1. Forum
 2. Debatten
 3. Dit liv
 4. Veninde skylder mig penge, What to do

Veninde skylder mig penge, What to do

Wendy-38e199dc3d

Wendy-38e199dc3d

4 indlæg
 • Skrevet
Hej alle dejlig damer. Jeg har den her veninde, som jeg har lånt penge til 5000kr, det var meget vigtigt for hende at hun fik de penge. Så selvom jeg egentlig var imod valgte jeg at låne hende dem. Aftalen var så at jeg ville få dem tilbage en del dagen efter og en resterende del 3-4 dage efter. Men har intet modtaget, trods utallige forsøg. Det ville også være fint at vente, men nu er situation, at jeg her til den 1/5 skal bruge de penge for at kunne betale regninger blandt andet husleje mm. Det min veninde nu siger er at jeg kan få 250kr om måneden i 20 måneder. Hvilket jeg på ingen måder kan bruge til noget. Det skal lige siges at jeg realt ikke har andre muligheder end at modtage de penge nu for at komme igennem betalingerne her den første. Så hvad foreslår i? Alt omkring at tale pænt til hende og forklare situationens alvor er forsøgt mange gange. Håber i har en god ide til hvad der kan gøres. Da jeg næsten ikke kan sove om natten fordi det fylder så meget, og det er altså den første på mandag. På forhånd tak.
culpa

culpa

689 indlæg
 • Skrevet
Til en anden gang skal du sørge for at lave et gældsbrev, så sådanne ting ikke sker. Derudover er der ikke meget du kan gøre, da du ikke kan tvinge pengene fra hende. Du kan prøve at fortælle hende hvor meget det betyder for dig at få pengene nu, og så lave et gældsbrev på den aftale, til hvilke i kommer frem til.
Supernova1

Supernova1

511 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
.
Hende der

Hende der

77 indlæg
 • Skrevet
Jeg fandt ud af at selv små beløb ikke kom tilbage fra venner, og lærte hurtigt, at man ikke skal låne flere penge ud end du sagtens kan undvære. Hvis mine venner mangler noget, og jeg kan undvære pengene, bliver det en gave. Jeg gider heller ikke den rolle som bussemand, der skal inddrive gælden. Det er sgu noget lort, at du selv mangler pengene nu, for du kan ikke gøre noget. Et gældsbrev er jeg ikke tilhænger af, da man stadig selv står for indrrivelsen. Sådan et brev kræver, at personen har samvittighed overfor dig, og det ved man ikke på forhånd. Penge er en helvedes ting, som virkelig kan ødelægge meget. Jeg håber, at du får funder en løsningen til regningerne. Måske vil det være at ringe rundt og få lavet afdragsordninger, så det kan lade sig gøre.
culpa

culpa

689 indlæg
Man står ikke selv for inddrivelsen ved et gældsbrev, og det er desuden den eneste måde at få sine penge på med garanti.
Wendy-38e199dc3d

Wendy-38e199dc3d

4 indlæg
 • Skrevet
I har selvfølgelig alle ret, og har 100% lært en lektie til en anden gang. Men det hjælper ikke meget nu. Hvis jeg nu skulle få en afdragsordning og er gældbrev på plads. Hvad skal sådan et indeholde, for at være gyldigt ville i sige? Og ville en taktik om at vedkommende kunne nøjes med at betale 4000kr og så være gæld fri, men så gøre det lige nu og her, hjælpe?
Supernova1

Supernova1

511 indlæg
.
culpa

culpa

689 indlæg
 • Skrevet
Et gældsbrev har ingen formkrav. Så for at det skal være gyldigt skal dette blot indeholde navnet på kreditor (dig) debitor (hende), beløbet som er lånt og så skal det underskrives med dato. Andre aftaler vedrørende afdragningsordningen kan ligeledes påføres.
Karsemille

Karsemille

2090 indlæg
 • Skrevet
Jeg tror ikke du kan gøre særlig meget. Det jeg vil anbefale er at du plager hende konstant. Flere gange om dagen skal du bede om det ulde beløb retur, spille på hendes samvittighed om at hun lovede at give dig pengene retur, og at hendes pengeproblemer du er blevet dine fordi du prøvede at være en god veninde. Spil på at du ikke kan betale dine regninger, fortæl at du var der for hende da hun desperat havde brug for pengene og nu er det altså omvendt, og du skal bare have de penge. Dag og nat må du plage og plage hende indtil hun giver op. Ring til hende, SMS, skriv over messenger, snap chat, mød op der hvor hun bor. Gør alt der vil få hende til at ville have det her ud af verden, og så må du sige til hende at så må hun låne penge af en anden hvis hun stadig mangler penge når hun har givet dig dine penge tilbage. Men det er hende der er i gæld til dig, og det har du aldrig været overfor hende. Og det skal du sgu bare spille på.
Lollo78

Lollo78

188 indlæg
 • Skrevet
Det jeg synes du skal lade hende vide er, at det var meget meget vigtigt for hende at få lov til at låne de penge. Og nu hvor de skal betales tilbage så kan eller rettere gider hun dårlig bekymre sig om dig. Du skal huske hende på at de her penge står du faktisk nu og er desperat for at bruge. I samme situation. Bare sig det med tryk på. Nogen tror desværre de så selv kan bestemme hvordan de betaler tilbage. Jeg er i samme situation. Jeg ved jeg får mine penge, men jeg har altså nået en grænse for hvor mange penge jeg vil låne ud. På et tidspunkt opdagede jeg, de lånte penge blev brugt til ting som jeg nok ikke havde sagt ja til. Jeg mener hvis den person som skylder mig pengene, havde sagt vil du låne mig sådan og sådan vi skal til det og det, så havde jeg sagt nej!!!