1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Min kæreste flytter ind - hvor meget skal han b...

Min kæreste flytter ind - hvor meget skal han betale?

TheFashionista

TheFashionista

269 indlæg
  • Skrevet
Min kæreste er flyttet ind i min andelslejlighed. Den månedlige husleje er på 1900 kr og jeg betaler 5000 af på mit lån til banken pr måned. Vi har kort snakket om, at han skal betale halvdelen af alle udgifter som fx tv pakke, vand, varme osv.. Jeg tænkte selv til at starte med at han skal betale 950 kr - altså halvdelen af den månedlige ydelse, da han jo ikke skal betale af på min gæld, da jeg jo ejer lejligheden. Men så siger mine forældre at man jo ikke kan bo nogle steder for 950 kr samt halvdelen af de faste udgifter og det har de vel på en måde ret i? De synes ikke at det er for meget hvis skal skal betale 2000-3000 kr til mig pr måned. Jeg bliver derfor nu lidt i tvivl.. hvad synes I og hvad har I selv af løsninger?
laurabs

laurabs

398 indlæg
  • Skrevet
Jeg må erklære mig ret enig med dine forældre. Hvis han nøjes med at betale halvdelen af den månedlige ydelse + faste udgifter bor han ekstremt billigt faktisk uanset hvor I bor henne. Jeg synes det er fair at bestemme en mere almindelige husleje, der svarer til huslejen for at dele en tilsvarende lejlighed (eller måske lidt billigere, fordi han er din kæreste) og hvis det er 2-3000 kr, så er det fint. Han kan jo potentielt komme til at bo i lejligheden i flere år, så jeg synes egentlig at det er på sin plads med en mere almindelig husleje, hvor han dermed indirekte hjælper dig med at betale af på din gæld.
xxmahaloxx

xxmahaloxx

1047 indlæg
  • Skrevet
Har du prøvet at snakke med ham om hvad han selv synes er rimeligt?
Lani

Lani

70 indlæg
  • Skrevet
Jeg ville også lige høre ham hvad han selv synes er fair. Jeg tænker at når I er kærester og bor sammen, at I mener det seriøst. Så er det vel også på plads at I hjælpes ad med at betale lånet tilbage, så I på et tidspunkt kan bruge den friværdi som du har opsparet, til en ny bolig (nu bor jeg selv i ejerlejlighed, så hvis det ikke er helt sådan det fungerer i andelsboliger, så beklager jeg). Jeg ved godt at man er lidt forsigtig med den slags, fordi hvis nu I skulle gå fra hinanden, er det så unfair at han har betalt en masse som du i teorien så får... - det synes jeg nu ikke. Han har haft et sted at bo til en billig husleje (2-3000 er stadig billigt!), og min personlige mening er at man må gå helt ind i et forhold. Hvis man baserer alting på 'hvis nu vi går fra hinanden', så mener man det måske ikke helt seriøst med sit forhold. Medmindre du tjener en god løn, er det måske også lidt unfair at du skal sidde stramt i det, mens han har masser af penge til overs, fordi han bor super billigt og du klarer det primære.
sweetyz

sweetyz

43 indlæg
  • Skrevet
Jeg synes ikke han skal betale af på dit lån medmindre han kommer til at stå som medejer. Det er ikke fair, hvis i går fra hinanden har du tjent på at have en kæreste. Ja det er lav husleje men han skal jo kun betale halvdelen af huslejen og ikke af dit lån! Jeg kan slet ikke forstå du er i tvivl. Han må ikke bo billigt men du må tjene på at have ham boende.
laurabs

laurabs

398 indlæg
Deleted