1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Tvivlen gør mig utilpas..

Tvivlen gør mig utilpas..

123anonym123

123anonym123

57 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
...
Jin

Jin

1 indlæg
  • Skrevet

Kære anonyme!

Først og fremmest, er det med psykopat-mærkatet noget du skal ryste af dig. Det er et ret heftigt stempel, som man ikke bør smide om sig med. 
Nu skriver du ikke, hvad du underviser i, men i Folkeskoleloven §29a står der følgende: "Personale med lærer- eller pædgoguddannelse, kan varetage undervisning  i børnehaveklassen og 1.-3. klassetrin. Det er en betingelse, at pædagogen på 1.-3. klassetrin varetager afgrænsede undervisningsopgaver inden for sine kompetencer og kvalifikationer i øvrigt. Tilsvarende, er det en betingelse, at læreren i børnehaveklassen varetager afgrænsede undervisningsopgaver inden for sine kompetencer og kvalifikationer i øvrigt."
Med afgrænsede undervisningsopgaver forstås, at en pædagog IKKE vil kunne varetage alle timer i ét fag gennem et helt skoleår. Der stilles fortsat krav om, at det er lærerens opgave at sikre, at undervisningen leder frem mod de faglige mål for fag og klassetrin.

Du kan som pædagog aldrig blive stillet til ansvar for at undervise i et fag gennem et helt skoleår. Det bliver heller aldrig nogensinde dit ansvar, at undervisningen lever op til de faglige fællesmål.

Jeg er selv folkeskolelærer, og dengang jeg underviste i 2. klasse, havde jeg også en klassepædagog. Når hun havde undervisningen, lavede hun gerne nogle trivselsaktiviteter eller bevægelsesaktiviteter, men det blev aldrig hendes problem at undervise i dansk, matematik eller lignende.

Jeg tænker du skal en snak med klasselæreren, og få præciseret din rolle, samt de forventninger, der måtte være til dig. Derudover skal du vide, at der altså også findes mange dårlige arbejdspladser inden for skoleverdenen, og det betyder bestemt ikke, at der er noget i vejen med dig, det kan sagtens være, at du bliver pålagt nogle opgaver, som slet ikke hører under dit ansvarsområde.
Det med konflikter i klassen, kan desværre ikke undgås. Man bliver bedre til at håndtere den slags med tiden. Det vigtigste er, at du inddrager dit team - hvis du er ny i faget, bør de måske hjælpe dig med, hvordan du skal gribe det an, hvis der skal tages kontakt til forældre. 

Hvis en samtale og en præcision af dine undervisningsopgaver med klassens lærer ikke fungerer, vil jeg anbefale dig at tage fat i din tillidsrepræsentant!

Måske er jobbet ikke det du havde regnet med, måske er det en dårlig arbejdsplads du er på. Der findes ikke noget som et dårligt arbejdsmiljø, der virkelig kan få en til at tvivle på egne evner, og så er det bedre at komme væk derfra, for så finder man ud af, at man slet ikke var så dårlig til det man laver. 

Supernova1

Supernova1

509 indlæg
  • Skrevet
Det lyder til at du blevet placeret forkert, det dur ikke at du skal gå og have det så dårligt over dit arbejde, hvis det tager på din psyke så den helt gal. Har du overvejet at søge et arbejde med udsatte børn og unge som du oprindeligt ville? Eller arbejde med kriminelle børn og unge eller være kontaktperson for dem? Måske du skulle prøve det i stedet for psykisk syge voksne hvor du bliver udsat for vold
123anonym123

123anonym123

57 indlæg
Jeg varetager kun det som de på skolen kalder "fordybelse". Det har sikkert forskellige navne, afhængig af skole, men mit fokus er trivsel og bevægelse. Men det er uanset om det er fag eller om det ikke er, så bryder jeg mig ikke om at stå i klasseværelset alene. Jeg har intet problem med at være med som anden person, men jeg kan ikke lide at gøre det alene. 
123anonym123

123anonym123

57 indlæg

Jeg har også arbejde med børn og unge før. Jeg har blandt andet arbejdet med flygtningebørn og med tvangsfjernede børn. Enormt spændende arbejde, men også rigtig hårdt og med trælse arbejdstider. Jeg er træt af at arbejde aften og weekend. Det har jeg gjort i mange år, og det betyder at min kæreste og jeg nogle gange slet ikke ser hinanden. Vi vil rigtig gerne selv snart have børn, og jeg kunne godt tænke mig ikke at arbejde aften og weekend, når jeg får børn. 

Derfor valgte jeg at skifte til et mandag - fredag 8-16 job.