1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Emne til blog?

Emne til blog?

jlm54

jlm54

1 indlæg
  • Skrevet

Hej alle sammen.

Jeg har længe gået med ideen om en madblog, eftersom jeg læser ernæring og sundhed. Jeg syntes dog der er mange blogs omkring mad og madlavning, men måske ikke så mange omkring teorien omkring ernæring, fx hvad forskellen på fedtstoffer er og hvorfor vi skal have fedt, protein og kulhydrater. 

Men kan ikke helt finde ud af om andre vil finde det interessant, nu er det jo noget jeg går meget op i, men det er jo ikke ensbetydende med at andre gør det.

Får ofte spørgsmålene om hvad der er det rigtige at spise og hvad man skal holde sig helt fra, men lige disse er meget komplicerede spørgsmål og tænker derfor at en forståelig forklaring på de forskellige råvarer, kunne være en ide.

hvad siger I, hvad kunne I tænke jer at vide/læse om? 

Stine_nr_5

Stine_nr_5

2581 indlæg
  • Skrevet

Jeg ville være interesseret i en stærkt videnskabligt baseret madblog :) der er for mange rygter og idéer omkring hvad man skal spise, og for mange blogge hvor bloggeren faktisk ikke har nogen erfaring, selvom de får det til at lyde sådan. 

1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Skriv hvad man skal spise for at være lykkelig, hvad man skal spise for at få muskler hurtigt mens man træner, uden at købe falske varer som proteinpulver, eller en blog, hvor du samler de mest simple retter til mænd, der ikke kan lave mad, fx sådan her: http://www.flyttehjemmefra.info/koge-ris/

Og det skal virkelig være simpelt. Husk at du henvender dig til mænd. (Ikke for at generalisere, men damn, når jeg har været ude hos nogle af mine medstuderende for at skrive opgave - så er der virkelig brug for sådan noget)

Fx:

Overskrift: Æg på pande med løg & bacon.

Hvad du skal bruge:

2 æg.

2 løg.

Et par pakker bacon.

Flydende margarine eller olievenolie. Køb det du kan få/ser først.

Hvidløg på glas.

1) Du skruer komfuret op på max, så det går hurtigt. (Når du ER gået i gang med at lave mad, så går jeg ud fra at du er hundesulten, og er ved at dø, derfor er det LIGEMEGET om det brænder på. Bare det er mad der kan spises. Næste gang, lidt bedre planlægning - men fair nok, at det også glippede denne gang)

2) Du hælder noget fedtstof på, og det er lige meget hvad det er. Om det er olievenolie eller lille lise flydende margarine. (Ting skal være simple)

3) Du banker to æg på kanten af panden, ikke så kraftigt, løfter det over panden og skiller det ad. Indeholdet lander på panden. Du smidder skraldet ud. (Hvis du har en kvinde/kæreste i nærheden, og noget af skraldet er landet i panden, så tager du en ske, tager det op, og smider det ud, med mindre du gerne vil have en lang lektion om salmonellaforgiftning bagefter. Hvis du ikke har en kone eller en kæreste - så forsætter du bare med næste step. Æggeskraldet indeholder masser af vitaminer, mineraler, og proteiner. Når du spiser det, vil dine knogler blive stærkere, og du vil kunne slå hårdere, hvis du går til boksning, så det er kun et plus, hvis det lander i panden af sig selv)

4) Du finder løg i køleskabet, mens ægene er i gang på panden. Du tager skraldet af, indtil løget er helt hvidt. Hvis løget er rådnet, fordi du har ladet det ligge for længe, så skærer du det brune fra. Hvis det er for besværligt, så smider du hele løget ud, og tager et nyt. Du skærer det i så små stykker som muligt, lige meget hvordan. Med tiden lærer du, at der er hurtigere måder at gøre det på end andre. Brug fantastien.

5) Dine æg er ved at brænde på. Skru en del ned for blusset. Smid løgene i. 2 min, så er de klare. (Du bevarer smagen og vitaminerne i løgene, som gør, at du ikke bliver syg så ofte som du plejer)

6) Tag en ny pande. Fedtstof på panden, som før. Du åbner pakkerne med bacon, og smider dem på med det samme. (Hvis du har en kone kæreste i nærheden, så tjek, at du ikke bare lægger den tomme baconpakke på bordet, hvor det røde saft bare løber ned på bordet, hvor du sikkert skal lave andet mad bagefter - salat fx. Smid embalagen ud med det samme. En kvinde vil tage en lang snak med dig om madhygiejne og bakterier hvis hun ser det, og den vil du ikke finde særlig sjov. Hvis du ikke har nogen kone/kæreste derimod, så kan du gøre som du vil, du dør ikke af det)

7) Imens bacon er ved at blive godt gennemstegt åbner du dine hvidløg på glas. Ægte hvidløg smager faktisk bedre, men det tager tid at skrælle dem. (Hvis du har en kæreste/kone i nærheden, så sørg for at gøre det med en ske, sådan så hvidløgssaften ikke lander på komfuret og fedter det hele til. Hvis du ikke har nogen kone/kæreste - så dropper du skeen, går hen til vasken, hælder hvidløgssaften ud i vasken, og hælder halvdelen af hvidløg i din pande, hvor meget du nu vil have) Om 5-10 er din bacon & hvidløg klar.

Du har nu to pander. På den ene har du en æggeret med løg. På den anden har du en baconret med hvidløg. Velbekomme :-) Antal minutter brugt: 20.

RavenClaw

RavenClaw

1349 indlæg
  • Skrevet

Jeg ville også helt klart være interesseret. Det lyder faktisk som en rigtig god idé, da der er mange bloggere, der udgiver sig for at være eksperter på området, uden de nogensinde har åbnet en bog om emnet. Jeg tror, du vil fange en del læsere med den, hvis du formår at gøre din viden til noget letlæseligt, fornuftigt og forståeligt stof :)

contrast

contrast

1850 indlæg
  • Skrevet

Jeg ville også være interesseret :)

Seneste tråde