1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Min højde går mig på

Min højde går mig på

frøkenkbh

frøkenkbh

29 indlæg
 • Skrevet
Jeg er en ung kvinde på 25 år. Det har egentlig ikke gået mig på i mange år, men nu kan jeg på en måde mærke at grænsen er nået. Jeg er 158 cm. høj, og skal konstant mindes om det. Mange synes sikkert det er ment på en venlig måde, men selv på min arbejdsplads skal jeg høre for det. Eksempelvis skal jeg hele tiden høre på, om det ikke er fedt at kunne købe tøj i børneafdelingen. Da jeg var ude med mine kollegaer stod vi alle og snakkede, og så stod de alle og havde det vildt sjovt over, at en af de andre sagde jeg havde en børnekrop med et voksenansigt. Jeg synes selv jeg er køn og har en harmonisk krop, men ligesom det ikke var sjovt at få kommentarer på min vægt før i tiden, synes jeg egentlig heller ikke det her er sjovt. Især ikke når det er på arbejdspladsen. Samtidig undrer jeg mig over, at det er så normalt at kommentere på folks højde, når vi har fået et samfund hvor man bestemt ikke må shame for vægt etc. (Hvilket er en god udvikling!). Hvad tænker I? Jeg er oprigtigt nysgerrig på hvorfor, folk kommer med den slags kommentarer. Jeg er nok mere sensitiv da jeg som førnævnt er blevet drillet med vægten, så det at skulle høre på højderelaterede kommentarer hver dag gør mig så usikker. Jeg kan bare ikke forstå, at det er så okay at kommentere på højde, men at folk er decideret onde hvis de kommenterer på vægt (selvom der stadig er mange tilfælde derude..). Hvad ville I svare tilbage? Og ville I oprindeligt talt bare ryste det af jer, hvis I blev ved med at få kommentarer omkring det, der ramte jer allermest? Jeg er som sagt bare virkelig nysgerrig, så byd gerne ind.
gitte345

gitte345

846 indlæg
 • Skrevet
Det lyder da som en ret useriøs arbejdsplads. Men når det så er sagt, hvorfor går det dig så på, hvis du selv synes, din krop er pæn og harmonisk? Og har du sagt det til dem direkte, at synes deres kommentarer er en smule infantile? Man må være meget umoden, hvis man synes det er sjovt at spørge nogen, om de køber deres tøj i børnetøjsbutikker. Og desuden er du 158 cm. Det er altså ikke specielt lavt. Jeg kender altså folk på 153 cm og mange mænd foretrækker små kvinder, nogle tænder decideret på det. Få list selvtillid og fokuser på dine positive kvaliteter:)
Miss J

Miss J

128 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Tænker de i virkeligheden er misundelige på din højde det er nemlig ultra feminint,at være lille,og fin,at de prøver,at pille dig fra hinanden udstiller kun deres eget mindreværd,og derfor prøver de,at få dig ned fordi de ser dig,som en trussel ville forsøge,at ryste det af er selv sensitiv,men der er en grænse problemet er det er dit arbejde,så er det svært,at komme væk fra mobberne for det er jo det der er tale om her mobning siden det er vedvarende
EsbenA

EsbenA

6 indlæg
 • Skrevet
Mange siger vel sådanne ting fordi de synes det er sjovt og ikke er bevidste om, at det går dig på?
o94

o94

30 indlæg
 • Skrevet
Hej frøkenkbh.

Jeg kan virkelig godt forstå at vi alle har vores "svage" punkt som genere os. Jeg er fx rigtig rigtig lys i huden, også har jeg brunt hår. Lidt ligesom Anna Hathaway. Af en eller anden årsag er det helt ok for folk jeg møder på min vej at kommentere på at "Ej hvor er du lys" eller "Er du bange for solen/solariet". Det er som om at der er nogle ting i vores samfund som bare er ok og sige, og andre som ikke er. Og højden er også en af dem (er 160 cm selv).

Jeg tror de siger det her med højden fordi at de egentlig ser det som en positiv ting. (Det med huden for mit vedkommende, siger de fordi de ikke har den fjerneste ide om hvor svært det er for mig at blive brun). Når det så er sagt, så forstår jeg godt din irritation. Men hey - der er SÅ mange piger der ville dræbe for den højde. Tænk lige over hvor tårnhøje stilletter du kan tage på, uden at være "for høj" . Det er svært ikke at være en fræk lille sag når man har gjort noget ud af sig selv, og har vores højde. Du er god som du er! Og jeg har iøvrigt aldrig hørt en fyr sige "hun var for lav". Men "hun var for høj" høre jeg i flæng!
Lily-pie

Lily-pie

187 indlæg
 • Skrevet
Jeg er 145 cm høj, jeg siger det lige igen 145 CM. HØJ..!! Så Uhh tro mig jeg ved hvordan det er at bære lille og jeg vil ønske, virkelig ønske jeg var 158 cm, ja bare 155 cm. I det mindste gør folk kun grin med din højde, folk undrer sig over min højde.. børn spørg om jeg faktisk er voksen.. Når jeg er på date så er det første fyren har sagt “du er lav” no shit Sherlock, det havde jeg ikke opdaget.. Jeg er blevet mobbet og skal hele tiden forklare at jeg ikke er dværg.. Du må egentlig undskylde, det var ikke fordi jeg ville sige at du ikke har et problem, og vare skulle tage dig sammen, egentlig bare fortælle at der er nogen der har det værre..😊
Mikrikoko

Mikrikoko

5 indlæg
Jeg er også kun 148 og jeg er 28 år. Jeg får også altid de kommentarer (jeg er folkeskolelærer) og eleverne bliver overraskede over at jeg overhovedet er lærer og forældrene spørger efter læreren, mens jeg underviser 🤣 jeg Kan godt lide at være lille, og jeg har altid fået komplimenter for det og smil ude på gaden. Det er sødt og unikt at være lille og Petite som pige - EMBRACE IT!! Vi kan købe tøj i børneafdelingen, og hvad så?? Så har vi noget på, der udskiller sig fra andet 😊 P.S.: og så vil vi altid se unge ud 😉🥰
Hardstyle4ever

Hardstyle4ever

18 indlæg
 • Skrevet
Kan ikke forstå hvorfor dine kollegaer skal kommentere det på en negativ måde. Men samtidig er der nogen ting i livet man bliver nød til at acceptere fordi der er umuligt at lave om på, du kan jo ikke træne dig højere 🙃 så omfavn det og nyd det faktum, som andre siger, at mange mænd ville elske at gå ud med dig fordi du i et par høje hæle vil se kanon godt ud..
hendemedhund

hendemedhund

7 indlæg
 • Skrevet
Det er helt okay - du skal ikke tage det tungt. Mange fyre går efter lave kvinder.
Svanedk

Svanedk

5 indlæg
 • Skrevet
Hej. Er selv 159 cm og var i mine unge år meget ked af det - og ja jeg købte faktisk tøj i børnebutikker. På et tidspunkt besluttede jeg, at det skulle være løgn og accepterede simpelthen min højde eller mangel på samme. Folk tror stadig at jeg er den yngste af 3 pga højden. Giv dine kollegaer modsvar: Er det ikke mærkeligt at være "din højde"? Jeg voksede ind til jeg var perfekt - det gik hurtigere for mig kan jeg se. Osv. Og så er der mændene - de får lov til at føle sig som rigtige beskyttere, og det er noget de kan lide :-).