1. Forum
 2. Debatten
 3. Kærlighed
 4. Forholdsstatus på Facebook

Forholdsstatus på Facebook

Sade84

Sade84

5 indlæg
 • Skrevet

Jeg har brug for et virkelighedstjek:

Jeg har en kæreste, vi har været sammen i 6 år. Jeg har Facebook, og det havde han også de første 5 år af vores forhold. Vi har stået som i et forhold til hinanden igennem hele hans tid på Facebook.
For et år siden slettede han sin Facebook, og jeg blev ved med st stå som i et forhold. Fra oktober til marts gik han gennem en svær tid, og han slog op med mig på ugentlig basis i perioden december til februar. Flere af gange, kaldte han mig en luder (skal lige siges, at jeg ikke havde gjort noget for at fortjene det skældsord). Til sidst blev jeg så utroligt rasende, og som en slags selvterapi gik jeg ind på Facebook, her gjorde jeg min forholdsstatus utilgængelig for andres øjne end mine egne, og jeg ændrede min status til single. I slutningen af februar blev vi enige om at genoptage forholdet. Jeg ændrede min status, som stadig var usynlig, til blank. Fra marts begyndte vores forhold at gå bedre og i starten af april, ændrede jeg min status til "i et forhold". Jeg ændrede det, fordi jeg syntes vores forhold igen var godt, men også fordi jeg fik utallige reklamer for datingsider. Jeg lod dog min status forblive skjult, ligesom mit job og min fødselsdag også er skjult. 

Min kæreste har fundet ud af, jeg har haft ændret min status, til single og tilbage til i et forhold. Han siger, han ved det, fordi han kan hacke mine oplysninger. Jeg har forklaret ham mine bevæggrunde. Han mener dog, at jeg holder det skjult, fordi jeg venter på, der kommer en lækker fyr forbi, og at der kun er dukket dating reklamer op, fordi jeg bruger datingsider(hvilket jeg ikke gør). Han mener, jeg forsøger at holde ham skjult. 

Jeg har forsøgt at gå i dialog med ham om det. Jeg har også sagt, at jeg sagtens kan gøre det offentligt, men så er det jo så bare det eneste, der er offentligt på min profil. Han er rasende, og når han bliver sådan her, kan der sagtens gå flere dage, før jeg hører fra ham. Da han gik i raseri i går, spurgte jeg ham, om vores aftale i morgen(nu i dag) er aflyst. Det gjorde ham endnu mere vred. Han spurgte, hvordan min hjerne kunne generere så latterlige tanker. Han gik og kom tilbage 2 minutter senere. Han ville fortælle, at han ville aflyse vores aftale, når nu jeg kunne finde på at spørge om noget så latterligt. På vej ned gennem opgangen, råbte han også op til mig, at jeg er syg i hovedet (pinligt) og at han ikke ønskede at tale med mig. Så ny må jeg bare vente på, det falder til ro, men det kræver jo nok, at jeg giver ham en undskyldning, gør han bliver god igen.

Jeg forstår bare ikke, hvorfor det er så vigtigt for ham, når han ikke har Facebook? Jeg forstår heller ikke, hvorfor vi ikke kan have en stille og rolig samtale om det?

Hvad tænker I, er jeg urimelig omkring det her? Er det fair, at han lægger mig på is på ubestemt tid?

Dandelion

Dandelion

127 indlæg
 • Skrevet

"Så ny må jeg bare vente på, det falder til ro, men det kræver jo nok, at jeg giver ham en undskyldning, gør han bliver god igen"

kære TS
du skal slet IKKE give ham nogen som helst undskyldning. Han lyder til at være helt ude i hampen. Ingen fortjener sådan en behandling han har givet dig. Overvej virkelig om det er det værd, har du indeste inde lyst til at være sammen med sådan en, som behandler dig sådan? For nej. Det er slet ikke rimligt af ham. 

Sade84

Sade84

5 indlæg
Jeg har også tænkt på at gå. For 4 år siden gik jeg, og indledte et forhold til en anden mand. Min kæreste og jeg havde været fra hinanden i en måneds tid. Den nye relation var ganske kort - ca 2 uger og blev aldrig seksuel. Vi var fra hinanden i 2 måneder. Jeg tænker, om det er derfor, hans reaktion er så voldsom, fordi han tror, jeg har en anden på bedding, selvom jeg ikke har og slet ikke har lyst til det. Jeg gik tilbage til min kæreste dengang, fordi han overøste mig med kærlighedserklæringer, og han sagde at sådan ubetydelig flirt var ligemeget, men også fordi jeg på en måde følte mig truet. Han sagde fx, at ville ringe til alle i min familie og fortælle, hvordan jeg i virkeligheden er, desuden efterlod han ting i min forrude, hvis jeg fx var på café med en veninde, men også, hvis jeg besøgte min nye flirt, kunne jeg komme ud til det. Når jeg spurgte til det, sagde han, at han gjorde det, så jeg vidste, at jeg ikke kunne skjule noget for ham. Jeg følte mig forfulgt, men også smigret. Jeg gik tilbage, og vi har været sammen siden, on/off. Vi boede sammen i et år, men jeg flyttede for mig selv, fordi han på vej hjem fra en bytur ringede mig op, og sagde, at hvis jeg var hjemme, når han kom hjem, ville det blive værst for mig selv. Jeg lå hjemme og sov, og havde ikke været i byen, men han var blevet vred over at jeg ikke ville køre ind til byen for at hente ham. Det skal siges, at han ikke havde fortalt, at han skulle i byen, men at han bare tog af sted uden at sige en lyd. 
Jeg tænker bare, om det måske er min egen skyld, når nu det skete for 4 år siden. Han ved godt, at den flirt aldrig endte i noget seksuelt, og desuden var forholdet afsluttet. Men måske er jeg bare helt gal på den i min måde at retfærdiggøre det på...
1987-male

