1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Min kat taber pelsen og kaster op,

Min kat taber pelsen og kaster op,

Ckgb

Ckgb

3 indlæg
  • Skrevet
Min kat har de seneste måneder haft ændret adfærd og vist tegn på sygdom. Hun kaster op og tisser på gulvet, taber håret således hun har store skaldede pletter, virker stiv i bagbenene og virker lidt kulret. Har i oplevet noget lignende før eller har i evt. ideer til hvad dette kan skyldes?
culpa

culpa

689 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
Ckgb

Ckgb

3 indlæg
Tak for dit svar! Jeg har allerede været til dyrelægen med hende flere gange i løbet af de sidste måneder. De kan ikke se noget på blodprøver og beder os se tiden an. Jeg synes dog det virker som dyreplageri at lade hende gå rundt sådan - da jeg er enig, hun absolut ikke virker rask. Jeg spørger derfor udelukkende for at høre om andre evt. har oplevet samme tegn og dermed har råd eller viden omkring dette.
culpa

culpa

689 indlæg
Har hun oplevet nogle større omvæltninger på det seneste? Jeg ville næsten sige at det kunne tyde på stress, men det varer som regel ikke så længe. Ift. Opkastningen så er det jo normalt at de har hårboller, og hvis det er en kat med lang eller tyk pels kan de godt have hårboller op til nogle gange om måneden, men hvis det er oftere end det vil jeg sige at det er sygdomsrelateret. Slikker hun sig mere nogle steder, f.eks. på maven, ift. hvad hun plejer?
Ckgb

Ckgb

3 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
Ckgb

Ckgb

3 indlæg
Slet ikke. Der er ikke sket nogle ændringer ift. til hende overhovedet. Det er en kat med lang og tyk pels, Ragdoll. Umiddelbart har jeg ikke lagt mærke til hun slikker sig mere, men hun gnider sig op af alt hvad hun kan komme i nærheden af. Det er ikke rigtig hårboller, men mere slim hun kaster op. Hvilket igen er tegn på der må være noget galt, desværre.
culpa

culpa

689 indlæg
Ragdolls er så flotte :) Det lyder virkelig som noget med maven. Det kan være at hun har fået nogle indvoldsparasitter, det kan godt få dem til at kaste op, og hvis hun generelt er utilpas kan det få hende til at tabe pelsen fordi hun bliver stresset. Du kunne prøve at skifte hendes mad, så hun kan have nemmere ved at holde det nede. Når katte urinmarkerer er det ofte et tegn på stress eller sygdom (urinvejsinfektion for eksempel), så det kan være at hun har mere end en ting, for symptomerne passer ikke på en enkelt sygdom (efter min mening) Hvis hun er glad, spiser, sover normalt og leger er det normalt et godt tegn på, at det ikke er mere alvorligt end at det kan kureres. Jeg ville prøve at tage hende til anden dyrlæge. Jeg har oplevet, at de har overset ting før. At hun kaster slim op betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt. De gør det nogle gange når de egentlig skal kaste op (hårboller eller bare opkast), men at de så ikke rigtig kan få det op.