1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Ringeklokke

Ringeklokke

Totoro

Totoro

1108 indlæg
 • Skrevet

Ja det er måske en mærkelig ting at debattere om, men jeg snakkede min mor om hvad en ringeklokke virkelig var til?
For jeg fortalte min mor, at da jeg cyklede på arbejde her den anden dag, så ringede jeg med klokken, fordi jeg ville overhale 3 andre cyklister. Så råber damen så: I skal ikke flytte jer! Og da det er en lille cykelsti der er på strandvejen (altså, man kan sagtens cykle 2 ved siden af hinanden, men de kørte i midten på cykelstien), så kunne jeg ikke bare svinge udenom dem. Så jeg måtte fanme op på fortovet, for at overhale! (hun fik så også dræberblikket med løftet øjenbryn da jeg cyklede forbi hende, for synes simpelthen det var for groft at hun ikke kunne dreje cyklen 20 cm til højre!!)

Så nu vil jeg høre jer skønne damer, om man ikke bruger ringeklokken til at advarer dem foran en, om at man gerne vil overhale? Og hvor meget skal der til for at man rykker til siden for andre? Er det en "lov" at man rykker sig for andre på cykelstien? Eller er det bare ren høflighed? Er der overhovedet regler for cykler omkring overhaling? (ja jeg kan søge på google, men jeg vil lige høre jeres side af sagen og hvad i mener)
Håber i ikke finder det for mærkeligt at snakke om overhaling på cykel, men jeg synes simpelthen at det er for groft, at jeg ikke kan få lov til at overhale, fordi en dame ikke vil fjerne sig! Men det kan jo være jeg hidser mig op over noget jeg ikke kan tilllade mig, så håber i vil svare haha

Honninghjertet

Honninghjertet

3757 indlæg
 • Skrevet

Jeg bruger dælme min ringeklokke tit, inden jeg skal overhale folk Her i København, kan man sku ikke overleve uden. Så jo, selvfølgelig skal hun flytter, ved ikke lige hvad hun har gang.
Hvad loven siger aner jeg ikke, men det er da i hvertfald almindelig høflighed

ada

ada

1573 indlæg
 • Skrevet

Jeg bruger den, hvis jeg gerne vil forbi nogen folk - eller ja overhale, hvis ikke der er nok plads. Jeg ser det som helt almindelig høflighed lige at køre ind til siden. Jeg gider jo altså ikke cykle ekstremt langsomt eller sindsyg hurtig, bare fordi der er andre cyklister omkring i forskellig slags fart.

Der må da være nogen, som har tisset på hendes sukkermad.

FrkDanskvand

FrkDanskvand

291 indlæg
 • Skrevet

Det burde være almen høflighed at cykle til højre, hvis man kan høre nogen ringe bagfra...

(Og ringeklokken er også til for at advare fodgængere på afveje.. bare lige for at få det med )

missemosoe

missemosoe

2425 indlæg
 • Skrevet

Bruger min ringeklokke hver gang der er et sving, hvor jeg ikke kan ser om der kommer andre - Det er noget man bare gør, i den by jeg bor i
- Jeg synes det almindelig høflighed at flytte sig når der kommer nogle der ikke kan komme forbi, det gør jeg altid!

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg bruger udelukkende min ringeklokke når jeg skal forbi andre cyklister. Hvis jeg er ved at køre ind i en råber jeg i stedet da det er hurtigst.

Jeg hader at cykle inde i byen pga alle de andre cyklister som virkelig ikke kan finde ud af at cykle! Jeg cykler altid helt til højre så andre cyklister kan komme fordi. Hvis jeg følges med nogen cykler vi kun ved siden af hinanden når der næsten ingen trafik er.

Nogle gange ville jeg ønske man skulle taget et såkaldt cykel kort så man lærer reglerne da mange inde i byen tydeligvis ikke kender dem! Ej undskyld men hader bare folk som cykler retarderet inde midt i byen.

Pusheen

Pusheen

1350 indlæg
 • Skrevet

Hold kæft hvor lyder hun som en sur kost. Selvfølgelig skal hun flytte sig hvis du vil overhale. Det er ulovligt at fylde så meget på cykelstien at andre ikke kan komme forbi, fx med store ladcykler, så det må vel også gælde for dem?
Jeg bruger ringeklokken rigtig meget. Min gik i stykker for noget tid siden, og inden jeg fik en ny, opdagede jeg hvor uundværlig den er! Der er jo hele tiden fodgængere der synes de skal gå på cykelstien eller ikke kigger sig for inden de krydser den.

sunbeam

sunbeam

6763 indlæg
 • Skrevet

Det var da en mærkelig opførsel! Én ting er, at hun ikke selv har lyst til at flytte sig, men det var da direkte ubehøvlet og grovt, at hun fortæller de andre, at de ikke skal flytte sig! Så var hun jo kun ude på at genere dig personligt. Jeg vil da helt sikkert også mene, at ringeklokken blandt andet bruges til at advare folk om, at man gerne vil forbi dem, så de skal trække ind til siden. Underlig dame!

Farve

Farve

2087 indlæg
 • Skrevet

Jeg bruger min ringeklokke, når jeg skal forbi folk, overhale eller hvis jeg kommer cyklende bagfra og vil gøre cyklister foran mig opmærksomme på, at jeg kommer kørende. Hvis ikke jeg ringer med klokken, så oplever jeg tit folk som nærmest kører zigzag, og fylder hele cykelstien.

grakyutolinoyu

grakyutolinoyu

1 indlæg
 • Skrevet
Klokken på cyklen er bare nødvendig i sådanne tilfælde, normalt for alle mennesker i verden, dens lyd bærer kun en information - en cykel kører bag dig, den eneste ting at gøre er at træde til side, og det er alle reglerne, det samme, hvis personen foran ikke er på dine fødder, mens du er på din cykel