1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Sabbatår - rejse eller sikker økonomi?

Sabbatår - rejse eller sikker økonomi?

rebe1902

rebe1902

3 indlæg
  • Skrevet
Hej alle! Jeg står ligenu med et af de større valg, føler jeg.. Jeg starter lige om lidt om på mit andet sabbatår her i august, og arbejdsugerne er allerede lagt.. I mit forrige sabbatår tjente jeg omkring 100.000 kr. - dvs jeg ca har i alt 115.000 på hånden ligenu. Mit problem er, at jeg rigtig gerne vil på højskole i udlandet, men lige præcis den rejse jeg gerne vil på, er rigtig rigtig dyr. Den er faktisk så dyr, at jeg har regnet ud den ca. vil koste mig 130.000, hvilket jeg synes er rigtig mange penge - og jeg har dem ikke engang endnu! Rejsen ligger i foråret, så jeg vil have et halvt år endnu til at spare penge op, men det vil nok ikke være super meget jeg ville kunne nå at spare op, da jeg stadig mangler 15.000 til rejse, som jeg ikke har på nuværende tidspunkt. Jeg har hørt, at det er en oplevelse for livet, og at det er alle pengene værd, men jeg er stadig meget bekymret - hvad med penge til at flytte hjemmefra og penge til fremtiden? Jeg har overvejet en billigere rejse, men jeg har ikke rigtig lyst til at gå på kompromis med landene, da jeg virkelig gerne vil besøge alle dem der er med! Jeg ved samtidig også, at det kan gøres meget billigere, hvis man rejser selv, men det er bare noget helt andet tror jeg, og dermed ikke den samme oplevelse. Er der nogle der har erfaringer eller gode råd ift, hvor mange penge der er gode at have på hånden inden man starter på studie/bruger på en større rejse? Jeg har været ved at undersøge legater, men tror det er rigtig svært at få økonomisk støtte til udlandsrejser/højskoleophold i udlandet..
anothergirl

anothergirl

787 indlæg
  • Skrevet

Hej med dig!

Flot at du har sparet så mange penge sammen. Jeg har selv holdt to sabbatår, hvor jeg primært arbejdede og rejste i udlandet. Du siger, at du vil afsted med en højskole - skal du så gå i skole herhjemme og/eller i udlandet? Personligt ville jeg nok aldrig give så mange penge for én rejse, men så igen, det er jo "bare" penge, og det er nu du skal nyde at du har den frihed og den mulighed! Jeg har selv rejst RIGTIG meget på egen hånd og jeg elsker det virkelig! Jeg boede primært på hostels, hvor jeg hele tiden mødte nye, dejlige mennesker - og som jeg også tilbragte nogle dage med de forskellige steder, da vi klikkede/ville det samme. Så jeg var aldrig palle alene i verden :-)

Jeg bryder mig normalt ikke om grupperejser, men det lyder som om, at det er dét, du vil, så GO FOR IT! :-) MEN men men, dækker de 130.000 kr. også over lommepenge/andet?

Ang. det med at flytte hjemmefra, så skal du højst sandsynligt betale et stort indskud, hvis du vil have dit eget sted at bo - måske 15.000-25.000 kr, og det er jo mange penge! Du kan nok slippe afsted med mindre, hvis du flytter ind i et kollektiv.

 

rebe1902

rebe1902

3 indlæg
Anothergirl - det er højskole i udlandet i 3-4 måneder, så det er ren udgift.. Dog er 130.000 regnet med alt, og dermed også lommepenge osv.. Normalt er jeg egentlig heller ikke særlig fan af konceptet af at samle en gruppe, men højskolen har fået så meget ros og har faktisk ikke læst et negativt feedback endnu.. Man skulle udvikle sig rigtig meget og få en fantastisk oplevelse for livet. Men når det er sagt, så er det også bare super mange penge, og det er faktisk også kun derfor jeg er tilbageholdende..
anothergirl

anothergirl

787 indlæg
  • Skrevet
Så synes jeg at du skal gøre det! :) Det er "bare" penge, og dem skal du nok tjene ind igen! Du får helt sikkert en oplevelse for livet (som ikke kan købes for penge ;) ) Lav evt. en for- og imod-liste.