1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Studiestart på uddannelse. Gode råd!

Studiestart på uddannelse. Gode råd!

snefnugget

snefnugget

4 indlæg
 • Skrevet

Hej derude!
Her til februar starter jeg endelig på uddannelse, som jeg virkelig ser frem til !!(Professionsbacheloruddannelse) Jeg er dog meget spændt, og kunne rigtig godt tænke mig nogle gode råd både mht det at starte på en uddannelse, hvor alt bare er nyt, samt råd til hvordan i "forbereder jer"! Tager i det som det kommer, læser i en masse inden i skal starte, eller hvordan gør i?
Jeg kan rigtig godt lide at være godt forberedt, så jeg kunne godt bruge lidt ideer til hvad jeg alt kan gøre inden studiestart
På forhånd tak.

bebe91

bebe91

126 indlæg
 • Skrevet

Et af mine bedste råd er nok, at du skal prøve at være med til så mange af de sociale ting som muligt! Der vil højst sandsynligt blive holdt en slags 'lejr-tur' eller nogle fester i de første uger, så alle de nye kan blive rystet sammen, og det synes jeg helt klart, at du skal med til! Det er typisk til disse første ting, man begynder at knytte bånd til nogle og få venner, så det vil være ærgerligt at gå glip af det!
Mht. til selve undervisningen er det nok meget forskelligt fra studie til studie, hvordan det hele foregår. Jeg startede selv på en uddannelse her i sommers, og jeg følte egentlig ikke, at jeg var specielt forberedt, men tog det bare lidt dag for dag, og det er gået helt fint! Hvis du er meget nervøs eller har nogle spørgsmål kan du evt. kontakte studievejledningen til din uddannelse for at høre, om der er noget du skal være særligt forberedt eller opmærksom på, inden du starter Held og lykke, er sikker på det bliver fedt!

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
 • Skrevet

Ja den med det sociale er vigtig! udnyt at de naturlige grupper ikke er dannet i starten og at det er okay i begyndelsen bare at snakke til alle mulige folk bare for at lære nogen at kende uden at de synes du er underlig. Vis dig som den sjove der deltager i tingene og husk endelig er overholde aftaler! hvis du siger at du kommer til en arrangement skal du også komme, også selv om du tænker at ingen vil lægge mærke til det! Det viser folk at du er til at regne med og det er jo altid dejligt når man finder nye venner
Det med uddannelsen kommer an på om hvor du er lige nu. Hvis uddannelsen kræver eksempelvis Matematik A, så forventer mange uddannelser at det er frisk viden (medmindre de er så søde at der er opsamling). Hvis du så har haft et par sabbatår er det måske en god idé at opsummere lidt på de vigtigste fag.

viskelæder

viskelæder

2808 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Jeg synes, det er en skam, at man altid får rådet "vær så social som muligt!!", når man starter på en uddannelse. JA, hvis man er social som menneske, så er det en suveræn idé! Men hvis man ikke er, og man er mere introvert, så synes jeg ikke, man skal lave om på sig selv. Mit vigtigste råd vil være: vær dig selv (og vær selvfølgelig venlig).
Jeg er ikke ret socialt anlagt, kun i perioder. Jeg gad ikke med på introturen, fordi sådan noget med en masse druk, folk, der stripper og laver tøjkæder og hører Kim Larsen, det er bare virkelig ikke mig. Og jeg har da haft masser af venner under hele studiet Og rigtige venner, fordi de fra starten af vidste, hvordan jeg var.

På mit studie tog jeg det, som det kom, og så bad jeg om hjælp, når jeg ikke fattede noget (bare det der med at finde lokaler i starten, det var jo en jungle!). Og så er det med at have tålmodighed. Jeg syntes ind i mellem, det var svært at finde rundt i regler og formalia og eksamensformer osv.. (Også fordi den slags ikke siger mig en skid, jeg var der for de spændende forelæsninger mv..). Men man er aldrig alene med at have det sådan.
Du kommer til at få det super

shak

shak

396 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Fuldstændig enig med viskelæder. Vis interesse overfor de andre, snak om studiet, lektierne, spørg om hjælp og deltag i alt de sociale, som du føler for at deltage i! Når jeg skal starte nyt sted, plejer jeg ikke at forberede mig. Jeg startede på noget i dag faktisk. Jeg ved ikke lige, hvordan man skal forberede sig sådanne ting. Jeg kom, var mig selv, gav hvad jeg havde og snakkede med de andre, som jeg følte var naturligt. Jeg er ikke typen, der målrettet går mod at få venner, men det synes jeg altid kommer af sig selv sådanne steder. Held og lykke med studiet!!!

