1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Hvad er sundest chokolade eller chips?

Hvad er sundest chokolade eller chips?

line.juhl

line.juhl

2 indlæg
  • Skrevet
Nogle som kan fortælle mig om det er sundest at spise chokolade eller chips og hvorfor?
vitaminwater

vitaminwater

399 indlæg
  • Skrevet
Man kan ikke stille det sådan op. Man ser chips og chokolade som "usunde" madvarer, fordi de indeholder mange kalorier og en del sukker og fedt. Det hele handler om mængden af mad. Man bliver kun fed af at overspise af de madvarer med mange kalorier. Du kan i princippet også bliver fed af gulerødder, men der skal tilgengæld rigtig mange gulerødder til, da det er en madvarer med lavt kalorieindhold. Hvad mener du egentlig helt præcist med hvad der er sundest af chokolade og chips? Hvilken en af dem der indeholder minde kalorier eller hvordan?
line.juhl

line.juhl

2 indlæg
Jeg tænkte sådan, hvis man skulle undvære én af lækkerierne hvilken skulle det så være og hvorfor
contrast

contrast

1864 indlæg
Men det nytter jo ikke, hvis du fx dropper chips og så bare spiser dobbelt så meget chokolade. Eller dropper begge ting men så bare spiser dobbelt så meget usundt af noget helt tredje. Det er det samlede forbrug du skal kigge på.
thomasloewe

thomasloewe

7 indlæg
  • Skrevet
Man skal passe på med at bruge udtrykket "sundt" om noget, som er ekstremt usundt. Det rette spørgsmål ville derfor være "hvad er MINDST usundt? Chips eller chokolade?" Og til det findes der ikke et entydigt svar, da det afhænger meget af hvilken slags chips og chokolade der tales om :) Ja, den mørkeste chokolade er ikke specielt usund, da den kun indeholder en smule sukker. Chips med havsalt er måske mindre usunde end chips med smagsstoffer og sukker. Som andre også er inde på, er intet heller usundt så længe man spiser det i moderate mængder.

Seneste tråde