1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Rygere, hjælp mig!

Rygere, hjælp mig!

ingenmellemrum

ingenmellemrum

1143 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Kære alle rygere, der ryger mens de cykler i myldretrafikken midt inde i centrum.
Hvorfor gør I det?

At folk ryger er for mig lige meget, men man skal tage hensyn (lige som man skal tage hensyn med alt andet). Befinder man sig i en forsamling hvor en eller flere ikke kan tåle røg ryger man ikke. Befinder man sig i et selskab med små børn ryger man ikke.

Når jeg kommer halsende afsted på min cykel så er noget af det værste jeg ved det at ende bag en cykelist der ryger mens vedkommende cykler.

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan det på nogen måde kan være nødvendigt og mest af alt behageligt?
Som sagt er jeg på alle andre tidspunkter ligeglad med at folk ryger, men det er virkelig ulækkert at blive ramt at en sådan os og stank (som det er for nogle andre).
Desuden kunne jeg godt tænke mig at høre hvad en ryger selv synes om at blive kastet ind i en sådan tåge på vej op af en stejl bakke, hvor alt luft bliver brugt på at få kroppen til at samarbejde, og det sidste man har brug for er et gigantsik hosteanfald?

Sådan set er jeg bare nysgerrig efter at få at vide om rygerne ganske enkelt ikke tænker over at det er dybt generende for andre?

- Ingenmellemrum

majaa

majaa

382 indlæg
 • Skrevet


Jeg kan udmærket forstå dit indlæg og er helt enig med. Men vil da alligevel gerne svare. Jeg er stoppet med at ryge, men da jeg røg kunne jeg også finde på at gøre det mens jeg cyklede. Det handlede for mig faktisk mest om, at så kunne jeg lige nå det IMENS jeg cyklede - altså to fluer med et smæk. Samtidig var jeg heller ikke stolt af at ryge, fordi jeg gerne ville stoppe. Derfor var da smart at ryge inden jeg kom hjem eller lignede. Men jeg har også altid synes at det er skide irriterende, når folk ikke tager hensyn. Tror bare det handler om, at folk enten er ligeglade eller simpelthen ikke tænker over det, fordi de kun tænker på sig selv. For da jeg røg mens jeg cyklede, sugede jeg altid kun når der ikke var nogen bag mig eller lignede ligesom jeg heller ikke pustede ud, hvis der var nogen i nærheden. Det er selvfølgelig svært at undgå fuldstændig, men så vidt muligt forsøgte jeg. Så tror bare, det handler om hensynslse mennesker - der er nok ikke andet for end at cykle op på siden af dem og fortælle dem, hvor dårlige mennesker de er!

ingenmellemrum

ingenmellemrum

1143 indlæg
 • Skrevet

Det er forståeligt at man gerne vil spare tid, og den konklusion var jeg også nået frem til. Dog synes jeg stadig at det er meget uhøfligt at gøre det i første omgang og vil derfor mene at man så bare må planlægge sin tid lidt bedre og så ryge før eller efter man har cyklet.
I realiteten sparer du ingen tid på at ryge mens du cykle fordi du per automatik vil blive mere forpustet og bruge tid på at holde øje med om der er folk i nærheden og derved tager din cykeltur længere tid. Jeg ved at det rent psykisk tager kortere tid, men i det praktiske; nej.

Det ligger mig helt klart at visse mennesker bare vælger at være ligeglade med andre, men fra dem kunne jeg godt tænke mig at høre hvad de selv synes om at blive ramt af en gang røg når de mindst venter det?

- Ingenmellemrum

Signe

Signe

175 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Altså jeg bruger den teknik, at jeg ikke cykler bag ved folk der ryger, for jeg synes heller ikke, at det er vildt fedt at skulle inhalere røg. Men jeg har også en cykel der kan køre ræser-stærkt

Hvis du ikke kan overhale kan du måske sakke lidt bagud

ingenmellemrum

ingenmellemrum

1143 indlæg
 • Skrevet

Signe sagde:

Altså jeg bruger den teknik, at jeg ikke cykler bag ved folk der ryger, for jeg synes heller ikke, at det er vildt fedt at skulle inhalere røg. Men jeg har også en cykel der kan køre ræser-stærkt

Hvis du ikke kan overhale kan du måske sakke lidt bagud

Jamen kan jeg undgå de mennesker så gør jeg det da så sandeligt også!
Problemet er at det ikke altid er til at se og desuden synes jeg ikke at det er acceptabelt at gøre det.
Det er muligt at jeg er sippet på det område, men jeg synes ikke at der er noget i vejen for at tænke på sine medmennesker - og det er man under alle omstændigheder nødt til når man befinder sig i centrum af en by.

