1. Forum
  2. Debatten
  3. Mad
  4. Hvordan laver man en rigtig lækker madtærte?

Hvordan laver man en rigtig lækker madtærte?

Muffinhjerte.

Muffinhjerte.

1 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret
Deleted
skoerdejlige

skoerdejlige

1489 indlæg
  • Skrevet

Når du siger fra bunden af, mener du vel selve dejen ikke?

Jeg bruger altid denne opskrift fra min Amo bagebog:

Dej:

120 g Amo Hvedemel
60 g Amo Grahamsmel
100 g koldt smør eller margarine
3 spsk. vand

Sådan gør du:
1. Skær fedtstoffet i tern og kom det i melet. Finddel det, og tilsæt vand.
2. Ælt dejen hurtigt sammen. Og tryk den ud til en flad cirkel. Pak den i film og læg den i køleskabet mindst en time.
Bagetid: 40 min. i en forvarmet ovn ved 180° C (varmluft 170° C)

Dog plejer jeg ikke at sætte den i køleskabet, bruger den med det samme.

Mht. til æggemassen, plejer jeg bare at piske nogle æg med lidt mælk, salt og peber. Her efter tilsætter jeg de grønsager jeg gerne vil have i tærten. Så det er egentlig bare at bruge din fantasi til fyldet.

goodness

goodness

122 indlæg
  • Skrevet

Jeg plejer at lave en rigtig lækker broccoli tærte med broccoli (sjovt nok ), løg, feta, skinke og cocktail pølser og der kunne man sagtens erstatte skinke og cocktail pølser med kylling og bacon. Du får lige hele opskriften med

Jeg plejer at starte med at lave en tærte dej sådan her:

100 g koldt smør
175 g hvedemel (ca. 3 dl)
½ tsk groft salt
1½ spsk vand

Hvor det hele blandes sammen og derefter trykkes ud i en tærteform, hvorefter jeg prikker i den med en gaffel og bager den ved 200 grader i 15 min.

Imens den bager, skærer jeg broccoli i mindre stykker og blancherer det kort, løg skæres i halve ringe, bacon steges og kylling steges (med mindre ar du bruger de der kyllingetern man kan købe, så er det nok med tiden i ovnen.) og feta gøres klar og så putter man det hele i tærten når den har forbagt, og så hældes der en blanding af:
3 æg
200 g Creme Fraiche
1 tsk groft salt
Peber
Som lige piskes sammen.
Og så putter man lidt revet ost over og bager den i 35 min ved 200 grader. Feta kan selvfølge undlades

bonheur

bonheur

165 indlæg
  • Skrevet

Jeg laver altid tærtedej af
100 gram grahamsmel
100 gr. hvedemel
1 dl. vand
0,5 dl. olivenolie
½ tsk salt..

Der bliver til en virkelig lækker grov tærtebund, men bager altid to så der er til madpakken også Forbages i 15 minutter..

Mht. fyld så plejer jeg at putte i hvad der nu lige er i køleskabet men squash, rød peber og champignon passer godt til kylling og bacon.. Jeg plejer at stege det hele først ellers så bliver tærten let meget vandet pga. væsken fra grøntsagerne.

Put lidt muskat nød (og selvfølgelig salt og peber) i æggemassen sammen med mælk og a38 eller creme fraishe. Top den med lidt ost til sidst og du har en lækker middag

Sefnutte

Sefnutte

979 indlæg
  • Skrevet
Deleted
kasopeia2

kasopeia2

88 indlæg
  • Skrevet

Jeg er for doven til at lave dejen selv, men den æggemasse som jeg bruger er:
4 æg
1 lille bæger hytteost
1/4 pose revet cheddar ost
salt og peber

Det hele blandes sammen og hældes ud over de øvrige valgte ingredienser.

pulverheksen

pulverheksen

1177 indlæg
  • Skrevet
  • Sidst opdateret

Af fyld putter jeg ca. 100 g bacon i tern i, og enten broccoli eller asparges i små stykker. Spinat og forårsløg/porrer er også godt
Hvis der skal kylling i, plejer jeg at putte champignoner eller Karl Johan svampe i.
Ellers laver jeg bunden på samme måde som de andre, men i æggemassen bruger jeg fløde og revet mozzarella i stedet for. Denne her tærte er godt nok med rejer og chilli, men jeg synes den er god:

http://arla.dk/opskrifter/chilitarte/

Muffinhjerte.

Muffinhjerte.

1 indlæg
  • Skrevet
Deleted
Tornerosen

Tornerosen

1187 indlæg
  • Skrevet

Uh, fed tråd
Jeg eelsker min tærte med kylling og porrer: kyllingen skæres i strimler eller tern og steges på panden i lidt fedtstof, bagefter svitses porrerne også for at fjerne overskydende vand - ellers bliver bunden blød - porrerne nederst og derefter kyllingen plus æggemassen. Hvis man lyster, kan der puttes tomatskiver på også . Mums