1987-male

3103 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Der er kun et ord her: Run and never look away. Du er sammen med ham af frygt for hvad han kan finde på at gøre hvis du ikke længere er sammen med ham? Frygt for hvad han vil sige til din famillie hvem du i virkeligheden er? Det er jo sygt sygt sygt det her. Og du er interesseret i hvorfor han går op i Facebook og hvad der står der? Det er jo totalt irrelevant. Det handler kun om een ting - red din psyke, red dig selv, NU. Jeg er SÅ træt af at når jeg snakker med mine venner hvor de fleste af dem er helt almindelige søde fyre og de så fortæller mig at de dater en pige der er totalt deprimeret og kan eller vil intet i forholdet. Så spørger jeg, hvorfor er hun som hun er? Og så viser det sig at hun har været igennem lign og nu kan hun intet selvom hun gerne vil for alt den gamle bagage sidder der stadig og hun ved det også godt selv, men kan ikke komme af med det. Så - hvor langt tid vil du have at der skal gå? Hvor mange lign oplevelser vil du have? Håber at det er ok, at jeg skriver lidt hårdt, men i mine øjne skal vi slet slet ikke ud i at prøve at forklare hvorfor han er som han er, du får det ikke bedre af at du finder en sammenhæng, en mening for selvom vi efter 2-3 forum tråde vil nå til en fælles forståelse hvorfor han gør som han gør, så vil du ikke kunne ændre noget og han vil stadig være sådan over for dig, ergo, lad os ikke komme derud. Jeg ved at det lyder SÅ plat, det kan ikke blive plattere, men se rambo last blood sammen med ham eller uden, jeg synes historien er god hvis man virkelig forstår den og ikke kun ser det overfladiske i filmen som de fleste gør, der er en pige der leder efter sin far i denne film og hun bliver advaret om at hun ikke skal gøre det, ikke skal finde en mening i hvorfor han efterlod hende, hun får en sætning: "I know how dark a mans heart can be". Hun får at vide, at hun slet ikke skal hen og kigge ind der ligesom jeg heller ikke synes at du skal ind og finde ud af hvorfor han er så forstyrret i sine tanker omkring alt - din livskvalitet bliver ikke bedre af det, men hun tager af sted alligevel, ligesom du nok også gør: https://www.youtube.com/watch?v=BIhW30PcW4Q for at finde et svar på "hvorfor". Men hvorfor skal man absolut have svar på noget man inderst inde ved man ikke har lyst til at forstå? Det er jo så tydeligt at jo dybere du graver, jo mere smerte får du, efter indsigten af at nogle mænd kan tænke sådan. Så at han er sådan over for dig, har intet og absolut intet at gøre med dig. Du er en fantastisk kvinde og du fortjener så meget bedre end det her. Det er så skræmmende at læse at du på et tidspunkt i indlægget kigger indad og siger til dig selv at du har gjort noget forkert, skulle ha sagt noget andet til ham osv osv. Du har gjort alt rigtigt, du kan ikke gøre det bedre end du gør, men det er en umulig opgave du er i. Paaas nu på dig selv, afslut det på så spiselig en måde du kan selvom der ingen spiselige måder er med en fyr som ham, desværre.
Sade84

Sade84

5 indlæg
 • Skrevet
Tak for jeres svar. Jeg ved godt, det ikke er helt normalt med den opførsel, der bliver lagt for dagen, men i følge ham, er det fordi jeg er, som jeg er. Så jeg bliver helt forvirreret, for synes mange ting kommer ud af det blå. Nogle gange tænker jeg bare, at jeg mangler selvindsigt, selvom jeg jo samtidig godt ved, han ikke er ordentlig. Jeg er fortsat lagt på is. Spændende, hvor længe det varer.
Dandelion

Dandelion

127 indlæg
 • Skrevet

Det er gaslighting du bliver udsat for. Det er meget usundt og endnu et tegn på at du skal væk fra ham. Her er mere om det:

 

“Gaslighting er et udtryk der beskriver en "raffineret" metode til at manipulere med dig. Formålet med metoden er at skabe tvivl i forhold til din egen dømmekraft, din mavefornemmelse, intuition og ikke mindst din virkelighedsfornemmelse. 

Gaslighting foregår subtilt og næsten uden du lægger mærke til det.

