1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Livet er noget lort

Livet er noget lort

caromitty2013

caromitty2013

1 indlæg
  • Skrevet
Hej alle.

Jeg er en pige på 19 år.
For bare at komme til sagen, så vil jeg starte med at skrive..
Min mor døde da jeg var 13-14 år, og efter jeg blev 17 år blev jeg nødt til at hjælpe min far med at have råd til at betale huslejen. Han er ikke fra DK, så han har meget svært ved at finde ud af hvordan vi flytter herfra, men vi står på en eller anden liste.. Han er meget stolt, og vil ikke have hjælp. Ikke fordi jeg ved bedre alligevel.
Men ihvertfald, mit arbejde er noget lort, og for at være ærlig vil jeg nogle gange bare hellere dø, ikke for at være dramatisk, men jeg føler bare ikke at jeg lever længere. Jeg er også bagud med skole ting, så det bliver også en kamp når jeg så faktisk skal tage en uddannelse. Jeg har det bare svært ved at jeg ikke har kontrol over mit eget liv, det er jo mit jeg burde gøre hvad jeg vil med det, men det gør jeg ikke, og det er smertefuldt. Føler jeg lever i et lille helevde. Det lyder måske dramatisk, men følelsen er sådan... Ved ikke hvad jeg fisker efter her inde, men havde brug for at skrive det til en verden hvor ingen kan se mig.
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Du skal nok klare den. Jeg synes, du lyder sej og du er også god til at skrive, så måske er din fremtid i den retning. Din far må altså klare sig selv lidt mere og så må du få dit eget liv. Du har ikke pligt til at hjælpe ham i en grad, hvor det forhindrer dig i at leve frit.
BeigeGuldElsker

BeigeGuldElsker

18 indlæg
  • Skrevet
Det lyder virkelig uoverskueligt, men hvad med du skriver til BørneTelefonen i deres online chat? Det er ikke fordi du nødvendigs skal sidde og græde tåre og snakke følelser med dem, men de kan vejlede dig praktisk, og fortælle hvad du kan gøre. Der er en ende på alting, og livet fortsætter ikke i den dumme cirkel du er i nu. Men hvis du vil have forandring NU, så må du gøre noget, og du kan gøre noget. Ikke nødvendigvis løse det hele selv, men få vejledning af nogle professionelle rådgivere, der har ekspertise i at vejlede dig. Du kan og du skal igennem det her🌟
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Jeg er ikke sikker på, at BørneTelefonen tager sig af folk på 19 år. Altså jeg flyttede hjemmefra som 17 årig så jeg tænker, at du kunne gøre det samme og at det ville være godt for dig.
1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Det er så flot, at du som 19 årig tjener dine egne penge, og endda har økonomisk overskud nok til at hjælpe din far! Wau! Jeg synes at i skal tage ned på kommunen og sige, at i ikke har penge til at betale husleje. De kan ikke bare give jer nogle penge, men de har måske en nødløsning hvor de kan flytte ham over i en fællesbolig med andre fra hans land, hvor huslejen er lav. Måske et bosted? Eller er der måske en løsning i at flytte til Nakskov hvor huslejen er lav, for så vil kommunen måske give ham penge for at flytte? Jeg mener, har han ikke en sagsbehandler hos kommunen der måske har en ide som en løsning? Ellers tag derind selv og snak fordi han strider nok imod jeg vil ikke hjælpes osv osv. Men hvis du kan mærke at det slider alt for meget på dig, så lad det ligge og lad det gå som det skal gå. Man kan gøre et forsøg det med kommunen, men hvis han er helt umulig, lad det ligge. Og i forhold til dit arbejde - ideelt set så burde du kunne få kommunen til at tage sig af ham, eller de sociale myndigheder af en eller anden art fordi du siger til dem, at hvis der ikke bliver gjort noget nu, står han med gæld til halsen. Sig så til dem at du siger dit job op og fra 01.03.2020 har han underskud på -5000 hver måned og så ender han på gaden. Så burde de gribe ind på en eller anden måde og så kan du sige dit job op og indhente din uddannelse. Ellers, snak med en veninde, måske har hun en ide til hvordan det kan løses? Fordi du har flere problemer: 1) En eller anden akutløsning på din fars økonomi, måske kan du også ringe til boligselskabet og fortælle problemet så der bliver gjort noget med ventelisten? Det kan være de kan hjælpe, hvis du er så desperat? 2) At du på en eller anden måde skal have flyttet din far over i en kasse hvor du ikke skal tage dig af ham længere, fordi du skal virkelig passe på dig selv også. 3) Uddannelse, Forhold & Karriere. Vejen skal jo ryddes på et tidspunkt så du kan have fokus på det. Jeg står i samme problem som dig, halvdelen af min famillie har ikke statsborgskab og de kan virkelig intet selv ud over at gå på hver deres arbejdsplads og tjene penge. Jeg føler at jeg skal hjælpe dem i forhold til statsborgskab men omvendt, kan jeg jo ikke blive ved hele livet for at få deres liv helt på plads. Jeg har også mit eget. På et tidspunkt, skal jeg jo også videre med min egen karriere i stedet for at køre på halvt tid fordi alt deres skal ordnes 24/7, uddannelse har jeg heldigvis klaret, men halvt med fusk fordi jeg ikke havde tid til det, og forholdet sejler også, fordi jeg aldrig har tid til hende. Så ja, vi må flytte dem over i en kasse en gang for alle, hvor de skal klare sig selv, men for fanden da hvor har man en bagage med fra hjemlandet som du også har, der siger, at "børn er til for forældrene" som vi har meget svært ved at slippe, så kan sagtens følge dit dilemma :/