1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Fisk sidder fast på panden

Fisk sidder fast på panden

1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Piger, jeg har problemer i køkkenet inden jeg steger en rødspættefilet smider jeg den i mælk så i mel. Kommer noget margarineolie på panden, langsom varme men fisken sidder fast på panden og går senere i stykker. Hvad gør jeg forkert?

Cora

Cora

2112 indlæg
  • Skrevet

Jeg tror der er flere grunde til at det evt. går galt..

1. Hvorfor bruger du mælk?... Jeg plejer bare at rense filenten og skylle den i vand og så vende fisken i mel?.. det kunne være en forklaring..

2. Det jeg nok tror er den største grund... Der er ikke nok fedtstof på panden... Jeg plejer at give middelvarme og så godt med olie/smør - hvad man nu foretrækker..

3. Det kan også være din pande den er galt med... Jeg har en pande som der er lort.. Alting sidder altid fast på den, ligemeget hvad jeg laver og hvordan jeg laver det..Nu ved jeg ikke om din pande er af tefal - men alle minde pander og gryder af tefal er skide gode.. Så det kan også være derfor..

Forsøg at undersøg de tre ting og måske bliver dine filetter bedre

hyben

hyben

1366 indlæg
  • Skrevet

Jeg tænker også at panden kan være problemet

Eller for lidt fedtstof, for meget varme eller evt en forkert paletkniv?

1987-male

1987-male

3069 indlæg
  • Skrevet

Bruger slet ikke en paletkniv men en stegepalet af metal

straw_berry

straw_berry

367 indlæg
  • Skrevet

Prøv uden mælk
Brug en slip let-pande
Aldrig metal på pander - det ødelægger belægningen
Brug evt mere olie

foodismyaddiction

foodismyaddiction

2457 indlæg
  • Skrevet

Prøv at brug æg istedet for mælk æg binder bedre

Primerose-

Primerose-

2225 indlæg
  • Skrevet

Hvis du bruger margerine kan det også være problemet. I hvert fald hvis det er de fedtreducerede typer. De har nemlig et højt indhold af vand, hvilket gør at ting brænder fast på panden under stegning. Selv på tefalpander.
Så mine råd.
Brug ægte smør og en god olie. Kom gerne 50/50 på panden og vær ikke sparsom med det. "Godt med smør", som Brdr Price siger.
Brug pande med tefal.
Vend din filet i pisket æg i stedet for mælk.
Skru en smule op for varmen (dog stadig under middel).

enspænder

enspænder

1820 indlæg
  • Skrevet

Jeg tænker også at det er panden den er gal med. Eller mangel på stegefedt.

alexpingvin

alexpingvin

483 indlæg
  • Skrevet

Når du vender dem i mælk så sidder de fast (siger Gordon Ramsay), medmindre du smider masser af fedtstof på. Steg i rigeligt!

denfine

denfine

1690 indlæg
  • Skrevet

Hvis du generelt bruger en palet af metal kan belægningen på panden være ødelagt. Så måske er en ny pande svaret hvor du ikke bruger metal på den, men finder en palet af plastik eller træ