- Ingenmellemrum

Anemone

Anemone

82 indlæg
 • Skrevet

Det skal lige siges først, at jeg ikke selv ryger - men det er jo ikke nogen grund til at tage parti.
Jah.. hvorfor mon, rygere ryger, når de cykler?? Det må da være ubehageligt, når man samtidig også skal cykle, som du selv siger?? Det kunne jo have noget at gøre med, at rygerne er på vej til arbejde, og der på de fleste arbejdspladser er indført rygeforbud, og den eneste mulighed de har for at ryge er udenfor - på vej til arbejde.
Jeg synes helt ærligt ikke at rygere og ikke-rygere er særligt rare ved hinanden. Selvfølgeligt skal der tages hensyn til folk, som ikke tåler røgen, men når man befinder sig udenfor, så synes jeg det er noget selvhøjtideligt at brokke sig over sådan nogle småting. Hvad så med biler og lastbiler? - logisk set burde du være mere ramt af 'os og stank' fra dem.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg er ryger, og ryger hvis jeg cykler, går, eller hvad ved jeg.
som en anden sagde: to fluer med et smæk, ganske enkelt.( eller det er faktisk ikke lige så enkelt. En habil(?) ryger, registrere tit og ofte slet ikke at de har tændt en smøg inden de har taget det første hiv da det er ren refleks.) Jeg er uden for. så om jeg står og ryger, cykler og ryger eller "løber" og ryger er for miglige meget, jeg er uden for og det er dér jeg må ryge. og det er det eneste sted jeg må ryge i offenligheden. Vi må jo ikke ryge indenfor længere :'-( ( men der vil jeg så sige at det er helt fair, for hader selv stanken af røg mens jeg spiser, dog er det sådan noget som bar og værtshuse jeg brokker mig over hvor der er rygeforbud.)

puh tør næsten ikke tænke på at folk også klager over det når vi nu er uden for.

men som sagt så kan man have travlt og i hvis man skal skynde sig er det nemmere at ryge mens man cykler da man føler sig mere afslappet..
Det er svært. jeg er ryger og vil er ikke i stand til at komme med et godt argument eller ligende for rygere, for der er ingen..

men kunne så også spørger de folk der cykler og snakker i mobil samtidig? de lægger ikke mærke til hvad der sker, og jeg har tit prøvet hvor en cyklist har været uopmærksom på grund af mobil-snak..

men for at stille et spørgsmål. hvis vi ikke må ryge når vi cykler udenfor hvornår må vi så??

ingenmellemrum

ingenmellemrum

1143 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Henvendt til Anemone og [Benedicere]:

Først vil jeg gerne understrege at jeg synes at det er helt iorden at folk ryger udenfor. Det har jeg intet problem med.
Dette var egentligt ikke en brokketråd til rygerne om at "nu er det altså også for galt at de ryger der og der fordi de ikke må der og der". Jeg forstår udmærket situationen som mange står i, og jeg synes at det er ganske iorden at folk ryger udenfor i offentligheden.

Hovedpunktet i mit tråd bestod egentligt i hvordan det kan være behageligt?

Jeg kan intet gøre ved at folk ryger og jeg er i bund og grund også ligeglad. Det er folks eget valg og det skal jeg ikke blande mig i.
Grunden til min reaktion på dette er min overraskelse over at der er mulighed for at det på nogen måde kan være behageligt - for ikke at sige muligt, (måske er jeg bare i dårlig kondi).

Til Anemone specielt: Jeg synes ikke at man kan sammenligne røgen fra en rygende cykelist med os og stank fra biler simpelthen fordi du udelukkende kun kan forvente os og stank fra biler når du befinder dig midt i centrum. På den måde kan man jo sige at man også kun kan forvente en rygende cykelist, men du bliver bare meget mere overrasket når du kommer kørende bagved og får smidt en røgsky i hovedet.

Cykelister med mobiltelefoner er også et problem, ingen tvivl om det. De er selvfølgelig langt mere farlige i trafikken og derfor også et større problem - der er også flere af dem. Dem er det dog simpelt med; idioti.
Ryger er afhængige af stadset og det forstå jeg - jeg forstå også at nogle føler at de sparer tid, men stadigvæk er jeg nysgerrig efter at få at vide hvordan det kan være behageligt.

Jeg undrer mig blot, og jeg beklager hvis det er fremstået som brok og endnu en omgang punken til rygerne.

- Ingenmellemrum