1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Meget grænseoverskridende veninde kan ikke/vil ...

Meget grænseoverskridende veninde kan ikke/vil ikke ændre adfærd.

Aisa

Aisa

64 indlæg
  • Skrevet
Hvad gør jeg? Vi har været veninder i mange år. Selv om hun siger, at hun ikke er misundelig på mig, så er det alligevel det indtryk, hun efterlader mig med. Hun er meget spydig og provokerende i sine udtalelser. Gør det som jeg frabeder mig. Hæver stemmen og snerrer, hvis man siger noget, hun ikke gider at høre, eller også affærdiger hun bare én og begynder på et andet samtaleemne. Hun er kun interesseret i at høre sig selv og så udspørge mig om de ting, hun er nysgerrig efter. Hun kommer bare hos mig eller ringer til mig, når det passer hende, men hvis jeg gør det samme, så skal jeg nok få at vide, hvis det er ubelejligt. Hun siger, at hun kan sige ALT til mig, fordi det tager jeg ikke så tungt. Hun vil ikke sige de samme ting til andre, for det vil hun ikke være bekendt. Jeg mener altså heller ikke, at man bare kan sige/gøre lige hvad man har lyst til overfor sine kære relationer. Jeg mener stadig, der er visse grænser, hvis venskabet skal bestå. Hvad mener I?
Smaek-kys

Smaek-kys

2089 indlæg
  • Skrevet
Jeg mener at hvis du har et venskab hvor du ikke føler at du bliver respekteret, så skal du ikke blive i venskabet. Der er nok ikke så meget andet at sige til det end det.
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Det lyder på mig som om din veninde er et dårligt sted i sit liv, og savner noget lykke. De fleste mennesker har en tendens til at fokusere ensidigt på de ting i deres liv der IKKE virker, når de møder modstand. Måske har hun brug for at finde noget hun kan finde glæde i og ved. Og det er altså ikke dit ansvar ! Du kan være kærlig og støttende, men du må også sætte grænser og bede om at de bliver respekteret, ellers går det jo ud over dig. Og hvis du gerne vil bevare et godt venskab, så skal du da ikke føle dig dårligt behandlet når i er sammen, for så får du jo mindre lyst til at være sammen ! Så sæt grænser, og stå ved dem hvis hun overskrider dem. Fortæl hende at det er vigtigt at du også har det godt i jeres relation. Og læg hende evt. lidt på is i nogle dage, hvis hun dræner dig og du har brug for overskud. Så kan du bedre være der for og med hende, når du selv har overskuddet til det. Du har ret til at sige fra. Brug den når det er nødvendigt.
Aisa

Aisa

64 indlæg
  • Skrevet
Tusind tak for jeres gode råd. Det værdsætter jeg virkelig.

Mest populære tråde