1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Lån til kørekort??

Lån til kørekort??

CAR1NA

CAR1NA

147 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Kan man, når man kun er på SU tage et lån til kørekort?? Jeg skal starte ny udd. efter sommer, hvor der er pænt langt (i Kolding, er selv fra Århus området) og det ville gå så meget hurtigere i egen bil, frem for offentlig transport!! Eller skal det evt. være su-lån? jeg har ellers altid lovet mig selv, at jeg ikke ville sætte mig i gæld som 18 årig.. men har virkelig brug for det kørekort.. har sgu ikke lige 10. -15.000 til det pt, har ikke engang halvdelen.. HJÆÆLP

Babyrex

Babyrex

1 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Babyrex

Babyrex

1 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Signified

Signified

0 indlæg
 • Skrevet
Deleted
Killerqueen

Killerqueen

366 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil på INGEN MÅDE anbefale en kassekredit. Det koster kassen i renter, selv om renten er lav i øjeblikket. Et SU- lån er billigere, men du skal være obs at du ikke kan få udbetalt hele lånet på en gang. Det kommer i rater.

altidsolskin

altidsolskin

1829 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan slet ikke forstå at så mange anbefaler dig lån! 10-15.000 er BESTEMT ikke småpenge, som en skriver! Det er mange penge, og det ryger jo op når der er tale om lån. Jeg kender folk som måtte betale af på deres SU-lån 15 år efter endt uddannelse, og der var altså ikke tale om et specielt stort beløb der var lånt, SU-lån skal du være ekstremt forsigtig med, og vil bestemt ikke anbefale nogen det, så du bliver nødt til at finde ud af om det med kørekort virkelig er et nødstilfælde, eller om det ikke er muligt at tage bussen, toget eller cyklen bare nogle år endnu. 18 år, er en meget tidlig alder at begynde at stifte gæld, for der går jo alligevel nogle år (går ud fra du vil ha dig en uddannelse) før du kan få dig et rigtigt arbejde med fast indtægt så du kan begynde at betale af...

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Må støtte altidskolskinher!

Lad hver med at lån de penge, 10-15.000 er altså mange penge når man stortset ingen indkomst har! Også er der mange ande grundlag for at lade hver, ja kan godt ske det går hurtigere i bil, men det er dyrre at køre end det er at tage toget med de benzin priser vi har = endnu større udgift. - Når du først har dit kørekort vil du sikkert os gerne have egen bil = endnu et lån også alle de andre utallige udgifter der kommer oven i (vægtafgift, vedligeholdelse osv)

Så lad hver og vent til du evt. får din børneopsparing Gør jeg selv, får den til august når jeg blir 21 og der starter jeg på kørekort

Maaneprinsessen

Maaneprinsessen

47 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

De første par råd må mildest talt være noget af det dummeste jeg har hørt. Uanset hvad skal du betale mere, hvis du låner penge.

Jeg kender en, der først fik betalt sit SU-lån tilbage, nu da hun er næsten 60 år gammel! I det hele taget er det dumt at stifte gæld, uanset rente. Kan det ikk bedre betale sig, at spare op og derved undgå de "ekstra" brugte penge på renter?

Jeg er atten og jeg har sparet op til kørekort - klarede det på to mdr. med hjælp fra fødselsdagspenge, og arbejde i weekenden.

PS - Det er jo grundet vores tendens til at leve på lånte penge, der har gjort verdensøkonomien så svag!

ziggy

ziggy

1017 indlæg
 • Skrevet

Hvis du absolut vil have kørekort nu, og ikke har pengene til det (og insisterer på at låne til det), så er den bedste mulighed for dig at tage et SU-lån - det er den absolut billiste måde at låne penge på, men vær opmærksom på at det udbetales i rater.

Men hvorfor er det nødvendigt for dig at få et kørekort nu, når du alligevel ikke har råd til det? Du har jo mulighed for at tage offentlig transport, hvilket er billigere end hvis du skal køre hver dag. Og det kan jo ikke komme som nogen overraskelse, at du skal til Kolding? Det virker meget uigennemtænkt.

Shakti

Shakti

6781 indlæg
 • Skrevet

Nu er der altså ikke noget galt med at have et SU-lån. Jeg kan ikke klare mig uden mit(så måtte jeg leve af havregryn). Jeg gider ikke at leve fattig som en kirkerotte indtil jeg er 25-26 år og er færdig med min uddannelse. Lige nu betyder de penge alverden for mig, mens det om 10 år vil være fisk i havet, at få betalt de penge tilbage. Men kunne jeg blive fri, så ville jeg heller ikke have det lån. Jeg sætter det også ned til sommer, når jeg flytter i noget billigere.
Jeg ville ikke selv låne penge til et kørekort. Jeg har lånt penge til indskud til lejlighed, hvilket jo er en nøsvendighed. Men en bil og et kørekort er en luksus. Og så har man lige en merudgift på 500 kr pr måned (så meget betaler jeg af på mit lån). Og så skal du oveni betale benzin, forsikring, mekaniker osv. Det er skide besværligt at tage med det offentlige. Men så kan man læse lektier på vej frem og tilbage. Og i virkeligheden kommer det nok ikke til at tage så meget længere tid, når du alligevel ville komme til at køre i myldretiden.
Men banke låner dig sikkert gerne pengene. Vær opmærksom på, at det kan være dyrere at optage et lån. Da jeg optog lån i Danske bank var der et gebyr på lidt over 1000 kr. Mens det er gratis at få sig en kassekredit.