1. Forum
  2. Debatten
  3. Kultur og samfund
  4. midlertidigt pas til flygtninge

midlertidigt pas til flygtninge

MJJ

MJJ

4 indlæg
  • Skrevet
Heej. Jeg står i den her situation, at mig og min veninde har valgt at tage på ferie sammen. Jeg vil bare lige fortælle at min veninde er flygtning. Vi har ikke bestilt ferie endnu, men min veninde finder ud af, at hendes pas er udløbet og at det vil tage flere måneder for hende at få et nyt. Desværre har vi ikke flere måneder og vente, da vi gerne ville tage afsted i slutningen af juni/starten af juli. Her kommer mit spørgsmål så, er der nogen derude, der ved om man kan som flygtning, få et eller andet form for nødpas?
Saha9998

Saha9998

18 indlæg
  • Skrevet
Altså jeg fik lavet et nødpas for et par år siden da jeg skulle til Tyrkiet. Jeg løj lidt og sagde at jeg allerede havde bestilt rejsen, og derefter havde fundet ud af mit pas ikke var gældende (da det i tyrkiet Sall være gældende 6 måneder efter hjemrejsen) der gik et par uger og så havde jeg et pas
MJJ

MJJ

4 indlæg
Jeg vil virkelig ikke lyde stødende, men er du flygtning? Fordi det er der problemet ligger, mig som dansk statsborger kan med lethed få et nødpas, men jeg ved ikke omkring min veninde.
Saha9998

Saha9998

18 indlæg
Jeg er ikke selv flytning, så det kan selvfølgelig spille en rolle... havde jeg ikke lige tænkt på :-)
MJJ

MJJ

4 indlæg
  • Skrevet
Anyone else have an answer?
Bamsefar

Bamsefar

267 indlæg
  • Skrevet
Man kan få udstedt noget der hedder en "tilbagerejsetilladelse". Det fik jeg også til min kone, da vi blev gift i sin tid, og hun ikke havde fået opholdstilladelsen i orden efter et års tid, så ville vi gerne på den bryllupsrejse :)
Vi fik derfor udstedt en tilbagerejsetilladelse.
Det vil selvfølgelig gøre det MEGET nemmere, hvis hendes ambassade vil forny hendes pas. Men spørg hos udlændingeservice. de HAR faktisk service, nogle dage :)