1. Forum
  2. Debatten
  3. Kærlighed
  4. Jalosie. hvorfor gør jeg det mod mig selv??

Jalosie. hvorfor gør jeg det mod mig selv??

Missjorlen

Missjorlen

4 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Hej med jer

jeg har et problem. jeg gør mig selv frygtelig usikker og ked af det uden at vide hvorfor jeg vælger at være sådan.

jeg har en dejlig kæreste på 2. år og elsker ham virkelig. vi bor lidt fra hinanden (vejle - københavn) men det fungere og regner også med at vi flytter sammen til vinter.

problemet er dog at når jeg er alene så forsøger jeg at finde alle mulige ting at slå mig selv i hovedet med. jeg ser ALT på hans facebookprofil igennem, kigger på alle de piger han er venner med og går ind på deres profil for at se om det er nogen han muligvis kunne have datet. (han har haft ret mange piger før mig...) jeg er dog ikke i tvivl om at han er mig tro men jeg får et kæmpe stik i hjertet når jeg ser, at han nærmest lige inden vi havde vores første date har kommenteret på en anden kvindes profilbillede "Du er alt for smuk." det gør mig så ked af det, selvom jeg ved jeg ikke har "ret" til at blive det. Føler mig så plat at stalke alle hans kvindebekendtskaber (sjovt nok har jeg intet mod hans to ekser) men alligevel gør jeg det og jeg leder nærmest efter noget der gør mig ked af det lyder så latterligt og barnligt og vi er altså 25 og 30. Fuck jeg føler mig dum.

Hvordan ændre jeg det her uhensigtsmæssige mønster?? Jeg bliver så gal på ham (uberettet jo!) når det sker men prøver at skjule det for det er bare for pinligt at fortælle ham at jeg er så jaloux og selv opsøger det der gør mig ked af det.

zligther

zligther

24 indlæg
  • Skrevet

Uh ja, den kærlighed. Har selv haft det sådan. Først kan du trøste dig med at din jalousi er et tegn på at du er rigtig glad for ham. Dernæst kan du stille dig selv spørgsmålet, om du er jaloux fordi du føler at du mangler noget fra ham, eller om det er dig som tvivler for meget på dig selv. Du har hørt den før, hvis han ikke ville dig, men andre ville han ikke være sammen med dig.
Det med at du føler at du tvinger dig selv til at få det dårligt ved at tjekke ham, er normalt når man er jaloux, det er jo blot fordi du er nervøs, og ikke fordi du vil have det dårligt. Desværre kan det hurtigt blive en dårlige vane, som ikke fører til noget. Så mit råd er at du virkelig må prøve at forsøge ikke at tjekke, så snart du får lyst, så kom på alle de tanker om søde og dejlige ting han har sagt til dig, og hvorfor han holder af dig.
Ellers kan du prøve at tænke omvendt. Hvis nu du var vant til at skrive et par søde beskeder til dine venner, og han altid tjekkede hvorefter han blev sur på dig, og du inderligt vidste at du kun ville ham, jamen så ville du også blive irriteret eller ked af det.

Når du har fundet ud af hvilken grund du tror der gør at du har det sådan, så skal du tale med ham om det. Ligegyldigt om det er ham eller dig.
Hvis I har talt om at flytte sammen er jeg sikker på at han er glad for dig, og dit selvpineri for dig blot til at føle det værre. Stol på ham med mindre andet er bevist, og tænk på at du heldigvis er den pige han er sammeb med, selvom han har haft eller kunne have mange.

Knus herfra.

zligther

zligther

24 indlæg
  • Skrevet

Hov en ting mere. Det med at du tjekker ham selvom du føler dig dum, tror jeg også hænger sammen med den tvivl som der generelt kan være i parforhold i dag. Vi ved at mange er utro osv osv. Desuden har du jo også muligheden for at tjekke på facebook. Man burde lade vær, men man har jo muligheden. Derfor synes jeg ikke at du skal føle dig som dum. Det høre med til denne mystiske verden tror jeg

Missjorlen

Missjorlen

4 indlæg
  • Skrevet

1000 tak for dit søde svar zlighter.

Jeg ved godt at han har valgt og være sammen med mig og jeg er faktisk heller ikke usikker på om han elsker mig og jeg ved at vi er perfekte sammen. alligevel prøver jeg at finde huller og søger efter noget, bare et eller andet, der viser at han ser efter andre. Det er så latterligt jeg ved det. det er heller ikke fordi jeg tror han vil være sammen med dem dertil er han for respektfuld og ordentlig (og elsker mig heldigvis!) men han har en flirtende person og har mange veninder. Har mødt nogle og det gør mig tryg men når jeg fx ved at hende og hende har han datet i sin tid/være bollevenner med så gør det mig virkelig ked af det at få det lige i ansigtet (fx den der "Du er alt for smuk" kommentar der sidder i mig endnu ) selvom jeg selv kigger efter det.

og du har ret Facebook er bare roden til ondt, når man har det som mig jeg vil prøve at lade være med at kigge på alle hans kvindevenner og gå ind på deres profil (kan ikke undgå det hvis de kommenterer ell. sriver på hans væg, men ellers)

Missjorlen

Missjorlen

4 indlæg
  • Skrevet

--- og det gør det så heller ikke bedre at de alle er lyshårede og ret ens i type dem han har datet/været sammen med. hvor jeg er stik modsat. Øv det er en møg følelse

zligther

zligther

24 indlæg
  • Skrevet

Det er godt at du stoler på ham. og ved du hvad, så tror jeg at han er blevet træt af lyshåret kvinder. Det kunne jo tænkes siden de ikke er hans kæreste. Men jeg synes du burde tage en stille og rolig snak med ham, og fortælle at du er glad for ham og elsker hans charme, men at det går dig en smule på at han skriver sådan til sine veninder. Evt. Spørge ham hvordan han ville have det, hvis han var i din situation. Siger han at han ikke ville bekymre sig er det jo et fint tegn, men forklar ham at du er ked af det over og faktisk føler dig fjollet, men at du altså har brug for at fortælle ham at den besked faktisk har irriteret dig lidt eller gjort dig ked af det.
Jeg tror virkelig at det vil hjælpe at få det sagt. Det kan da godt være at han først reagere med at sige at det er dumt osv. Men er han glad for dig vil han også være forståelig.

Det bliver kun værre af at gå med det selv.. Jeg kender det
Desuden kan det måske også være svært for ham at smide sin flirtende side væk, fordi det har han altid været og har måske svært ved at slippe det. Jeg har selv altid godt kunne lide at flirte lidt, men jeg elsker min kæreste, men hvis jeg kan gøre nogle af mine drenge venner glade ved at give dem et kompliment i ny og næ, så gør jeg gerne det, hvis det gør dem glade.

Håber du kan bruge det til noget og held og lykke med det.