1. Forum
 2. Debatten
 3. Mad
 4. Gode madråd - lige flyttet hjemmefra

Gode madråd - lige flyttet hjemmefra

hey.you

hey.you

57 indlæg
 • Skrevet
Hej! Jeg er lige flyttet hjemmefra, og til tider synes jeg, at det kan være lidt vanskeligt med maden. Jeg vil gerne have varm mad hver dag, men det er ikke altid jeg orker at lave det vilde. Hvordan gør I? Køber I ind dagen før og planlægger eller? Har lavet en stor linseret og frosset ned i portioner. Jeg bor sammen med en, men vi holder vores mad hver for sig.
sss

sss

313 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Evt. Lav lagsagne i potions antetninger. Man kan købe folie bakker i den str. Handel ind til en uge af gangen, lav potioner så der er til rester dagen efter og evt til fryseren
Misskalla

Misskalla

53 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Wok mad er hurtigt at lave og en nem måde at få varm mad på, og kan både laves med friske grøntsager og frosne. Det er lidt forskelligt om jeg handler ind hver dag og om jeg portionsanretter. Det gør jeg for det meste kun med kød. Og indkøb sker måske hver anden dag.
Bellis

Bellis

83 indlæg
 • Skrevet
Hold dig til at handle ind én gang om ugen eller to, det er meget billigere. Det kan hurtigt løbe op hvis man handler flere gange om ugen. Evt. gør det på en fridag og så lav noget fryse-mad samme dag. En portion kødsauce kan f.eks. både bruges til pitabrød, tortillas, pizza, pasta, lasagne, osv. Så laver du en portion kødsauce har du mulighed for at fryse noget af det ned og bruge noget til lasagne som du så fryser ned (bare husk at fryse din mad ned i portionsstørrelser). Og så husk på at det ikke behøver at tage mere end 30 minutter at lave mad - jeg er stor fan af one-pot pasta, dels fordi det er hurtigt at lave og delt fordi man minimerer mængden af opvask. Suppe kan også laves meget hurtigt og alle mulige bland-sammen retter hvor du får tømt ud i dit køleskab. Til hverdag plejer jeg selv bare at spise ris med noget kød til og grøntsager. Det tager 30 minutter for mig at koge ris (brune ris, hvis du vælger alm. hvide ris tager det kun cirka et kvarter), på den tid kan jeg nå at skære og tilberede kødet (det kan være tykstegsbøffer, kylling, hakkebøffer, fisk, osv.) og grøntsagerne - enten salat af en art eller frostgrønt som bliver stegt/kogt. Jeg laver madplan hver lørdag og handler ind til en helt uge ad gangen og så planlægger jeg det tit sådan at jeg laver mad til to dage ad gangen og gerne på en dag hvor jeg har tidligt fri sådan at jeg har rester til dagen efter hvor jeg har sent fri.
Grovkøkkenet.dk

Grovkøkkenet.dk

1 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret
Keep it simpel. Lav helt enkle retter og så lav dem godt. Store portioner til fryseren, hvis du har sådan en, eller også går mange retter også fint i køleskabet til dagen efter. Selv er jeg stor fan af ”alt i en”-bradepander eller ”one pot pasta”. Find evt. mere inspiration på Grovkøkkenet.dk
Zizzy

Zizzy

74 indlæg
 • Skrevet
Du kan evt erhverve dig et pizzaria. Så har du faste forsyninger af middelmådig mad hver dag, og en urimelig god indtægt.
momo23

momo23

2 indlæg
 • Skrevet
Hej! Jeg havde også super svært ved at lave mad hver eneste aften da jeg flyttede hjemmefra. Jeg har aldrig være god til at lave madplaner og handle ind til hele ugen (hvilket egentligt ville gøre det hele nemmere). Jeg prøvede det et par gange, men så havde jeg handlet til 7 dage, og fik egentligt kun lavet mad 1 eller 2 gange, da jeg enten havde en aftale med mine veninder eller skulle i fitness, og ikke orkede at lave mad da jeg kom hjem sent. Så begyndte jeg i en længere periode at handle ind stort set dagligt. Selv om det egentligt fungerede fint nok, så brugte jeg virkelig meget tid på det, men jeg brugte godt nok også mange penge på unødvendige ting (primært slik og chokolade). Jeg var til julefrokost sidste år med min familie, hvor jeg snakkede med min moster om hele min madsituation. Hun nævnte for mig, at jeg skulle prøve en måltidskasse, da de levere maden titl ens hoveddør, med alle råvarerne samt opskrifter. I starten var jeg ikke fan af ideen, da jeg var bange for at det ville ende op lige som da jeg selv handlede ind til ugen. Men nu køber bestiller jeg altså en måltidskasse hver uge til 4 dage. Det tager ikke meget mere end 30 minutter at tilberede maden, og så smager man noget nyt hver dag - jeg er kæmpe fan, og det akn stærkt anbefales hvis du længes efter varm mad. Det tager nemlig ikke lang tid :) Håber du kan bruge dette opslag til noget!
Nicolaina

Nicolaina

2 indlæg
 • Skrevet
Æggekage på ristet rugbrød er både hurtigt, nemt og billigt at lave. Ellers så går ristet rugbrød også godt sammen med røget laks, avokado osv.. Det er god ikke varme retter. Du kan jo også bruge lave lasagne, kødsovs osv. de dage du har tid og lave ekstra store portioner, så du har noget at fryse ned til kommende dage hvor det skal gå lidt hurtigt.
hendedenfinurlige

hendedenfinurlige

1 indlæg
 • Skrevet
Der er rigtig mange gode bud allerede her i tråden, men jeg vil alligevel lige dele mit besyv: Handl ind maks 2 gange om ugen og lav madplaner. Lasange i store portioner er guld værd. Og så kan jeg på det stærkeste anbefale porre-kartoffel suppe, som er utroligt billig at lave i store portioner, og kan fryses ned. Det er ret simpelt - et par bullionterninger, et par porre og en røvfuld kartofler og måske celleri eller pastinak for ekstra smag. Kog og blend, og tilsæt evt. lidt mælk, eller krydderi. Smager lækkert og varer utroligt længe, og koster kun omkring 30 kr. for hvad der svarer til 3 dages aftenssmad. Ellers skal du jo altid tjekke tilbudsaviser for de gode tilbud. Kan anbefale https://www.tilbudmaskine.dk/ hvor du har dem alle samlet online, så er det lidt nemmere :)
mathias1234

mathias1234

2 indlæg
 • Skrevet
Lave noget som kan holde til flere dage og kan gøres hurtigt. En af mine favoritter er lasagne, du kan lave det hele i en gryde og et ovnfast fad - skide nemt :D Hvis du evt også går op i hvad du spiser kan man få hjælp af en diætist ;) www.hentpriser.dk

Seneste tråde