mig langt ud af halsen. Jo højere man kom op inden for den branche, jo mere regid blev tankegangen i toppen. Andre mennesker var ligesom ikke noget værd. "power corrupts, absolute power corrupt absolutely", hvis du forstår citatet. Så jeg lavede et radikalt skift, over i omsorgsfagene og startede helt forfra. Troede at kvinder var ligeglade med magt. Der var bare lidt for meget følelser hist og her, og så var det vel det, troede jeg :-) Men sådan var det slet ikke. I elsker satmne også at vise, at her kommer jeg, også over for mænd. Hensigten er bare ofte en anden, at blive hørt og set, så når man viser, at man hører hvad i siger og "ser" jer, så kan man nogle gange godt forhandle sig frem til, det man selv gerne vil :D Hos mænd der sidder denne der regide tankegang desværre ofte bare fast, de kan ikke få nok magt, og hvis man ikke gider at dyrke denne magtkamp men bare gerne vil gå op i sit arbejde og de kollegaer der ikke dyrker magtkampen, så kan det blive svært alligevel. Så jeg har fundet en eller anden gylden middelvej - arbejdsplads med en blanding af mænd og kvinder, ikke for højt oppe i systemet, så det er værdierne der tæller (omsorg fx) og ikke magtkampene imellem, og så har jeg bare skrevet bøger om min passion i stedet, for at finde en eller anden ballance... http://forum.woman.dk/debatten/dit-liv/byen-64582516-cef1-473c-84c4-68860894ee74
Ikke at det er den "rigtige" måde at leve på eller arbejde på, men det har virket fint for mig, så det er vel "bare" at mærke efter hvor du gerne vil hen, og så prøve lidt af hvert indtil du finder det sted du trives bedst? :-)
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Min erfaring er, at folk der ikke rigtig har fundet deres passion tit ender med at lave noget kreativt eller bliver healere, psykoterapeuter eller måske keramikere, malere, forfattere. Prøv at tænke alternativt og tag eventuelt på en kreativ højskole for at få inspiration til en mere lystbetonet levevej.