1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Panikangst - Hvad gør jeg?

Panikangst - Hvad gør jeg?

ElskDitLiv

ElskDitLiv

7 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Hej alle sammen, jeg lider af panikangst, og jeg har haft sygdommen i et års tid nu. Jeg får Cymbalta 120mg i depot, og jeg får Phernergan 25mg som PN, men jeg syntes ikke at mit PN virker som det skal. Når jeg får et anfald, hvilket jeg gør ca 2 gange i ugen for tiden, skal jeg tage 2 PN, de virker efter 20 til 40 minutter, men i flere timer efter et anfald går jeg og er bange for at få et nyt et. Mine anfald kommer typisk når jeg har drukket koffeinholdige drikke som kaffe, energidrik og cola, så dem har jeg skrottet helt nu, savner dog kaffen helt vildt. De kan også komme helt uprovokeret og det er der de er slemmest. De kan komme hvis jeg har spist for krydret, fed, eller for meget, også hvis jeg er vildt sulten. så min kost er rettet ind efter angsten. Jeg har lært at styre mine anfald når de står på, men hvad skal jeg gøre med frygten bagefter? Skal jeg skifte PN, til noget der virker bedre, hurtigere og i længere tid? Mine anfald varer i alt fra 10 minutter til en time, og i den tid sidder jeg på toilettet med musik i ørerne og spil på mobilen for at få tankerne væk på noget andet. Angsten går i maven på mig så jeg får vildt kvalme og undskyld mit fransk, praktisk talt skider mig halvt ihjel. Samtidigt brænder min hud over hele kroppen og jeg føler mine organer overopheder, mit hjerte hamrer afsted og sveden render ned af mig over det hele. Når det er allerværst kan jeg knap nok sidde stille og får lyst til at smide alt og løbe så stærkt jeg kan så langt væk som muligt. Hvad gør i? Og hvad ville være det bedste for mig at gøre?
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
Jeg tror i hvert fald, du skal droppe alle planer om børn, indtil du har det bedre jvf. din anden tråd.
chikua

[slettet bruger]

507 indlæg
  • Skrevet
Prøv at kontakt mig på facebook.com/esbenandersen1990 eller søg på facebook “transformative coach - Esben Andersen”
ElskDitLiv

ElskDitLiv

7 indlæg
Undskyld mig, men min anden tråd har intet med denne her at gøre. Og hvis du har læst min seneste kommentar på den kan du også se at børn ikke er en mulighed før min uddannelse er færdig hvilket den først er om 4 år... hold dig venligst til emnet tak istedet for at smide sådan en bombe i hovedet på mig
gitte345

gitte345

846 indlæg
  • Skrevet
I den anden tråd taler du om din kærestes misbrug, fordi det for dig er relevant i forhold til, at I gerne vil have børn sammen på et tidspunkt. Så siger jeg bare: Det her er da lige så relevant i forhold til, at I gerne vil have børn sammen.
ElskDitLiv

ElskDitLiv

7 indlæg
jeg kan godt se at det er relevant i forhold til det med børn, men nu handler denne tråd ikke om børn, men om angst. Jeg er udemærket klar over jeg skal vente med børn til vi er klar til det. Det har vi også snakket om. Vi skal giftes først og min uddannelse skal være færdig før vi overhovedet prøver på at få børn. Men tilbage til angsten, har du nogle gode råd mod det?
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Først og fremmest: Ja, der findes bedre medicin mod panikangst end Phenergan. Når det er det du får, så er det fordi du har en misbrugshistorik (mest sandsynligt). Cymbalta'en fungerer fint, for mange, og det er også muligt at din dosis bare ikke er høj nok endnu. Det kan du evt. tale med din psykiater om

Min erfaring er dog, at du skal tale med en psykolog om hvad der er årsag til dine anfald. Du skal finde ud af hvad din trigger (eller triggers, hvis du har flere) er, og få arbejdet med at neutralisere den/dem.
Afbøjning fra problematikken, eks. ved at spille et spil på mobilen, lytte til musik, danse, skifte tøj, eller hvad der nu engang kan få dig på andre tanker, hjælper jo desværre kun til at mindske problemets omfang, ikke dets hyppighed. Personligt, går jeg stadig den dag idag, rundt med ørepropper i lommen, fordi jeg ved at lyde forstærker problemet hos mig (og det er år siden jeg havde mit sidste anfald)... Hvor der er en vilje, er der en vej. Man finder på løsninger. Det lyder det jo også til at du selv gør lige nu :)
ElskDitLiv

ElskDitLiv

7 indlæg
Jeg har lært mine triggere, og mine hjælpemidler at kende. Mit problem er at min angst var på vej væk, og lige pludselig er den kommet igen. Jeg havde ellers haft en god periode siden november uden anfald mange tak for rådene :-)
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Bemærk at du sagtens kan få MERE angst, når du er i udtrapning af dine cymbalta... Så hvis det er dét der sker, så er det altså også helt naturligt. Hjernens naturlige produktion af signalstoffer følger først med opad, lidt langsommere end din psykiater trapper dig ud af medicinen.