chariot

chariot

563 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil bare råde dig til at være venlig og imødekommende. Vær smilende og spørg ind til dine medstuderende, når du falder i snak med nogen. Så har du allerede gjort et godt førstehåndsindtryk Omkring det faglige vil jeg råde dig til at finde litteraturlister allerede nu (hvis de er tilgængelige) og så få købt bøgerne inden, du starter. Der er nok at se til ifm. studiestart, så det er rart at få bøgerne købt inden. Derudover er det også ærgerligt at være bagud med læsningen fra starten, blot fordi man ikke har fået købt bøgerne. Ellers så bag tag én dag ad gangen og lad vær med at stresse, hvis du ikke føler, du har styr på det hele fra starten. Det tager tid at lære at finde rundt på skolen, og hvor man skal henvende sig med diverse spørgsmål. Bare giv det tid og følg godt med så skal det nok bliver rigtig godt

densuremensødesovs

densuremensødesovs

1027 indlæg
 • Skrevet

Jeg vil bare komme med et råd omkring bøger. Jeg er selv igang med en professionsbachelor, socialrådgiver, og vi har utrolig mange bøger! Men langt de fleste bøger skal vi kun et par kapitler i, så lån dem på biblioteket. Ellers så gør sådan at en købet bogen på PDF og så splejser i, i klassen. Her på modul 1 og 2 havde vi 20 bøger på grundbogs listen. Jeg er glad for at jeg ikke købte dem alle

Fynpigen

Fynpigen

389 indlæg
 • Skrevet

Er enig med Viskelæder.
Hvis du er socialt anlagt, så er det at starte et nyt sted en god mulig for at være med i alle de arrangermenter, som der nok vil være mange af i starten. Men! Hvis man er mere introvert, så lad være med at deltage i ting hvis du ikke har lyst til det! Vær dig selv, venlig og imødekommende, så skal du nok få en masse og snakke med. Mere skal der altså ikke til.
Jeg selv er ikke så meget til det sociale, og har brug for plads. Jeg er en af dem, som skal lade noget energi op først, før jeg kan være social osv. Derudover bor jeg også en times kørsel fra min uddannelse, så det er derfor heller ikke altid, at man lige kan være der/vil komme sent hjem, pga. de sociale arrangementer.

Med hensyn til bøger, så ved jeg ikke om det er en god ide, at vente med at købe dem til i begynder. Så kan man ligesom spørge lærerne til råds, hvad for nogle de synes man skal købe/låne, og hvad for nogle der ikke er nødvendige.
Og de bøger hvor man kun skal bruge fx. 20 sider af, dem kan man evt. Købe som en pdf fil, af andre folk. For de vel som regel kun have 20-30kr for dem.

snefnugget

snefnugget

4 indlæg
 • Skrevet

Tusind tak for jeres svar! (:

Anse-54998b92df

Anse-54998b92df

1 indlæg
 • Skrevet

Hej Snefnugget.

Jeg kan godt forstå du er nervøs – det er også en vigtig milepæl.


Rigtig gode råd, alle sammen. Jeg har lige et par råd som jeg gerne vil tilføje – nogle man måske ikke hører så tit. Det ene råd har jeg selv draget stor nytte af. Det andet har jeg lært på den hårde måde, DEN RIGTIG HÅRDE MÅDE.


#1 FEDT FOR DIN LÆRER/UNDERVISER/PROFESSOR

 

Vis dig fra din bedste side, overfor din lærer. Man skal virkelig ikke undervurdere værdien af, at være lærerens yngling. De fleste ville nok benægte at de forskelsbehandler deres elever -men det er ganske enkelt løgn!

Jeg mener selvfølgelig ikke at du skal tage et skinnende rødt æble med hverdag,  til din lærer.

Men med lidt snilde, finder du hurtigt ud af hvordan du får charmeret dig ind ;)

Du kan nok ikke charmere dig fra 02-12. Men du kan helt sikkert charmere dig til mere hjælp.

På Professionsuddannelserne har underviserne/professorerne typisk et meget stærkt netværk i det relevante erhvervsliv; de kan altså hjælpe med praktikplads, studiejob og ikke mindst job efter studiet - det kan du helt sikkert drage stor nytte af, hvis du har charmeret dig ind ;)

På mit bachelor studie skaffede min underviser i innovation, mig min drømme praktikplads. Som oven i købet endte med en fastansættelse efter studiet, jaii, så heldig.  #2 PAS GODT PÅ DIN COMPUTER OG NOTER


5 dage inden jeg skulle aflevere mit bachelor projekt (som jeg havde brugt over 5 måneder på at skrive) formåede jeg, i forvirringen at banke computeren ind i en dørkarm mens jeg var i fart og den gik helt i stykker :-O Hvis jeg bare havde haft et sleeve om computeren, så var der ikke sket noget……. sagde de i butikken da jeg stresset afleverede den for at få reddet opgaven.

Så jeg siger det igen. Pas nu godt på dine noter, dokumenter og ikke mindst selve computeren. Det er jo ikke fordi man svømmer i penge til at købe en ny mens man studerer.  

Anskaf dig noget som kan beskytte din laptop når du er på farten. Et eller andet form for sleeve eller cover.

Jeg ved de har et masse Computer sleeves og cover her


Eventuelt gem alle dine dokumenter og noter i skyen. Der findes et hav af muligheder, Google drive, dropbox, spideroak etc - og det bedste er, at de er gratis.  


Jeg håber at rådene kan bruges. Og held og lykke med studierne.