1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Muhammed tegningerne

Muhammed tegningerne

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Så er Danmark igen i søgelyset med Muhammed-tegningerne og helt ærligt, så bliver jeg sgu noget utryg. Jeg bor i København og bruger ofte s-togsstationen ved Nørreport som ligger nede under jorden, og jeg er frygtelig bange for at det er et perfekt sted for terrorister at slå til.

Er der andre end mig der er bange og har i nogle råd til, hvad jeg skal gøre, for at lade være med at være så angst?

Jeanette72

Jeanette72

132 indlæg
 • Skrevet


Kære Breezer.

Jeg har det ligesom dig, selvom jeg helst ikke vil have det sådan. Jeg bruger stort set aldrig Nørreport St., men når jeg så endelig gør, så sørger jeg for at gå ned NÅR toget er lige ved at være der, og ellers sætte mig i allersidste vogn. Jeg har en formodning, at hvis de ville bombe i s-toget, så ville de nok gøre det på midten og ihvertfald foran, og så prøver jeg at undgå myldretiden. Men pt. har jeg heldigvis ikke så meget at komme efter på Nørreport St.

Råd om ikke at være angst har jeg ikke, men jeg hører gerne fra andre, som har et godt råd.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Hvad er alternativet til at bekymre sig om terror? Det er vel ikke at at ekymre sig. Kan vi som enkelte borgere gøre noget ved det på en tirsdag morgen, hvor vi skal med toget? Nej... hvorfor så give bekymringerne lov til at snige sig ind?

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg tænker ikke så meget over det i hverdagen, men når jeg ser og hører nu her at der er ballade rundt omkring i landet og bål og brand, så kan jeg godt blive bange. Men på den anden side, så er det jo ude af vores hænder! Det sker hvis det sker

SandraLouise

SandraLouise

2 indlæg
 • Skrevet

Jeg tænker ikke så meget over terrorisme i min hverdag, men jeg bliver da en anelse utryg da jeg kan huske hvordan det udviklede sig sidste gang..
Men når vi nu snakker om terrorisme kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvordan danske journalister kan finde på at trykke tegningerne en gang til, netop fordi vi alle ved og kan huske hvordan hele den muslimske verden var i oprør første gang en tegner valgte at tegne profeten Muhammad.

[b]Er det for at provokere og vise vores ret til ytringsfrihed eller er det bare dumhed? [/b]

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

bare fordi vi har ytringsfrihed betyder det vel ikke, at vi skal benytte os af den uhæmmet. Er det ikke muligt at misbruge ytringfriheden?

Frafem

Frafem

102 indlæg
 • Skrevet

Jeg delvist enig i din holdning dale_moose - jeg synes at det er forrygt at gentrykke de tegninger bare for at provokere. Der skal være en god årsag til at man gør sådan noget og det var der ikke da aviserne trykkede dem igen for nogle uger siden. Det er at lege med ilden og avisernes dumhed sætter danskerne i fare. Det er bare så hovedløst!!

Jeanette72

Jeanette72

132 indlæg
 • Skrevet


Nu har jeg siddet og fulgt med i debatten omkring de der tegninger, og jeg må sige, at jeg ikke helt forstår det. Jo, jeg kan forstå, at man som muslim kan blive stødende, men prøv nu at tænk logisk for syv søren da!

Muslimer har deres Islam og koranen, og fred være med det. Danskerne har deres kristendom og biblen, og fred være med det. Så langt så godt.

Koranen har nogle retningslinier, som muslimerne skal følge - eller ihvertfald de troende muslimer.

Biblen har nogle retningslinier, som kristne skal følge - eller ihvertfald de troende kristne. Så langt så godt.

Derudover er Danmark et demokratisk land, hvor vi har retssystem, vi har grundlov, vi har ytringsfrihed, vi har jantelov osv.

De fleste muslimske lande er udemokratiske lande og må stort set ingenting, hvilket jeg iøvrigt SLET ikke kan forholde mig til, at man kan leve under.

Der hvor jeg falder af på forståelse er, når muslimer både I og udenfor Danmark mener, at deres koran og deres religion også gælder for kristne, som har deres religion og bibel. Jeg fatter simpelthen ikke, hvordan muslimer kan forvente, at vi skal følge deres korans retningslinier, når de overhovedet intet har med kristne at gøre. Og at de tror, at de kan sidde i deres respektive lande og sige, at sådan og sådan bør de gøre i Danmark er mig uforståeligt. Så bør vi i Danmark forlange, at muslimske lande indfører demokratiske frihed for alle muslimer, således, at man ikke bliver stenet ihjel blot fordi man lige fik kigget på den forkerte mand, det er så grotesk som de lever i de muslimske samfund, og der er efterhånden ikke noget at sige til, at man får det indtryk, at Muhammed rent faktisk går rundt med en bombe i sin turban!

Smukke87

Smukke87

1090 indlæg
 • Skrevet

Jeg sys, at vi er selv skyld i det, at de blir så sure og brænder vores flag... Hvorfor skal vi oz bar li tage det op igen? Vi får alligevel ik noget godt ud af det... Det sku ik undre mig, at der kommer terror her i Danmark hvis vi fortsætter på den måde... :'-(

Smukke87

Frafem

Frafem

102 indlæg
 • Skrevet

Jeg kan udemærket se hvad du mener Jeanette72, men vi prøver jo rent faktisk også at presse vort demokrati ned over ørene på dem, fordi vi synes at det er det rigtige. Der er jo mange lande i mellemøsten, som er blevet 'demokratiseret' i de sidste årtier, så den går jo begge veje.

Jeg synes jo også at demokratiet er den rette form og at islams sharia er fuldstændig hul i hovedet, men det er nu engang det vi har at forholde os til og der er bare ingen grund til at lege med ilden på den måde som de danske medier gør. De sætter danskernes liv i fare, fordi de har lyst til at provokere... Det har jo ikke noget med ytringsfrihed at gøre - det har noget med provokation at gøre. Første gang tegningerne blev trykt var det en principssag, men nu er det gået hen og blevet spillen med musklerne