1. Forum
 2. Debatten
 3. Kultur og samfund
 4. 24-års reglen

24-års reglen

WTF

WTF

447 indlæg
 • Skrevet

Jeg ved ikke om debatten har været oppe før.
Men, hvad synes I om 24 års reglen?

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Bliver lige nødt til at spørge hvad det er, før jeg udtaler mig?

WTF

WTF

447 indlæg
Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg har ikke lige været inde og nærlæse det, men så vidt jeg forstod drejer det sig om at udlændinge med dansk statsborgerskab skal være 24 år inden personen kan gifte sig med en udlænding, og h*n skulle ligeledes være fyldt 24. Og det skulle bl.a. forhindre tvangsægteskab. Er jeg nogenlunde med?
Hmm jeg kan godt se fornuften i det, men synes det der pointsystem og de økonomiske krav lyder lidt underligt. Jeg har en veninde der er 16 år og lige er blevet forlovet nede i tyrkiet, i det tilfælde tror jeg denne regel havde været god. Men som sagt, det er ikke noget jeg ved meget om, glæder mig til at se hvad debatten udvikler sig til!

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Hov, det behøvede ikke nødvendigvis være en udlænding med dansk statsborgerskab, bare en hvilken som helst person med det, ikke?

WTF

WTF

447 indlæg
 • Skrevet

Ja, jeg skulle lige til at sige det ikke kun omhandler udlændinge.

Men ja der er vel både fordele og ulemper ved reglen. Hvis den forhindrer tvangsægteskab er den jo god, men jeg kan ikke se hvordan den forhindrer det. Hvor hvis familien har bestemt sig for at, f.eks. deres datter skal giftes med en fra hjemlandet, så kan de jo bare vente indtil de bliver 24.

Jeg er alligevel lidt imod reglen, da jeg synes det er unfair, at f.eks. en pige/fyr på 22, 23 ikke kan blive gift, med den h*n elsker, fordi at der er en regel for det. Jeg synes at hvis personen der bor i DK har en uddannelse eller job og lever et velfungerende liv, og ikke er nogen belastning for samfundet, at det skulle være lettere at få sin mand/kone til DK. Specielt hvis den der skal komme til DK, viser initiativ til at h*n er villig til at lære det danske sprog og arbejde.

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes det er en fin regel. Jeg har ikke de store indvendinger, jeg tror på den virker, og jeg er glad for vi har den.

lulala

lulala

4813 indlæg
 • Skrevet

jeg synes det er en lorteregel. især pointsystemet er fucked up i mine øjne.

-Pinky

-Pinky

7269 indlæg
 • Skrevet

Jeg synes den er usympatisk.

WTF

WTF

447 indlæg
 • Skrevet

Et eller andet sted kan jeg bedre forholde mig til pointsystemet, end til 24-års reglen..