1. Forum
  2. Debatten
  3. Dit liv
  4. Veninder og bagtalelse

Veninder og bagtalelse

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
  • Skrevet

Det er ikke noget der lige er opstået og du er langt fra den eneste, der oplever det.. det har været sådan siden mennesket kunne tale næsten.. Jeg blev også overrasket over, at det sker ikke bare for "unge", det er hele vejen op i alderen.. Jeg tror ikke der er så meget at gøre ved det og jeg ved ikke hvorfor vi har det behov.. Men det har vi og mænd gør det skam også, bare ikke i så stor grad..

Med det samme du fortæller noget om en anden person og det behøver som ikke at være negativt, så er det faktisk en form for sladder.. Men for at besvare hvad du skal gøre ved det, så skal du bare stå frem og sige du er uenig.. Jeg har prøvet at stå i to grupper af piger, som ikke kunne udstå hinande, men jeg snakkede/er med dem alle, så når de siger negative ting om hinanden, så plejer jeg at skifte emne eller holde mig udenfor. HVis de spørg siger jeg, at jeg ikke er enig, men at de må da have ret til at have de holdninger.. Vi kan ikke være venner med alle og hvis nogen går en på, har man bare som regl brug for, at komme ud med det.. Og det er her veninderne står for skud. Men det er klart, at hvis det bliver bare for at nedgøre andre, så er det ikke sjovt at høre på og specielt ikke, hvis man ikke er enig, så sig det til dem, at de må gerne have deres meninger, men når du er der, gider du ikke høre på det..

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
  • Skrevet

Nu spørger jeg lige dumt, men hvad hvad fortælles der, når man bagtaler?

For kan man ikke snakke om andre, selvom de ikke er der? eller

jeg forstår det ikke lige

  • Skrevet

Tja der var noget om det i fjernsynet i tirsdags.. kan ikke lige huske programmet, men der blev sagt noget omkring, at når du taler om en der ikke er til stede, så er det definitionen af, at bagtale.. Bag tale, det er jo at tale om nogen "bag deres ryg", de er altså ikke til stede... også derfor jeg skrev, at det ikke altid er negativt, det kan også være positivt.. Vi har bare i samfundet/kulturen i dag, gjort det til noget negativt.. og hvis jeg skal drage parellel til noget helt andet, kan du tage eksemplet nørd.. Nørd betyder, at man er god/prof/går op i til noget inde på et felt/område. Men vi tillægger ordet nørd en negativ betydning.. men det er det i bund og grund ikke.

supersofieh

supersofieh

8 indlæg
  • Skrevet

Uh ja... Tror vi ubevist prøver at stille os selv i bedre lys for at tiltrække mænd - også selv om de ikke hører sladderen.

Har valgt for nogle år siden ikke at bagtale folk. Dvs. jeg siger ikke noget til andre veninder om en veninde som jeg ikke ville sige til hendes ansigt... Uha hvor er livet blivet lettere. så kan jeg kun håbe at mine veninder ikke taler om min ryg.