1. Forum
 2. Debatten
 3. Mad
 4. Hvorfor f... kan jeg ikke tåle sushi og mælk?

Hvorfor f... kan jeg ikke tåle sushi og mælk?

Benniesmor

Benniesmor

23 indlæg
 • Skrevet

Hej piger

 

I er så kloge herinde så håber nogen kan hjælpe mig eller måske har oplevet noget lignende?

Jer er undersøgt for glutenallergi og laktose intolerens og der ser mine tal helt normale ud. Men hvad er der så lige galt? Irritabbel tyktarm? Anden allergi? HJÆLP! Har bestilt tid til lægen, men de har først tid om en måned og jeg savner at gå en tur i parken med en bakke sushi!

Her er hvad min krop reagerer på:

- Mælk: En halv time efter jeg har drukket mælk, kakaomælk eller spist for eksempel havregryn med mælk, er jeg døden nær.. Min mave bliver enorm og jeg skal akut på toilettet, sådan en tre-fire gange i rap.. (kan godt tåle sause osv. med mælk i)

- Sushi: hver gang jeg spiser sushi går der en halv time og så får jeg mavekramper og kæmpe oppustet mave. Sidste gang jeg var ude at spise sushi, måtte jeg rejse mig op midt i det hele og gå fordi jeg aldrig havde oplevet så slemme kramper.. 

 

Kan faktisk på ingen måde komme på andet som jeg er direkte mærket af, men der er helt sikkert noget.. Har googlet og googlet, men kan ikke finde frem til noget der er i sushi som også er i mælk som jeg kunne have allergi for. Det kan ikke være risene for kan godt tåle varme risretter (boller i karry osv.)

Sådan her har jeg haft det i halvandet år. Har i prøvet noget lignende?

 

Stort knus! 

chocho

chocho

296 indlæg
 • Skrevet

Jeg har desværre ikke noget bud på, hvad der kan være galt. Nogle gange må man ignorere, hvad en blodprøve siger, og lytte til hvad ens krop siger. Der er så meget lægevidenskaben ikke ved og ikke kan forklare, så ofte må vi bare acceptere nogle ting ved vores krop :) Du har vel sikkert prøvet at google det her, men ofte anbefaler de, at man ikke spiser de her ting overhovedet i 1-2 mdn og så binger på det, og ser hvad der så sker.

Mht irritabel tyktarm, så prøv at google low FODMAP diæeten. Der er mange ting man ikke må spise, men det kan være det er det der skal til. IBS (irritable bowel syndrome) er desværre en sygdom, som man ikke ved særligt meget om....

Jeg kæmper meget med træthed og har gjort det i flere år, selvom mine blodprøver osv er normale. Men at teste for nogle enkelte enzymer, kortlægger overhovedet ikke særligt meget. Der kan være tusind andre faktorer som spiller ind..... Jeg prøvede også engang ikke at spise gluten i en uge, selvom mine blodprøver var normale, hvor der nærmest løftede sig en tåge fra mit hoved. Men det droppede jeg igen, for kan ikke tåle rismel og var konstant sulten, plus jeg følte jeg blev træt, selvom jeg spiste noget glutenfrit... 

endag

endag

282 indlæg
 • Skrevet

Engang kunne jeg ikke tåle kylling, men kunne sagtens tåle æg. 

Min egen teori var, at jeg havde fået noget dårligt kylling engang - og så hver gang jeg spiste, så tænkte min mave "åh nej, ikke igen! Det må vi lige skynde os at få ud af systemet, ellers ender det sikkert galt, ligesom sidste gang..." 

thoughtfulgirl

thoughtfulgirl

14 indlæg
 • Skrevet

Har det på fuldstændig samme måde - dog kun med sushi! Engang kunne jeg spise meget sushi ad gangen og det var simpelthen min livret. Nu kan jeg kun spise en lille smule og så får jeg det så dårligt (præcis samme måde som du beskriver, oppustethed osv). Aner simpelthen ikke hvad det kan være og derfor følger jeg lige med i tråden her :) 

mekoka

mekoka

55 indlæg
 • Skrevet

Så vidt jeg ved, kan man godt være allergisk overfor mælk, uden at det har med laktosen at gøre. Laktosen er jo kun mælkesukkeret. I forhold til sushi, kan du evt. være allergisk overfor fisk/skaldyr? Det er jo en utroligt almindelig allergi.

chariot

chariot

563 indlæg
 • Skrevet

Hvordan er du blevet testet for laktose intolerans? Belastningstest, udåndingstest, gentest eller biopsi fra tyndtarmen? :-) 

aquarius

aquarius

18 indlæg
 • Skrevet

Hej Benniesmor

Du skriver ikke hvilken slags mælk der er tale om. Har du prøvet med naturmælk, soya mælk andre alternativer. Og mht til sushi er det måske din mave der ikke kan tåle bakterierne - så prøv at koge/stege sushi næste gang og se om du har samme reaktion.

Culpa

Culpa

308 indlæg
 • Skrevet

Haha koge sushi :D :D: D
Så er der fanme ikke meget sushi over det... :D

aquarius

aquarius

18 indlæg
 • Skrevet

Culpa - Er du bare idiot eller hvad - meningen er sgu da hun kan forsøge at koge og se om det giver en forskel og hvis det gør så kan hun vælge ud fra det.

 

FJOLS CULPA

viskelæder

viskelæder

2808 indlæg
 • Skrevet

Culpa har da en god og sjov pointe :)