 

 

Hvad er formålet med gaslighting?:

Gaslighting forekommer blandt andet i destruktive parforhold.

Din partner vil forsøge at manipulere dig, så du begynder at tvivle på din intuition, din mavefornemmelse og dømmekraft. 

På sigt kan dette betyde at "gaslighterens" virkelighed også bliver din. 

Alle kan udsættes for gaslighting, det sker næsten så langsomt at du ikke opdager det. Dette er en helt bevidst strategi.

Formålet med gaslighting er ene og alene at opnå magt.

 

En metode er at være nedgørende overfor dig og din personlighed.

"Gaslighteren"vil holde dig nede og overtage magten ved at kritisere dig, nedgøre dig og ydmyge dig. De vil fortæller dig at du ikke har værdi. At du ville være et dejligt menneske hvis bare du ikke lige havde alle de negative sider. Du vil føle dig anspændt og utilpas når I skal være sammen, eller når han kommer hjem fra arbejde. 

Det gøres diskret og langsomt over tid. Du vil nærmest ikke lægge mærke til at det sker. Nogle gange kan de pludselig give udtryk for positiv tilkendegivelse. Denne strategi er helt beregnende og kun for at skabe forvirring. Få dig til at tvivle på dig selv. Måske er han alligevel ikke så slem? De bruger forvirring til at styrke deres magt. Jo mere du tvivler på dig selv, jo mere usikker vil du blive på om du kan klare dig selv”

 

 

Kan du genkende det? Husk det er ikke din fejl! Det er 110% hans skyld og hans uacceptabel opførelse. 

Sade84

Sade84

5 indlæg

Jeg kan umiddelbart godt genkende, det du skriver, men nogle gange bliver jeg helt i tvivl. Er det mig det gaslighter? Altså i så fald, gør jeg det ikke bevidst. 

Et ex: Han har fødselsdag, og vi har aftalt, at vi skal fejre det sammen. Få dage inden fødselsdagen, spørger jeg ind til, hvad han gerne vil lave. Han siger så, at han ikke vil fejre det alligevel. Jeg spørger, hvorfor. Han svarer ikke, så jeg spørger, om det er fordi han har andre planer, der ikke involverer mig og at i så fald er det jo helt ok, men jeg vil gerne bare vide det.
Han svarer: jeg gider ikke dit mistroiske pis, men svarer ikke på mit spørgsmål.

Han bliver rasende, da jeg fortæller, at det er en skam, og jeg har en gave til ham, hvilket jeg har. Den vil han ikke have og spørger, hvorfor i alverden jeg har købt noget til ham. Mit svar er, at det jo er fordi jeg elsker ham. Han spørger så, om jeg ikke elskede ham til jul. Jeg købte ikke julegave til ham, fordi han havde gjort det klart, at jeg ikke skulle.

Men er det mig, der gaslighter, når jeg spørger ind til, om han har andre planer? Jeg undrer mig bare, over en så pludselig aflysning. 

Jeg modtager ofte spørgsmål som: Hvor er du henne, og hvad skal du i virkeligheden, hvis jeg enten ikke er hjemme, når han kommer uanmeldt forbi, eller hvis jeg fx siger nej til at komme forbi ham, fordi jeg skal arbejde.

Jeg har virkelig svært ved at gennemskue, hvad der er op og med :(

1987-male

1987-male

3103 indlæg
 • Skrevet
"Formålet med metoden er at skabe tvivl i forhold til din egen dømmekraft, din mavefornemmelse, intuition og ikke mindst din virkelighedsfornemmelse." Det er netop det der sker her. Du får mindre og mindre virkelighedsfornemmelse, mister din dømmekraft og har efterhånden ingen mavefornemmelse siden du ikke kan se at det ikke er dig den er gal med her. "om jeg ikke elskede ham til jul." What?? Piger hvorfor er i så stille, den kan jo ikke reddes den her, og i skriver det ikke? For hvert sekund der går får hun det dårligere og dårligere i forholdet ://
Dandelion

Dandelion

127 indlæg
 • Skrevet

Det er HAM der gasligter dig. Fx "Jeg spørger, hvorfor. Han svarer ikke, så jeg spørger, om det er fordi han har andre planer, der ikke involverer mig og at i så fald er det jo helt ok, men jeg vil gerne bare vide det.
Han svarer: jeg gider ikke dit mistroiske pis"

Han får dig her til at føle at det er dig der er mistroisk, og det er unormalt at spørge ham. Han vil få dig til at tvivle på din egen dømmekraft. 

Kom væk fra ham. Der er så meget bedre derude. Flyt hjem til en veninde eller noget familie. Bloker ham overalt. Hvis han opsøger og truer dig kan du få et polititilhold. Det kan lyde voldsomt, men du kan ikke godt af at leve i sådan et forhold. Du fortjener en der elsker dig ligeså meget som du elsker den anden. 

Sade84

Sade84

5 indlæg
Endnu engang tak gor jeres betragtninger. Det er rart lige at få dette virklighedstjek og høre, at det ikke kun er mug, der synes det er utroligt uligevægtigt.