1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Undgå ar efter brandsår?!

Undgå ar efter brandsår?!

bebe91

bebe91

126 indlæg
 • Skrevet

Jeg kom for et par dage siden til at brænde mig ret slemt på inderlåret med mit glattejern (længere historie), og sidder nu med to lange, tynde brandsår, som jeg er bange for er lidt dybe og derfor højst sandsynligt vil danne ar. Men har i ikke nogle gode råd til, hvordan man kan mindske risikoen for ar efter sådan nogle sår? Har hørt at Aloe Vera skulle være godt, men hvor ofte skal det smøres på for at have en gavnlig effekt?

 

Håber i kan hjælpe! 

alexpingvin

alexpingvin

483 indlæg
 • Skrevet

Aloe vera kan ikke gøre noget ved ardannelse, det lindrer blot smerten ved brandsår. Cremer med høj A-vitamin indhold har vist lidt dokumenteret effekt på forebyggelse af ar, men derudover kan du ikke gøre så meget ved det. 

Lad være med at pille i det o.lign, så såret kan få ro til at hele pænt. 

sweetest_thing

sweetest_thing

491 indlæg
 • Skrevet

Meget enig med alexpingvin. Aloe vera har jeg brugt meget i forbindelse med smerte men det gør intet for aret selv. Jeg brændte mig ved min ovn for måneder tilbage, det er helet pænt men er desværre synligt. Det vigtigste er at du ikke piller, bedre at have et 'pænt' år end ikke nu hvor man skal have det.

Inadequate

Inadequate

45 indlæg
 • Skrevet

REGEL NR. 1: DO NOT PICK IT! Så ikke pil sårskorpe af eller noget! Ellers vil jeg anbefale Bio-oil :) 

sangius

sangius

4872 indlæg
 • Skrevet

Undgå at det får sol i 12-24 måneder (eller mere) efter det er helet op. Ar har aldrig godt af sol. :)

 

contrast

contrast

1716 indlæg
 • Skrevet

Hvor slem er forbrændingen? Du kunne evt. høre med din læge, som kunne vurdere hvad risikoen er for ar. Og kig ikke efter definitioner af forbrændinger på nettet, for de gjorde mig godt nok ret bekymret, hvor det viste sig at det helede perfekt alligevel.

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
 • Skrevet

..... Hvordan kan du forbrænde dig der??

koalabear

koalabear

910 indlæg

Haha! Jeg har faktisk også en gang brændt mig der  Med mig skete det fordi, hvis jeg ikke står ved et bord når jeg glatter hår, kan jeg finde på at holde glattejernet med mine ben, imens jeg deler nye hårtotter til at glatte - en dag kom jeg dog til at stikke den forkerte ende ind i mellem mine ben. Av...

bebe91

bebe91

126 indlæg

Og det var præcis det, der skete! Haha, så føler man sig altså lidt dum

bebe91

bebe91

126 indlæg
 • Skrevet

Men tak for jeres svar! :-)