1. Forum
 2. Debatten
 3. Mad
 4. Hvor mange kcal virker for jer?

Hvor mange kcal virker for jer?

EtSmilGørMeget

EtSmilGørMeget

89 indlæg
 • Skrevet

Hej damer :-) 

der er mange beskrivelser på hvor mange kcal man skal indtage for at tabe sig - men hvad har virket for jer? (Kcal på træning og træninsfridage) :-) 

på forhånd tak 

rosalilion

rosalilion

360 indlæg
 • Skrevet

Hvis du gerne vil tabe dig, skal du bruge flere kalorier, end du indtager. Mere simpelt bliver det ikke :-)

*stardust*

*stardust*

37 indlæg
 • Skrevet

Sådan kan du slet ikke stille det op. Det kommer jo an på ekstrem mange faktorer. Den eneste måde hvorved du kan beregne dit ligevægtsindtag (altså hvor du hverken taber dig eller tager på) er ved at veje dig, derefter tælle ALLE dine kalorier i en uge, og til slut veje dig igen og se om du har taget på eller tabt dig. Så kan du efterfølgende justere det, så du ligger i kalorieunderskud (altså taber dig). Det er jo meget individuelt hvor høj din forbrænding er, og hvor meget motion du dyrker til daglig.

endag

endag

282 indlæg
 • Skrevet

Et normalt sundt måltid, på 500 kalorier, kan fylde hele din mavesæk op. 

Men hvis du spiser 500 kalorier af junk food, så bliver din mavesæk kun fyldt halvt op - så din krop tror stadig, at du er sulten. 

Hvis du spiser 500 kalorier af olie, bliver kun 10% af din mavesæk fyldt op, og du føler dig stadig meget sulten. 

Hvis du drkker en 160 kalorier Cola, så går colaen direkte videre fra din mavesæk, og kommer hurtigt ned til din blærer - din krop kan ikke nå, at forbrænde de kalorier så hurtigt, så den skynder sig at lagre det som den kan, til fedt. Og det, som ikke bliver lagret, bliver til sukker, der smadrer dine nyrer i længden. 

Hvis du spiser 160 gram mandler, så feder de næsten ikke, da de indeholder så mange fibrer som kroppen bruger tid på at nedbryde. Derfor, lagrer kalorierne sig ikke som fedt på samme måde, som colaen gør, da kroppen har tid til at forbrænde dem. 

 

En kalorie er ikke bare en kalorie. Du skal spise fiberrigt mad, som din krop bruger tid på, at få igennem systemet, så det ikke bare ender som fedtdepoter. Fiberrigt mad mætter også mere. :) 

Culpa

Culpa

308 indlæg
 • Skrevet

Stardust har givet dig svaret til, hvordan du kommer i gang.

#Endag, man kan også SAGTENS få et sundt måltid til at mætte for mindre end 500 kalorier. Og uanset hvad, hvordan du ellers vender og drejer den så er en kalorie altså en kalorie.

depended

depended

749 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Stardust og endag siger noget fornuftigt :)

 

Dog er der 1 regel. Alle skal som minimum have 1200 kcal. Der findes noget der hedder basalstofsskifte, hvilket er det kroppen har brug for for at fungere. Det er de antal kcal som kroppen har brug for. Hvis man kommer under ens basalssskofskifte, sænker det forbrændingen og kroppen tærrer de forkerte steder, hvilket ikke er sundt. Der er selvfølgelog indivuelt hvad basalstofskifte er (mit er eksempelvis 1385, som jeg har fået udregnet ved kostvejleder), men overordnet, skal alle voksne (personer over 18 år) have 1200 kcal om dagen. Det bedste at gøre er kostomlægning. Spis fiber og proteinholdig mad, hvilket gør dig hurtigere mæt. Man skal dog stadig have kulhydrater og fedt. Der kommer lidt om de forskellige ting:

 

Kulhydrater findes i alle kornproduker samt lette grøntsager. Eksempler er ris, pasta, havregryn, mel, lette grøntsager som salat, agurk og tomat, chokolade og mange andre ting. Det anbefales at få 50-60% af den daglige kost fra kulhydrater. Det er dog bedst med gode kulhydrater som brød, gryn, grøntsager osv. 

 

Protein findes eksempelvis i fisk, kød og æg. Det findes også i ting som bønner og kikærter (hvilket vegetarer nogle gange bruger som erstatning af kød) Det anbefales at få 15-20% af den daglige kost fra protein. 

 

Fedt. Det anbefales at få 20-30% af kosten fra fedt, dog maks 10 % fra mættet fedt (det usunde fedt). Det sunde fedt (umættet fedt) findes eksempelvis i mandler, advokado og fed fisk. Det usunde fedt findes i fastfood og fedtstof. Man skal bruge fedstfof til madlavning engang imellem jo, men i moderate mængder. 

 

Fibre findes eksempelvis i havregryn groft brød, grove grøntsager (bønner og kål) og nogle frugter og bær. 

 

 

 

Nu blev det et langt indlæg, men håber det kan hjælpe dig :) du kan desuden læse om alle tingene på nettet, eller spørge en kostvejleder eller din læge til råds :) held og lykke med det

depended

depended

749 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Du kan ikke bruge andres kcal indtag til noget, da der er indivuelt :) du skal som minimum have 1200 kcal. 

Selv skal jeg have mellem 1385 og 2200 kcal. Mit minimum er 1385 og for at holde min vægt skal jeg have 2200 kcal. Hvis jeg vil tabe mig, hvilket jeg godt nok ikke vil, men ren hypotetisk hvis jeg skal tabe mig, skal jeg have et sted mellem de to tal :) men mit er udregnet efter vægt, alder, højde og aktivitetsniveau. Så det er jo individuelt. 

cd

cd

3 indlæg
 • Skrevet
 • Sidst opdateret

Hej EtSmilGørMeget

 

Hmm, jeg tror det er lidt forskelligt fra person til person. Jeg prøver at begrænse mig til 1500kcal på normale hverdage. Ydermere tilstræber jeg mig også, at dyrke lidt motion. Gerne 4 gange om ugen, hvilket kan være svært nok med fuldtidsarbejde og det hele. Men jeg synes jeg formår, at holde min vægt nede sådan rimelig stabilt. I weekenden kan jeg typisk godt spise lidt flere kcal. Det tillader jeg i hvert fald mig selv at gøre. Ellers bliver livet for kedeligt synes jeg.

 

Jeg har oplevet, at når jeg spiser mere end de 1500kcal om dagen (primært i hverdagen), så bonger det ud efter noget måneder. Så tager jeg desværre et par kg på. Så derfor holdet jeg mig til til 1500 om dagen nu. Det virker i hvert fald for mig. Men tror egentlig også det har noget at gøre med alderen. Da jeg var yngre, kunne jeg spise meget mere uden at tage på. Tænker at det vil være endnu mere slemt end det er nu om tyve år. Men nu må vi se. Det kan også være jeg er mere ligeglad med hvordan jeg ser ud når jeg er 60 år hehe :).

 

DBH Cd