1. Forum
  2. Debatten
  3. Kultur og samfund
  4. Hvorfor har folk så svært ved at "stoppe&q...

Hvorfor har folk så svært ved at "stoppe" på nettet?

Anonymous

Anonymous

148446 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Starter lige med at sige at den her debat IKKE handler om nogen herinde.

Jeg sad lige og læste en debat på et andet forum, hvor en fyr skrev om noget spirituelt han troede på. En anden debatter kommer så ind og skriver et indlæg som ham der oprettede debatten svarede på - Og så kørte disskutionen ellers derud af imellem de to.
Men ikke sådan en god debat, det her typiske "mening mod mening" ævl, hvor det er tydelig at to mennesker bare sidder og mundhakkes over nettet.

Det har fået mig til at tænke på hvor tit jeg ser folk der føler sig nødsaget til at "få sidste ord" på nettet. Især på debatforummer og blogge ser jeg tit at folk skriver noget og der så bare er en lang smøre hvor to mennesker tydeligvis bare sidder og trykker "svar/replay" hele tiden fordi de vil have sidste ord i sagen.

Tror i det er blevet vigtigere for folk at få det sidste ord på nettet? Eller er det bare blevet vigtigere i al almindelighed?
Har i selv prøvet at være med i en sådan en "disskution"?
Forsøger i selv at få sidste ord eller syntes i det er ligegyldigt?

FiiinoBambinooo

FiiinoBambinooo

2391 indlæg
  • Skrevet

Jeg har ikke selv behov for at få det sidste ord i en debat eller i virkeligheden...i nogle situationer kan man bare ikke blive enige ...og jeg synes ikke man nødvendigvis "vinder" en diskussion, bare fordi man får det sidste ord.. I det hele taget synes jeg ikke man kan vinde en diskussion, medmindre en af parterne kan understøttes af fakta oplysninger... Men i diskussioner om holdninger er der jo ingen vindere, da vi jo alle har forskellige holdninger... Og ingen holdning er mere korrekt end en anden

Jeg tror det er nemmere på nettet, netop fordi man sidder bag en skærm... det er så nemt at skrive det der lige falder en ind og så trykke på send knappen... hvis det var i virkeligheden, så ville ens ord nemt få værre konsekvenser end det gør på nettet

MIDA

MIDA

5414 indlæg
  • Skrevet

Jeg har slet heller ikke samme behov for at få det sidste ord. Men for nogle er det sikkert et spørgsmål om stolthed, eller hvad man skal kalde det. Jeg oplever også selv, at jeg på nettet har lidt mere tid til at tænke over mine holdninger - hvilket også er grunden til at jeg stinker til real-life konfrontationer - hvor man IRL skal komme emd et svar med det samme. På nettet er det så nemmere at komme med en uddybning og et svar, som der er reflekteret over

Cassiopeia

Cassiopeia

1028 indlæg
  • Skrevet

Tror det er det samme som i virkeligheden. Der vil jeg i hvert fald også have sidste ord! Og så er man jo anonym på nettet (for det meste), så derfor er det "nemmere" at blive ved uden at skulle stå til regnskab for noget af det man siger.